Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.273
Поени од реакции
15.396
Ti Blagodaram sto mi odgovori na prasanjeto no hard reset so mal rizik sto ke mu dojde toa, sto moze da se sluci
не би требало ништо...но евентуално ако има некои оштетувања, можи да не се доинсталира андроидот. Ова мене ми се има случено на Леаго, после надградба на андроидот, телефонот блокира при инсталирањето.

сепак, ако е хардверот исправен, и да се случи тоа, го носиш кај некој мајстор(на пример Торте Мобиле на форумов) и со помош на лап топ ќе ти преисталира све

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Zdravo !
Pred 3 meseci kupiv Samsung A71 poloven edna godina koristen ama dobar, sprema moite potrebi so golem ekran, memorija 6/128 i odlicna kamera i veke nadgraden so Android 12.
Rabotese odlicno do pred 20 - dena koga mi stigna Android 13 za nadgradba , mu napraviv nadgradba i imam cuvstvo deka telefonot namesto da dobie na kvalitet i performansi toj e sega pospor i poslab, zvukot na mikrofinceto pri razgovor e mnogu poslab , koga zvonam nekade gledam.deka mu trebaat dopolnitelni uste nekoja sekunda za da vospostavi vrska , koga zavrsuvam so razgovor treba 2- 3 pati da dopram na ekeanot za da iskluci.
Dali e takov.Android 13 i da se pomiram so faktot ili ima uste nesto sto ne sum dorabotil pri nadgradbata.
I mnogu me iznenadi sto prethodniot tel. Lenovo A 536 nekoi raboti gi imase fabricki instalirano a Samsung A71 gi nema na pr: aplikacija za muzika so podeleni ( albumi , izveduvaci, play lista..... ) , muzika koja sakam da mi e rington ne ja emituva od pocetok, nema Evernote ili beleznik, nema kalkulator .....
Mozebi seuste slabo se snaogjam so nego, neznam , se nadevam ke ima nekoj da mi pojasni vo vrska so prasanjeto.
Vi Blagodaram
Ако си tech-savvy, постои опција преку компјутер да му направиш flash на телефонот и да го вратиш на претходниот OS.
Процесот не е многу комплициран ама битно е да се следи од чекор до чекор. Е сега, со ова ја пробиваш гаранцијата на телефонот и нема да ти важи на сервис меѓутоа ако си го земал половен верувам дека веќе е помината.

Член од
19 јуни 2018
Мислења
47
Поени од реакции
3
Zdravo. Planiram da zemam iphone 11 pro max ili 12 pro eksponat kako sto gi kazuvaat mobilarite najverovatno polovni.. Najvekje gi falat ledikom i mobelix pa ima li nekoj sto zemal od kaj niv kako se pogodeni?

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
440
Zdravo. Planiram da zemam iphone 11 pro max ili 12 pro eksponat kako sto gi kazuvaat mobilarite najverovatno polovni.. Najvekje gi falat ledikom i mobelix pa ima li nekoj sto zemal od kaj niv kako se pogodeni?
Јас имам земано од ледиком, и уште минимум 5-6 луѓе све си било супер, а мислам и најдобри цени имаат

Член од
19 јуни 2018
Мислења
47
Поени од реакции
3
Јас имам земано од ледиком, и уште минимум 5-6 луѓе све си било супер, а мислам и најдобри цени имаат
Blagodaram ama mislam nemase dostapen 11 pro max vo ledikom mozno e od mobelix da zemam ipak zavisi kako kje se pogodi mislam ne e sekogas do mobilarata

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
440
Blagodaram ama mislam nemase dostapen 11 pro max vo ledikom mozno e od mobelix da zemam ipak zavisi kako kje se pogodi mislam ne e sekogas do mobilarata
Не е до мобиларата, до телефоните што ги носи мобиларата е.
Е сега не знам искрено не се разбирам многу од телефони но пишува барем на xiaomi за кој пазар се МI - global, IN - india, CN - china, EU - europe
Иако можда не игра улога.
Јас не се замарам многу околу телефон бидејќи освем за разговор и слично за друго не го користам.
PS. Фрли му поглед и на xiaomi redmi note 12T pro но мислам дека е малце поскап од овој твојов.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.632
Поени од реакции
5.353
Друже извини вака што ти улетувам ама стварно не разбирам логиката
Даваш 500€ за телефон што е скоро 4 стар? Што сака нека е за мене е глупа одлука.
Ова ти е едвај собрав 15000€ ама нема да земам нова киа/хјундаи/Тојота него ќе земам 10години старо БМВ што баба го возела до пазар у Германија

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.410
Поени од реакции
16.664
Дечки, Самсунг А52S или A53?
Или нешто друго у тој ценовен ранг.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.698
Поени од реакции
42.284
Шаоми ќе иде на пауза малку, уопште не сум задоволен од досегашното искуство со нив.
поко е боље од редмито ако си користел редми претходно. Можеш и да го ѕирнеш по продавнициве, премиум чип има за разлика од самсунгот.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Друже извини вака што ти улетувам ама стварно не разбирам логиката
Даваш 500€ за телефон што е скоро 4 стар? Што сака нека е за мене е глупа одлука.
Ова ти е едвај собрав 15000€ ама нема да земам нова киа/хјундаи/Тојота него ќе земам 10години старо БМВ што баба го возела до пазар у Германија
Секако, за коливе муабетов, после 10год нема ништо да остане за возење од хјундаи - киа ... кочија споредуваш со кола

АјВанот иако не го користам ниту сакам работи мн подобро од средна класа андроид што ќе купи ... пак мубетот андроидот за 4 год ќе биде аут оф дејт и со верзија и со све

Kajgana Shop

На врв Bottom