Zdravo !
Pred 3 meseci kupiv Samsung A71 poloven edna godina koristen ama dobar, sprema moite potrebi so golem ekran, memorija 6/128 i odlicna kamera i veke nadgraden so Android 12.
Rabotese odlicno do pred 20 - dena koga mi stigna Android 13 za nadgradba , mu napraviv nadgradba i imam cuvstvo deka telefonot namesto da dobie na kvalitet i performansi toj e sega pospor i poslab, zvukot na mikrofinceto pri razgovor e mnogu poslab , koga zvonam nekade gledam.deka mu trebaat dopolnitelni uste nekoja sekunda za da vospostavi vrska , koga zavrsuvam so razgovor treba 2- 3 pati da dopram na ekeanot za da iskluci.
Dali e takov.Android 13 i da se pomiram so faktot ili ima uste nesto sto ne sum dorabotil pri nadgradbata.
I mnogu me iznenadi sto prethodniot tel. Lenovo A 536 nekoi raboti gi imase fabricki instalirano a Samsung A71 gi nema na pr: aplikacija za muzika so podeleni ( albumi , izveduvaci, play lista..... ) , muzika koja sakam da mi e rington ne ja emituva od pocetok, nema Evernote ili beleznik, nema kalkulator .....
Mozebi seuste slabo se snaogjam so nego, neznam , se nadevam ke ima nekoj da mi pojasni vo vrska so prasanjeto.
Vi Blagodaram