ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ме интересира може ли играч да одлучи да не игра на одредена подлога, или сепак треба да се исполнат некои услови како да се појави или слично?

Еве пример Медведев веќе 2 пати се жали дека не сака да игра на земја, тогаш шо кој кур бато не доаѓај воопшто ако немораш.

Време е Циципас да излезе од агонијата која ја има кога игра со Новак,типувам на гркот и навивам за него,вреди да се проба 2со+ 7.2 квота на ситна пара.
Колку пари сакаш да уплатиш?
Дај ми ги на мене, ако тепа Циципас ја ќе те исплатам.

Мене ме интересира може ли играч да одлучи да не игра на одредена подлога, или сепак треба да се исполнат некои услови како да се појави или слично?

Еве пример Медведев веќе 2 пати се жали дека не сака да игра на земја, тогаш шо кој кур бато не доаѓај воопшто ако немораш.
Има услови, ако нема одиграно доволен број мечеви во кариера на АТП ниво мора да учествува на сите слемови, мастерси освен Монте Карло кој е незадолжителен, мислам четири АТП 500 и два или три АТП 250. Ова со мечевите не знам како беше границата, имам заборавено, преку 300 ли беше, бем ли га... У секој случај може да лажира повреда ако нејќе да игра и тоа е тоа, мада ако некако се деси да го фатат тогаш ќе го јаде стапот.

Па кога има лоши временски услови ваљда јасно ти е дека и на Марс да се игра исто ти се фаќа, топчето ќе бега, нема да може да се сервира итн. Се знае што е најголем репер во тенисот, ГС турнирите, а вакви муабети со завршни мастерси ќе праат лаици како тебе што сакаат секоја ситница и крупна работа да ја свртат во своја полза.

Ако твоето мислење е дека завршниот треба да се игра стрикно на бетон тогаш ок, твое мислење и нема што да дебатираме даље. Само, аргументите ти се смешни, тоа е проблемот. Нека има завршен на земја во сала, може? Работата не е дали да му се угоди на Надал, Петко или Станко, него да се испочитува разновидноста на подлогите, бидејќи на тој Мастерс се стига така што се освојуваат поени на сите подлоги.

А ова за дека сите тенисери и стручњаци што мислеле дека земјата ќе изумре како подлога... :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
da povtoram,znachi vazni se grend slemovite,drugoto e nebitno ,taka.Cekaj sega ,malce i jas da se iznasmeam :pos::pos::pos::pos::pos:..Ne brani neshto shto ne se brani be prijatel.Skoro 4 godini e povekje od prashinarot na prvo mesto,go jade vo site mozni kategorii,ti zemja ta zemja,jebala te zemja.Me prasha za terminite denski na AO,ti odgovoriv, gi ima ushte,se pravish mutav,ti objasniv zoshto mastersot zavrshen nikad nema da e na zemja, ti se smeesh kako retard,ti vikam deka zemjanite turniri ke se namaluvat niz godinite shto idat,kako potkrepa na toa eve proveri kolku zemjani turniri isceznale poslednite 30 godini,ti pa se smeesh.Za shto i da imame zakacka,debata,za skoro se izleguva deka si vo krivo,i pak naogjash sila da se pravish pameten.Sekoja cest

da povtoram,znachi vazni se grend slemovite,drugoto e nebitno ,taka.Cekaj sega ,malce i jas da se iznasmeam :pos::pos::pos::pos::pos:..Ne brani neshto shto ne se brani be prijatel.Skoro 4 godini e povekje od prashinarot na prvo mesto,go jade vo site mozni kategorii,ti zemja ta zemja,jebala te zemja.Me prasha za terminite denski na AO,ti odgovoriv, gi ima ushte,se pravish mutav,ti objasniv zoshto mastersot zavrshen nikad nema da e na zemja, ti se smeesh kako retard,ti vikam deka zemjanite turniri ke se namaluvat niz godinite shto idat,kako potkrepa na toa eve proveri kolku zemjani turniri isceznale poslednite 30 godini,ti pa se smeesh.Za shto i da imame zakacka,debata,za skoro se izleguva deka si vo krivo,i pak naogjash sila da se pravish pameten.Sekoja cest
Научи да читаш, реков НАЈГОЛЕМ репер се слемовите, не единствен. Не знам зошто губам време со тебе, и ја сум очигледно ненормален, се објаснувам со човек што не знае да чита. Терај.

dodeka ne napolni teniserot mislam 31 godina,zadozitelno mora da igra na site slemovi i mastersi,mislam cetiri 500 i dve 250,ako ne ,plakja kazni i zemanje bodovi.Ama da,laziraat povredi i preskoknuvat turniri,mada slemovi i mastersi nikoj ne e lid da izbegnuva da igra.Posle 31 god,ne sum bash siguren za godinite,nema zodolzitelna obvrska da nastapuva ili da opravduva otsustvo.Mislam,ne sum siguren
Автоматски споено мислење:

Научи да читаш, реков НАЈГОЛЕМ репер се слемовите, не единствен. Не знам зошто губам време со тебе, и ја сум очигледно ненормален, се објаснувам со човек што не знае да чита. Терај.
e da vidish kako mi e na mene koga ne citash se ,vadish od kontekst i replicirash samo na toa shto si go izvadil od kontekst.I taka 10 godini.
Mi pobara da ti kazam koga novak imal dva denskii meca na eden AO turnir,ti vrativ, a sega aj ti zavrshi ja zadachata sho ti ja dadov.Beshe,si, i ke bidesh takaakach .Ajde ,broj slemovi ushte eden den,posle kurovi ke broish

Последно уредено:
Време е Циципас да излезе од агонијата која ја има кога игра со Новак,типувам на гркот и навивам за него,вреди да се проба 2со+ 7.2 квота на ситна пара.

Čeka mala pokraj Save
Da joj vidim oči plave
Čeka da joj dođem ja
Iz Beograda (x2)

REF.
Plači mala, plači
Ost’o sam na Rači
Ne daju mi proći
Ne mogu ti doći (x2)

Čeka mala, suze roni
A prolaze kamioni
Čeka da joj dođem ja
Iz Beograda (x2)

Новак прелошо играше во прв сет, иако прокоцка 5-1, Томи Пол играше уште полошо од него.. потоа кога чоукна Пол 30-0 за тај брејк се знаеше дека ќе падне ментално.. ако истово му се случи во финалето утре, Циципас можда ќе ја искористи шансата. Многу е битно прв и втор сет кој ќе ги земе утре, и како ќе игра Новак, бидејќи секако е фаворит и секако дека не треба да прави премногу грешки, ко вчера со Пол во прв сет. 3-2 за Новак моја прогноза.
п.с ве нема нешто да ја спомнете повредата, или не важи више тоа? :pos:

Новак прелошо играше во прв сет, иако прокоцка 5-1, Томи Пол играше уште полошо од него.. потоа кога чоукна Пол 30-0 за тај брејк се знаеше дека ќе падне ментално.. ако истово му се случи во финалето утре, Циципас можда ќе ја искористи шансата. Многу е битно прв и втор сет кој ќе ги земе утре, и како ќе игра Новак, бидејќи секако е фаворит и секако дека не треба да прави премногу грешки, ко вчера со Пол во прв сет. 3-2 за Новак моја прогноза.
п.с ве нема нешто да ја спомнете повредата, или не важи више тоа? :pos:
ti ,neli,naviknat od Nadal ,vechno da si e bolen,ocekuvash i drugite da se taka.Ne be druze,povredite se saniraat,sportistite ozdravuvat,samo Nadal si ima repertoar na povredi i si gi vadi po potreba

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom