Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Sosema normalno.Raboti na maksimum da go nadoknadi izgubenoto i odi vo defrost.Podimenzionirana e za postorot i zatoa pravi pocesto.
Izvadi gi gumickite od dolnata strana na nadvoresnata edinica, da istekuva vodata poslobodno.Zamrznato ti e crevoto i luleto.
I mojata od 24btu Toshiba Sorai na cas i pol pravi defrost,a ja rabotm na 50% opteretuvanje na POV-SEL.Ne kreva poke od 1300w od mreza.Ako pustam na 100% capacitet na sekoj sat ke pravi df.Vlaznosta e nadvor 99%.
Zagrevam 40m2 i plus vo kuka sredno izolirana.Tret den e so 99% vlaznnost.
Normalna rabota.
Site klimi sega se so DF na ovaa magla.Ne se sekiraj sto e zamrznata.Taa i so stalktiti raboti i na preku -15c.
Klima od 5.5kw, pretpostavuvam 1.5T, da ti bila poddimenzionirana za prostor so golemina od 40m2, preptostavuvam so volumen od ne povekje od 100m3.
Ako e taka togas edno goooolemo bravo za Toshiba, a ako ne e taka togas mislam deka treba da prestanes da treses zeleni.

Ве молам препорака за клима инвертер за греење 40 квадрати простор,куќа без изолација само има пвц прозори.

Ве молам препорака за клима инвертер за греење 40 квадрати простор,куќа без изолација само има пвц прозори.
40m2 otvoren celosen prostor ili 2 prostorii ?

Bidejki e bez izolacija dokolku e eden prostor vo tie 40m2 treba 5.5kw klimatizer

Zavisi kolkav budzet imas za klimatizer

Без изолација мислев на обична фасада без стиропор ...затоа побарав мислење бидејќи немаме искуство со клими за греење.

Sent from my KSA-LX9 using Tapatalk

18ka (5.5kw)nema li da bide predimenzionirana i ke raboti pali gasi. Neka bara 3.5ka koi mozat da rabotat do 45kvadrati.

Не се секирај, од Грее и 3.5кв работат он офф, за 5.5кв нема што да се сомневаш, се подразбира дека ќе работат он офф.

Dali znae nekoj kako se resetira power meterot od Aubess smart wifi stekerot? Nabaviv od ali 2 parcinja, no gi testirav kako merat i rabotat na poveke uredi i mesta, pa sega sakam vrednostite vo power energy meterot da se resetiraat, za da postavam eden na klimata da vidam kako odi potrosuvackata?
Ne e odgovor na tvoeto prasanje ama eve uste edno povrzano so istiot brend

Zemav meraci na temperatura od istiot brend Aubess, i gi postaviv naokolu po doma ama naiduvam na nekolku problemi.
1. Sporedeno so drug termometar so go imam po doma pokazuvaat poniska temperatura so greska od 1-1.5 stepeni (ne deka mi menuva nesto, ama moze imaat nekojnacin da se podesat podobro)
2. Merat isklucivo na 1 saat, ne najdov nacin da gi podesam merenjeto da bide na pokratok interval, ne mora da e na sekoja sekunda ama barem na 5-10-15 min bi bilo dosta podobro (pokratok interval mi e samo za podobro pretstavuvanje na grafik vo Home Assistant sistemot nisto poveke)

Без изолација мислев на обична фасада без стиропор ...затоа побарав мислење бидејќи немаме искуство со клими за греење.

Sent from my KSA-LX9 using Tapatalk
Ti bese jasen, bidi bez gajle. Samo ima tuka na forumov lugje na koi ako ne im doobjasnis, pod poimot neizoliran prostor moze da pomislat deka i zid ti fali pa zatoa e neizoliran

Што бе лепи, дојде да плачеш?

Не знам кој к*р ми се наврте со тажни и хехе реакции на објави што нит те спомнав, нит нешто тажно и хехе кажав. Не се сеќавам нешто жустро да сум те навредил, па да ме смараш, али штом ја ти ставив неколку тажни реакции на твои објави дојде да плачеш јавно? Да не беше тажно, ќе беше смешно.

Не знаев дека си толку осетлив, еве нема веќе да сум тажен на твоиве објави. :smirce:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom