Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.771
Поени од реакции
1.166
Пред моето зачленување во форумов навистина мислев дека албанците се на исто ниво со македонците, ама веќе не. Се запознав повеќе со менталитетот на каурот.
Наивно било моето мислење дека вие како македонци и срби ( пошто сте неделиви во контекст со албанците) требаше да ни помогнете во поствоена епоха на балканот, аспирациите кон Европа требаше да ни биде заедничка цел, да изградиме заеднички општества, да изградиме природна *Југославија*, ама вие не можете да избегнете од сопствената пропаганда.
Wtf што читам и не можам да верувам. Па вие ниту ја признававте СФРЈ, ниту СР Југославија(Србија и Црна Гора), а денес ни Македонија иако јадете леб тука.
Во очи ни кажувате дека пола Македонија ќе се припои или кон големо Косово или кон голема Албанија и не знам каква реакција очекувате. Па најгеноцидна нација сте погледнете што се случи тивко на Косово кога Србите беа некогаш над 40 проценти сега се само 5 проценти, погледнете во северо-западна Македонија со тивки притисоци Македонците беа присилени да се отселат.
За различни светови зборуваме, за различни гледишта на човештвото.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.622
Поени од реакции
5.263
Те читав на 2-3 поста и морав да ти реплицирам иако не сакав.
Да има голема разлика помеѓу вас и еве да речам ние и Србите (заедно) бидејќи никогаш не сме биле нечии вазали. Македонците и Србите кревале востанија и против Германци и против Турци(Османлии) додека вие за да им нанесете штета на Словените го прифативте најбрзо исламот од сите други нации и при тоа ви дадоа Османлиите големи привилегии на паши, судии/кадии, чауши/локални полицајци итн.
Ете тоа е разликата и ќе заборавев како Грција што беше помогната од Баварија кога им дадоа крал како Отон и знаме, вас држава 1912 година ви даде Австро-Унгарија се со цел да нема силна словенска држава како Србија и без излез на море.
Наведи пример на името Албанија што се појавува пред 1912 тоа биле мали племенски заедници полни со крвна одмазда со примарна дејност на грабеж и разбојништво.
:pos: :pos: :pos:
Како бе не сте биле вазали? Абе Крали Марко што бил? Букфално првите вазали на отоманците сте вие.
Знаеш зошто настана разликата помеѓу србите и албанците и зошто албанците не успеа да се спасат од исламот, затоа што АвстроХунгарија и Италија ја изгубија ПСВ. Да победеа ние сега во форумов ќе зборевме на албански.
Која балканска држава се креирала сама?
Албанија е спомната и порано, не се резили. Во 1912 добила независност.
Автоматски споено мислење:

I nasite sedat doma I zimaat plata... znam najmalku 30 sto ne idat, nad 100 odat po 1 saat, a kojznae kolku po pola rabotno vreme... cela drzava e taka...5 se vo kancelarija- 1 sedi.
1 vo banka
1 do doma
1 vo kaficot
1 Bog znae ... posleden pat kofa bev da zavrsam nesto, bev 4 pati I nisto, se javi drugar sto raboti vo opstina deka Demek vrski za banalna rabota, zboruvam za komunalec oddel ova......
moze ovie od 20% poveke se taka no se e isti K*R dali nasite dali ne isto toa e mentalitet...uste sto znam ne mi se pisuva po forumii....imam prijatel zima 35000 vo komjnalec odi na rabota 1 den nedelno, si tera I drugo plus... Deka I da odis mora da imas prijatel da te najavi inaku nikoj ne ti zavrsuvq rabota ili da imas poznanik.. taka da odes kako da si mu zgresil na gjavolot...
Сите етникуми ова го прават, затоа и не реагира ниту една партија.
Ама нацистите форумџии им пречи само кога албанците тоа го прават.

Wtf што читам и не можам да верувам. Па вие ниту ја признававте СФРЈ, ниту СР Југославија(Србија и Црна Гора), а денес ни Македонија иако јадете леб тука.
Во очи ни кажувате дека пола Македонија ќе се припои или кон големо Косово или кон голема Албанија и не знам каква реакција очекувате. Па најгеноцидна нација сте погледнете што се случи тивко на Косово кога Србите беа некогаш над 40 проценти сега се само 5 проценти, погледнете во северо-западна Македонија со тивки притисоци Македонците беа присилени да се отселат.
За различни светови зборуваме, за различни гледишта на човештвото.
Зошто да признавам државно уредување кое систематски ме дискриминира и опресира и убива?
Кажи како Македонија ми дава леб мене?

Најгеноцидна нација :pos: абе оди лечи се.
Тивки притисоци :pos:. Колку сте глупи моите соселани албанци како генијалци ми се чинат.

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.727
Поени од реакции
37.718
Да победеа ние сега во форумов ќе зборевме на албански.
original1.jpg

... 750 000 изградени бункери, на секој квадратен метар по пет, околу цела Албанија, ќе сме пишувале сега на албански јазик на форумов, а бе уште сте неписмени на својот албански јазик, а терате двојазичност на главните инфо табли на институции, а ниеден не чита, важно да стои за украс! :pos:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Искрено не верувам дека шипо ќе има приватен бизнис и ќе седи на работа за 300-60 евра. Ако се мисли на тоа дека сабота/недела работи приватно нешто тогаш е можда ама да имаш фулл он бизнис нема шанси.
Не треба да е којзнае каков приватен бизнис, во Прилепско познавам 2ца што работат во државно, не се појавуваат на работа или се појавуваат колку да се каже, и произведуваат по 4-5 тони тутун годишно.
Ако си на приватно нема теоретска шанса да си способен да ги организираш сите активности за такво нешто.

Удри му математиката по 300 денари просек со субвенциите, никаков данок, тоа ти се 20-30к евра додатни (ете нека се пола трошоци), значи пак направил: 20+ евра нето во една година, што е солидна нето сума дури и за побогати земји, а не пак за Македонија.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.622
Поени од реакции
5.263
Прегледај го приврзокот 362424

... 750 000 изградени бункери, на секој квадратен метар по пет, околу цела Албанија, ќе сме пишувале сега на албански јазик на форумов, а бе уште сте неписмени на својот албански јазик, а терате двојазичност на главните инфо табли на институции, а ниеден не чита, важно да стои за украс! :pos:
Да победеа АвстроХунгарија немаше да има комунизам во Албанија, ќе немаше бункери.
Тоа е несреќата на балканот, нејзината иднина е зависна од големите сили.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
581
Поени од реакции
1.238
bas pametno, nie sme glupi sto ne se pikavme koga trebase sega ke ni bea sredeni zivotite, ama nie ne sakam clenska,,, kolku taka se vrabotija I posle gi boli ku*ot za partija samo odaat da glasat... ovde na zapad, golem procent balkanci se na socijalna pomos, naogaat se samo za da ne rabotat a zimaat poveke pari od mene kako vraboten, gi znaat site dupki na ovaa mocana EU.... mi doagaat na rabota I mi vikaat ti si budala rabotis za tie pari, ( pocetnik sum bez jazik)... kako go isprevertuvaat sistemot kako sakat... kaj nas vo mk znam 1 sto zima 4 plati veke 7 godini.... bil zet na neznam koj... doaga svekorot I se fall, napraviv mojot sin od bibliotekata da zima 42000 na snaata od tamu zima 35000, I dvajcata odat po saat na rabota plus privaten biznis so kombinja I prevoz..... ova e e eden primer, nakrajot obicniot graganin izleguva po glup ko tocak.... bezbroj primeri ima .... znam deka moze Albancite se pojaki od nas od ova, jas zboruvam za grad od 15000 luge kaj sto nema Albanec sekade e ista pesna, da ti se mocam I drzavata, sega idam da si gi soberam site kuferi, I neka si e*e majkata I severna I ku*ac....
ne oti ovde e nesto posalam, ( Sirijcite, ukraincite dobivaat cela pomos plus stan plus pari I ne rabotat. ti nemozes ni stan da najdes a rabotis kako Rob... od koja na kraj od mesec ako ti ostane 200 evra...
Navoroucenie: lizaj gaz I pikaj se kako krt

Член од
14 август 2006
Мислења
45.390
Поени од реакции
84.637
Да победеа АвстроХунгарија немаше да има комунизам во Албанија, ќе немаше бункери.
Taкa e.
Затоа ние се надеваме на некаква пресвртница во меѓународната политика, која ќе повлијае да се намали американскиот притисок тука, кој ја направи оваа држава да биде наша маќеа, во која за вас не важат закони, не треба данок и струја да плаќате и сето тоа на каурски грб е ставено.
Промената во светската рамнотежа, сопоред нас, би го намалил притисокот на САД врз регионот и земјата и вие повеќе не би биле повластени миленичиња, туку би се развивале односите на рамноправна основа.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.771
Поени од реакции
1.166
:pos: :pos: :pos:
Како бе не сте биле вазали? Абе Крали Марко што бил? Букфално првите вазали на отоманците сте вие.
Знаеш зошто настана разликата помеѓу србите и албанците и зошто албанците не успеа да се спасат од исламот, затоа што АвстроХунгарија и Италија ја изгубија ПСВ. Да победеа ние сега во форумов ќе зборевме на албански.

Сите етникуми ова го прават, затоа и не реагира ниту една партија.
Ама нацистите форумџии им пречи само кога албанците тоа го прават.

Зошто да признавам државно уредување кое систематски ме дискриминира и опресира и убива?
Кажи како Македонија ми дава леб мене?

Најгеноцидна нација :pos: абе оди лечи се.
Тивки притисоци :pos:. Колку сте глупи моите соселани албанци како генијалци ми се чинат.
Да не беше Австро-Унгарија никогаш држава немаше да имате туку ќе живеевте како Курдите во неколку држави. Многу голема неправда им се прави на словенските држави кои мораат да го трпат вашиот терор поради притисоците од УСА.
Не мораш да признаеш но длабоко во себе знаеш да не е УСА ќе беше ситуацијата поинаква.
Македонија и Македонците ви даваат можност да се образувате и бидете луѓе, а вие како и вративте на Македонија со ОНА и нејзиното Коминике 5 каде стои да се протера славо-македонскиот окупатор.
Соживот е можен и верувам во тоа кога ќе си ја смените целата матрица и кога ќе ја признаете Македонија. Се додека пеете песни за Албанија и Косово ќе нема мир, а вие го внесувате тој немир сепаратистички.
Знаеш колку повеќе читам коментари од таквите како вас сфаќам дека проблемот е кај нас кога не се забранија најразни сепаратистички организации во Македонија како ДУИ и ред други.
Само кај нас го има ова водач на сепаратистичка група да биде во Собрание.
И да во право сте глупи сме, ви дозволивме знаме и странски јазик како официјални да ги воведете и при тоа не сфаќаме дека тоа е чекор до федерализација и кантонизација. Глупи сме 1999 кога примивме огромен број на Косовари, а не моравме можеше сите да си отидат во матичната држава. Глупи сме кога парите за 3то дете се овозможија на цела територија на МК, а правилно требаше само во источна Македонија каде наталитетот е мал.
Глупи и наивни сме што нашите купуваат од кај вас на пазар, а вие ни го копате гробот и тоа на ТВ пред цела нација.
И на крај фала му на бог што не победија тие што ги наведе во ПСВ зошто беа извор на зло заедно со вас покасно 1939 кои јавно го поддрживте нацизмот и станавте по кој знае кој пат квислинзи и подлизурковци.

Taкa e.
Затоа ние се надеваме на некаква пресвртница во меѓународната политика, која ќе повлијае да се намали американскиот притисок тука, кој ја направи оваа држава да биде наша маќеа, во која за вас не важат закони, не треба данок и струја да плаќате и сето тоа на каурски грб е ставено.
Промената во светската рамнотежа, сопоред нас, би го намалил притисокот на САД врз регионот и земјата и вие повеќе не би биле повластени миленичиња, туку би се развивале односите на рамноправна основа.
Абре тука леб јадат и гроб ни копаат колаборационисти и квислинзи од време на Османлиите, Светските војни и денес на УСА. На се доаѓа крај.

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.710
Поени од реакции
16.924
Член од
30 октомври 2022
Мислења
734
Поени од реакции
1.923
Да победеше АвстроХунгарија тоа значи победа и на Блгарија.Тогаш во Албанија а и кај нас ќе се зборуваше само и само на блгарски.Од Албанија и албанци ни А немаше да останит.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.622
Поени од реакции
5.263
Една дигресија кога уметноста ги победува предрасудите.
Кога нема дискриминација во една држава има и успеси, негова среќа што паднал под добри и искрени професори, имам среќа лично да го знам дечково, мирна душа.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.401
Поени од реакции
28.587
Една дигресија кога уметноста ги победува предрасудите.
Кога нема дискриминација во една држава има и успеси, негова среќа што паднал под добри и искрени професори, имам среќа лично да го знам дечково, мирна душа.
Пуно ако отвориме тема за успешни албанци во Македонија по нормални стандарди, темата ќе има дури 4 поста и после ќе ја заклучиме до наредните 100 години.
Ако отвориме тема за албански криминалци и терористи од Македонија, ќе прегрее форумов и ќе падне интернетов од пишување.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.957
Поени од реакции
50.936
Дај Господе поскоро и Маврово да се претвори во ваков hub во кој младите од албанските територии ќе доаѓаат на лабава и урбана разонода, а транзициониот каур ќе биде истиснат да борда во Пампорово каде што ќе слуша лекции по историја од бугарски келнери.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom