Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Со бензин го запалиле клубот во Битола и каква била казната за сторителот - мрзливи, 6 месеци условна. Очекувавме најмалку 6 месеци ефективна казна. Со секира го скршиле знакот на клубот во Охрид - ништо, пукале со огнено оружје во клубот - повторно ништо. Македонија е земја на братучеди, ако сакаат може да го фатат насилникот за два часа, но не, си велат, ајде сега ќе го замараме нашето момче поради некои бугари. Глупава и кусогледа политика. Со претепувањето на секретарот на клубот во Охрид, на Бугарија и се снема чашата на трпение. Бил наркодилер - со 0,33 грама пронајдена дрога??
И сега каков е резултатот за РСМ - Во ЕУ дознале дека во Македонија тепат ако се дефинираш како Бугарин, Борел ве осудува, Македонските Бугари се среќаваат со комесарот за проширување Вархеи и најверојатно случајот ќе влезе во вашиот годишен извештај за напредокот на ЕУ.
Со еден збор - повторно сами си го начукавте целиот

Последно уредено:
Зарем е можно да се толку отидени и да не му дадат татарски пасош а го ставаат претседател на клуб кој треба да тера татарска агенда:pos:
Овие човек не може ни да ги измисли бе

Зарем е можно да се толку отидени и да не му дадат татарски пасош а го ставаат претседател на клуб кој треба да тера татарска агенда:pos:
Овие човек не може ни да ги измисли бе
60% од в'рвот на ВМРО дпмне и 90% од тајните ви служби се исто Б'лгарски граждани :tapp:

60% од в'рвот на ВМРО дпмне и 90% од тајните ви служби се исто Б'лгарски граждани :tapp:
За бројките не сум сигурен, ама ти треба да разбереш дека тоа шо некој е бугарски граѓанин, не мора да значи дека е и Бугар. Тоа шо некој зел државјанство на Бугарија, кои ги раздававте ко алва, не му ја менува етничката припадност.

Него го знаеш вицот за Бугарот и жирафата(не е виц ;))?
Автоматски споено мислење:

И сега каков е резултатот за РСМ - Во ЕУ дознале дека во Македонија тепат ако се дефинираш како Бугарин, Борел ве осудува, Македонските Бугари се среќаваат со комесарот за проширување Вархеи и најверојатно случајот ќе влезе во вашиот годишен извештај за напредокот на ЕУ.
Тек коа ќе разбереш дека бугари тепале бугари во Македонија. Па, па, па, има коса да ти падне. :D

- мрзливи, 6 месеци условна. Очекувавме најмалку 6 месеци ефективна казна. Со секира го скршиле знакот на клубот во Охрид - ништо, пукале со огнено оружје во клубот - повторно ништо. Македонија е земја на братучеди, ако сакаат може да го фатат насилникот за два часа, но не, си велат, ајде сега ќе го замараме нашето момче поради некои бугари. Глупава и кусогледа политика. Со претепувањето на секретарот на клубот во Охрид, на Бугарија и се снема чашата на трпение. Бил наркодилер - со 0,33 грама пронајдена дрога??

Со бензин го запалиле клубот во Битола и каква била казната за сторителот.
-Името на клубот е разочарувачки лош. Дебакл. Аматерско вреѓање.Ова секој здраворазумен човек ќе ти каже дека е стварно лош избор. Ама вие пак одлучувате мутави да се праите. Ај од друга перспектива да идеме. Ако ти кажам дека нешто ме вреѓа длабоко што пишува во клубот, и ти се праиш мутав, кој ти к*ур муабет, ти не си ми пријател фак офф.

Со секира го скршиле знакот на клубот во Охрид.
- Името на клубот пријателе е уште полош од првиот. Значи идете фулл ретард моде.

Со претепувањето на секретарот на клубот во Охрид, на Бугарија и се снема чашата на трпение. Бил наркодилер - со 0,33 грама пронајдена дрога??
- Како ова звучи секретарот на клубот небаре за некоја институција се збори. И љубе лигавиот може да биде секретар на таков посран клуб.
Кафански муабети не коментирам, а камоли кафански тепачки. Е тука дното го пробивате и нема назад.

Еве ти и контра пример:
Иначе и овој е со бугарски пасош. И што требаше ние да пишеме. Бугарски камиказа во киллинг спрее потепал све македонско трудни жени, страв трепет.
Гледаш сеа кој е класа а кој брбушка.

Види ги македонските клубови кај соседите vs вашите кај нас:
1675249448519.png 1675249471815.png 1675249638152.png
Се нешто тесно поврзано со уметност или култура, дали литература, сликарство, музика.

Вашето:
1675249733097.png1675249755450.png1675249827788.png
Некој црнила некој мракови некој си ти фашисти, убијци цареви што ти ја не.

Епа класа сме бе бугар глуп. Ајт гитла.

Последно уредено:
Ова го има само кај братјата во Бугарија:

Човек со бугарски пасош тепа човек кој вика дека е со бугарски происход (без пасош), и братјата посочуваат дека натепаниот е натепан бидејќи е Бугарин, повлекуваат амбасадори, се закануваат со конфликти на 4ти итн.

Јебала вас логика!!!

Гледаш сеа кој е класа а кој брбушка.

Види ги македонските клубови кај соседите vs вашите кај нас:
Прегледај го приврзокот 365115 Прегледај го приврзокот 365116 Прегледај го приврзокот 365118
Се нешто тесно поврзано со уметност или култура, дали литература, сликарство, музика.

Епа класа сме бе бугар глуп. Ајт гитла.
Виж сега ,не знам колко сте класни и каква уметност ,култура ,сликарство и музика промотирате кон соседите , затоа па знаеме што промотирате во Бугариja.

Еве,овие културни дејци во Разлог развиваат кафанска култура - јадење и пиење на стомак. :D

А овие новооткритите во Благоевград како филиала на Левица и штипскиот Че Гевара.
Дали поради анксиозност од камерата, срамежливост или затоа што никој претходно не им кажал што да зборуват, цело време тресат само зелени.

Она што мене лично ме загрижува е што никаде не видов барем еден млад човек.
Сите од 60 години па нагоре.
Малку сум скептичен дека таквите поединци од ерата на социјализмот со архаично размислување можат да развијат секаков вид на добрососедски односи ,и да промотират современите културни достигнувања.
Сигурен сум дека ти и другите ќе се согласите со мене:)

Виж сега ,не знам колко сте класни и каква уметност ,култура ,сликарство и музика промотирате кон соседите , затоа па знаеме што промотирате во Бугариja.

Еве,овие културни дејци во Разлог развиваат кафанска култура - јадење и пиење на стомак. :D

А овие новооткритите во Благоевград како филиала на Левица и штипскиот Че Гевара.
Дали поради анксиозност од камерата, срамежливост или затоа што никој претходно не им кажал што да зборуват, цело време тресат само зелени.

Она што мене лично ме загрижува е што никаде не видов барем еден млад човек.
Сите од 60 години па нагоре.
Малку сум скептичен дека таквите поединци од ерата на социјализмот со архаично размислување можат да развијат секаков вид на добрососедски односи ,и да промотират современите културни достигнувања.
Сигурен сум дека ти и другите ќе се согласите со мене:)

ne se sekiraj gi ima i niv samo sega za sega nekeme da se eksponiraat. ke dojde vreme i niv da gi vidite.

Последно уредено од модератор:
Автоматски споено мислење:

ne se sekiraj gi ima i niv samo sega za sega nekeme da se eksponiraat. ke dojde vreme i niv da gi vidite.
:pos:
Велиш они са во илегала или што? Скришно тренираат и чекаат да пукне топот.:pos:

odamna se izgradeni i finansirani od AUS i CAN. ako cekame na siptarokomunjarite na vlast vo mkd nema nikogas nisto da se sluci. vaka e malku podrugo.
Да бе знаеме .... вие австралиските будали со години давате пари на Стоjko, а он наместо клубови и протестна активност взе та ги украде ,накупи станови и имоти и избега во Скопие. И он е во илегала. :D
Тодор Петров од кога изеде тепачка никав го нема , Макдеонскиот конгрес во криза .Лобирането им во американскиот Конгрес не успеа. И таму борби , има кавги, читам во последно време предност добива пробугарската фракција.

Македонија и менталниот склоп на македонците јасен ми е - нешто налик на г****.
А сега за Бугарскиот ментален склоп:
1) на морето имате менувачници - курсот надвор 1 евро - 1.94 лева, внатре залепен друг - 1 евро 1.49 лева. Погоди по кој се менува...
2) Бојко ве советува ако немате пари да станете овчари - додека со злато и пиштол си спие...
3) Продолжуваме со промената - Кирил Петков и Асен Василев се плукнати на лажгото Тони Блер + сите бизнис зделки им се неуспешни пред да станат политичари (Асен Василев (политик) – Уикипедија (wikipedia.org) )
4) на Банско додека бев гостин во хотел со 2-3 звезди, ти дават мал прибор и чинии - случајно да не прејадеш :) + баницата ви е 11 лева На Боровец искат 11 лева за баница, 30 за суджук (24chasa.bg),
5) кажете ми колку луѓе сами сте се заебале со градби на „зелено“
6) на автобуската во Софија имате луѓе коишто питачат - левче, цигари, може ли да ми помогнете, по некој преварант...

Секој може да си говори што сака, но како се вели вклучи пари во равенката и ќе дознаеш со кого си имаш работа, и затоа оставете тоа дека вокабуларот ви е малку-по-европски бидејќи во сржта и вие и ние сме „едно и с'што“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom