Vartolu
1897 Fighter
- Член од
- 29 декември 2007
- Мислења
- 14.960
- Поени од реакции
- 5.578
Не бато (ова не го кажувам за членот кој го цитираш, општо). Не се глумци. Добропресметани се, знаат што прават.Ако кажуваш дека нешто ти е свето, дека многу ти значи, се китиш со патриотизам, а не мрдаш со прст, лицемер си или глумец.
Се смени името, си преседаа дома додека некои протестираа пред Собрание. Убаво им беше дома по папучи да ги гледаат протестите (кои патем освен на фб, во живо не беа пројавени на никоја телевизија како ексклузивен настан), и да почнат да зборваат северџани, вакви такви. Поминаа протестите, дојде референдумот. Излегуваат овие и викаат ќе бојкотираме. Абе чекајте луѓе, да гласавте против и повеќе гласови да имаше против од за..Не, ќе бојкотираме. И бојкотираа...Епилогот добро познат. Мене ми се јаки овие кои уште се палат на Бојкотирам. ТИЕ се само уште една низа од алката виновници поради која ни е променето името. Јас не викам дека ако имаше повеќе гласови против од за, дека немаше да го менат името, ама така јасно ќе им дадевме дознаење дека името не смеј да се чепка. И после се деси што се деси.
Истите тие денеска, тастер патриотчиња ги гледаме тука, ги гледаме по фб насекаде. Нив нивото на патриотизам е кога на неистомисленик и човек кој има различен став и мислење кон некој да го наречат: северџан. А имаш конкретни дела позади себе што си ги сторил колку што си моќен за да не се смени името, а тие единственото нешто што го направиле како бунт е тоа што некому ќе се обратат со северџан.
Дедо ми, велеше „ Е од така, вака..“ Нека тераат, и нека шират пизма меѓусебно. Уште 1.5 милион сме останати тука, кај и да е за 4-5 години уште пензионерите ќе останат тука. Ама битно и најбитно од се е што еден на друг му се обратил со северџан, а другиот со небањат. Ех Македонче, далеку побројни народи од нас немаат држава, ние имаме, и ја дадовме танте за јанте. Овие едните што верглаат еу еу, барем јасно си кажваат ние сакаме се да смениме и сакаме да влезиме во ЕУ...Овие другите патриотите, едино што напрајле е што му викаат на другиве северџани и платеници....И тука се завршува се.....