Просторот е 40м2, куќа, втор спрат, нема пвц и изолација,
темп најчесто ја пуштам на 23-24 степени, фан 3 (на фан 2 нема ефект воопшто да оддржи некоја темп), ефикасност на 100 %, сега намалив на 50% да видам дали ќе има разлика.
Инаку екстра е монтирана од мои луѓе (пр.изолирано е цревото со трака како што пишевте тука како треба, пуштено е малку повеќе во должина бакарна цевка и сл.).
Плус имам едно прашање дали при ваква состојба на магла и постојан дифрост вреди климата да работи 24 часа или подобро пола ден затоа што постојано таа после дифрост работи со макс потрошувачка,модулација скоро и да нема и со секако просторот е неизолиран и топлината не останува во собата!!!
Poradi nemanje na izolacija na kukata ( prostorot kade sto se koristi klimatizerot ) bas poradi toa raboti na Maksimum e sega pri vakvi nadvoresni uslovi Visoka Vlaznost i nadvoresna temperatura od -3°C do +3°C ( najmogu klimatizerite pravat Defrost ) no kaj tebe klimatizerot pokraj Visokata Nadvoresna Vlaznost mnogu cesto pravi Defrost ( poradi menanje na izolacijata vo prostorot kade sto se koristi klimatizerot ) moj sovet ne ja gasi neka raboti na 24°C i Efikasnost 50 % Fan 3 probaj taka no ne ja gasi ( inaku koja jacina e klimatizerot 3.5 ili 5.5 kw ? )
.