Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
4 јануари 2019
Мислења
108
Поени од реакции
531
Има ли некој инфо зошто е забавена 2020 година? Исто, преписките што заостанаа од декември 2019?

Член од
21 мај 2009
Мислења
199
Поени од реакции
193
Здраво,
Кажи ми кои стари документи ги достави до посредникот, бидејќи имам слична ситуација дома...(Авг.2021 приета молба, нема мрднато ништо од тогаш).
Имама венчаница од прадедо и прабаба, кај прабабата не се совпаѓаа името и презимето, ама кај прадедото се совпаѓаше и затоа го предадов документот од прадедо

Член од
23 октомври 2019
Мислења
7
Поени од реакции
0
Имама венчаница од прадедо и прабаба, кај прабабата не се совпаѓаа името и презимето, ама кај прадедото се совпаѓаше и затоа го предадов документот од прадедо
A od kaj se vadi od prilika taa vencanica ako ja nemas primer?

Член од
2 октомври 2021
Мислења
178
Поени од реакции
139
Информација на веб страната https://publicbg.mjs.bg/BgSubmissionDoc за сите оние кои сакаат да закажат интервју во Софија

Прегледај го приврзокот 362150
Zakazete si tuka decki stavete alarm za TOCNO vo satot koga ke dozvoluvaat zakazuvanje povtorno(pamtete deka 1 saat razlika imame nie i vo bg), za 30 min site termini se popolnija minatiot pat koga jas zakazav vaka vo juli 2022

Член од
21 октомври 2016
Мислења
527
Поени од реакции
677
Колку што знам немаат никаков удел овие ствари. Пак си е истата процедура и услови за добивање државјанство.
Ај викам да прашам, може е олеснување за постапката чисто кога се нема друг документ...

Член од
17 јануари 2023
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo kolku vreme odi procedura za bugarsko drzavjanstvo preku konzulatot vo Bitola podneseno od sin na kogo tatkoto e so bugarski pasos.Brojceto mu e izlezeno na 22 septemvri 2022

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.149
Поени од реакции
4.030
Zdravo kolku vreme odi procedura za bugarsko drzavjanstvo preku konzulatot vo Bitola podneseno od sin na kogo tatkoto e so bugarski pasos.Brojceto mu e izlezeno na 22 septemvri 2022
Ако синот е над 14 години тогаш околу 3 години трае процедурата по добивање на бројче.

Kajgana Shop

На врв Bottom