Брука во КАМ маркетите

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.622
Поени од реакции
37.585
Касиерите редат и роба и затоа на разглас ги викаат, или каде што нема разглас муштерија ќе викне.
... :neetaka: низ сталажите нема вработени што редат, жива душа нема од вработен,а не пак да реди роба, само еден касиер, прашање каде се другите 3, 4 кои се во прва смена на пример?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.094
... :neetaka: низ сталажите нема вработени што редат, жива душа нема од вработен,а не пак да реди роба, само еден касиер, прашање каде се другите 3, 4 кои се во прва смена на пример?
Kaj nas vo mk izgleda komercijalistite redat.

Milka sakale taka da izgledalo, coca cola skopsko imale promocija, kafeto moralo napred… ako ne se soglasuvas ne ti nosat ili nemas popusti. Nema frizderi ako ne gi stavis uste na vlez itn.

self sustainable e toj aspekt :icon_lol:

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.553
Поени од реакции
916
...ти велиш „Не“, а не јас, штом можат на медицински лица да се дерат за време на ноќни дежурства, па и по некој бокс да летне, што пак не и администрацијата да не си го добие кога работа со папири, а не со пациенти?

...апсолутно секаде каде одам ако има празен шалтер, ама да ја работи истата услуга како другиот што ми треба, веднаш реагирам, реагирам и за приватни муабети со странки додека другите чекаат, реагирам на све што не е во склад на човечки вредности и култура и така треба сите да бидеме, па ќе се поправат работите!
... еднаш влегов во Х банка, додуше имаше сеуште време, но вработената ја мрзеше да даде некои податоци и да ми даде некоја банкарска услуга при крај на работно време, па нивното „не работи системот дојдите утре“ или „нема интернет дојдете утре“ убаво ми беше пласирано, знаев дека ме излажа, па не ме мрзеше да се јавам телефонски да се провери „тоа неработење на компјутер“, па кога и зазвони телефонот, па одговорот „не не, работи све е во ред“ и ме погледна и ми рече да пријдам да ми ја заврши банкарската услуга, јас и’ го погледнав беџот и и’ се обратив по име дека ја почитувам нејзината претходна „примедба“ дека била заглавена со интернетот и дека „утре ќе се дојдам повторно кога ќе преработи интернетот“ и реков пријатно и си заминав, дали се засрами или не, дали ќе се поправи или не, тоа останува на нејзина култура и избор!

... дали во договорот со Кам или друг маркет пишува која работна позиција се има и што му е обврска на потписникот на договорот?

... точно! ме нервира кога 5, 6 пати се повторува „ госпоѓица Жанета да се јави на каса, а таа никаде ја нема? па ајде друга ќе повикаме уште три четири пати, нормално ли е тоа, тоа е силување на купувачите за интерни проблеми, земите си токи воки и разговарајте, не сите да ве слушаме, па тоа „госпоѓица“, па „господин“ па кога ќе дојдат на каса намрштени и со обраќање на „ти“ како од селски атар излезени со никаква култура,а повикани со „госпоѓица“ бре бре, јас повикувам поради неработење на касата која е должна да работи, не може од 4 каси само една да работи во најголемата гужва.

... за лична карта се чека две три недели ама дома не седиш на ред таму, знаеш што значи 20 минути да се чека на каса, а истите вие кое 20 минути ви изгледа како ништо во маркет на каса, на лекар не можете да почекате ни 5 минути веднаш нервозни? каде е тука споредбата?
Прво и основно не е твоја ниту од било кој работа што прави вработениот (касиер) како што не е негова работа да коментира или незнам што за муштерија.
Ако од касиерот се каже дека треба да се почека..ќе почекате. Ако ви рече одете на друга каса или просто нема друга каса, исто ке слушате. Секој си има работни задачи и тие задачи фирмата ги задава не Муштеријата или рандом луѓе што пазарат.
А тие особи што ги бараат на разглас или просто со викање низ маркет, имаат и друга РАБОТА освен касата....И да може да работи и само една каса, не е трагедија. Во кам таков е принципот на работа. Една каса, другите на роба местење (мора да се намести, приоритет е).
Секаде се чека т.е чекате ама во маркет да почекате 5 мин не може? бреее трагедија.
Пишува во договор кои му се работните задачи на вработениот

Ivan898

they see you, but you don't see them!
Член од
3 јуни 2020
Мислења
413
Поени од реакции
785
Еден пријател кажуваше дека во КАМ секој ден се менуваат цените на 70-100 артикли, и тоа дека газдата одредувал цени за тоа, па потоа на замениците и менаџерите праќал маил кога ке му текнело..

Последно уредено:
  • Хаха
Reactions: wot
Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.553
Поени од реакции
916
Kaj nas vo mk izgleda komercijalistite redat.

Milka sakale taka da izgledalo, coca cola skopsko imale promocija, kafeto moralo napred… ako ne se soglasuvas ne ti nosat ili nemas popusti. Nema frizderi ako ne gi stavis uste na vlez itn.

self sustainable e toj aspekt :icon_lol:
може во повеќето маркети комерцијалисите редат роба ама во кам..самите вработени се комерцијалисти, редачи, вратари, касиери, чистачи....се е сешто

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.566
Поени од реакции
24.924
бијонс е како детенцето ако не добие лижавче ќе се расплаче, или ќе го бара директорот. На американски, Карен тип на човек. Can I talk to the manager???
ako se odnesuvaat site ko nejze togas malku gi tepaat doktorite... treba poveke. kako toa da se cekalo 5-10 minuti lol

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.553
Поени од реакции
916
Еден пријател ми кажуваше дека во КАМ секој ден се менуваат цените на 70-100 артикли, и тоа дека газдата одредувал цени за тоа, па потоа на замениците и менаџерите праќал маил кога ке му текнело..
повеќе пати сп-омнав па еве пак..да точно дека секој ден има измени на цени. тие се праќаат на комјутер (системски поврзан со тој во скопје) и работа на шефовите е да ги сменат цените на рафт. Што повеќе цени тоа повеќе време треба и нормално дека ншто ќе биде заборавено. Цените ги одредува тим задолжен за таа работа. И маилот не иде кога некому ќе му текне туку строго сабајле кога се почнува со работа (ретко навечер освен ако не се работи за акциски цени на почеток од недела)
btw прашај го пријателот за некои работи за кои се дебатира погоре дали се точни или не

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.945
Поени од реакции
37.184
Секој оди кога сака аман веќе не сме во северна кореја. Да се работи за фабрика друг муабет е..си има одреден дел од смената за пауза ОД ДО...
Оооо човек, јас те разбирам, ти не ме разбираш. Башка, сум работел во маркет, за твоја информација, знам како е, не мора да ме убедуваш. Само убаво рече @wot со глава в ѕид - не оди. ;)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.566
Поени од реакции
24.924
може во повеќето маркети комерцијалисите редат роба ама во кам..самите вработени се комерцијалисти, редачи, вратари, касиери, чистачи....се е сешто
sfakas deka toa ne e problem na musterijata? kako ke si se organizirate e vasa rabota, ama u nikoj slucaj ne smee da imate razlicni ceni na kasa i izlozeni. drugo ne e bitno, ako ste spori, glupi, ne sfakate sto sakam ednostavno ne vi vlagam poveke pa neka ve brkaat od rabota koga ke nema dovolno profit i neka ve drzat so smesni plati, ic oko nema da mi trepne.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.553
Поени од реакции
916
а мора да бидат видени врабоитени? Зошто ако нема вработен на видик значи дека пие каве, прави пуаза или просто забушава?: Не може да мести роба? да биде во магацин по роба?
Мој совет до тебе е да посетиш неколку кам маркети посебно ако си од скопје па после да праиме муабет
Автоматски споено мислење:

Оооо човек, јас те разбирам, ти не ме разбираш. Башка, сум работел во маркет, за твоја информација, знам како е, не мора да ме убедуваш. Само убаво рече @wot со глава в ѕид - не оди. ;)
дали си бил во кам? ијас сум работел во повеќе маркети и никој со ниеден нема врска начинот т.е принципот на работа како во кам
Автоматски споено мислење:

sfakas deka toa ne e problem na musterijata? kako ke si se organizirate e vasa rabota, ama u nikoj slucaj ne smee da imate razlicni ceni na kasa i izlozeni. drugo ne e bitno, ako ste spori, glupi, ne sfakate sto sakam ednostavno ne vi vlagam poveke pa neka ve brkaat od rabota koga ke nema dovolno profit i neka ve drzat so smesni plati, ic oko nema da mi trepne.
Си има организација не се секирај ама има Нестрпливи луѓе и луѓе кои секогаш Брзаат.
Не може 100% да бидат исправни цените. Се гледа да бидат корегирани ако има такви цени. и секогаш ќе има различни цени (од X причини ама не и намерни..барем кам не е така).
И друго ако не ти чине некој маркет ич не оди таму..просто и едноставно, барем денес е лесно со каталјон маркети во целава држава...и такви како тебе има на тони да ги риниш со лопата, све Експерти се.

Последно уредено:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.094
Еден пријател кажуваше дека во КАМ секој ден се менуваат цените на 70-100 артикли, и тоа дека газдата одредувал цени за тоа, па потоа на замениците и менаџерите праќал маил кога ке му текнело..
Taka se raboti.

Zaboraviv deka vo kam ne mora da se redi robata, toa im e stilot, od kamion direk na zemja, seci kutijata otvori da e dostapno i tolku. Where we are going we dont need raftovi!

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.553
Поени од реакции
916
Taka se raboti.

Zaboraviv deka vo kam ne mora da se redi robata, toa im e stilot, od kamion direk na zemja, seci kutijata otvori da e dostapno i tolku. Where we are going we dont need raftovi!

кам со комерцијалисти НЕ РАБОТИ бре човек

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.888
Јас како што знам Кам и се со највисоки плати.

Секој маркет плаќа за од фирма да доаѓаат да му ја средуваат робата.
А пак секоја фирма си има платено свој дел од рафтот или ги следува одреден процент според продажба и како сакаат ќе си средуваат. Си плаќаат и сталажи и фрижидери. Секогаш тие повеќе продаваат од рафт и сите сакаат да се што повеќе на влез.

Секој има правила и вработените тешко да наредат по одредени правила и прописи што ги има некој како Марс, Нестле, Зот, Киндер, Кока Кола низ цел свет.
На висина на очи да се премиум производи, да се прошири тоа што е со пократок рок, има поголема залиха, тоа што е на акција итн.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.945
Поени од реакции
37.184
дали си бил во кам? ијас сум работел во повеќе маркети и никој со ниеден нема врска начинот т.е принципот на работа како во кам
Па ако баш сакаш да знаеш, не само што сум бил, туку и член на потесното семејство е на раководна позиција во КАМ, така што, прилично ми е познато се. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom