Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Премногу критики за Кина, а се заборава дека буквално сите мерки, од маски, дистанци, забрани за групирање, забрани за протести, присилни вакцинации и карантини, кои жестоко ги поддржувавте, мерки кои ни ја сјебаа економијата, беа преземени токму од Кина.

Не баш. Носење маски, држење дистанца и намалување контакти не се измислени од Кинезите. За малтретирање народ ама се цареви.

Аман бе и во општава тема цензура, бришење постови... ај во темата здравје ќе си речеш посериозна, па госпожата од подрум уште на почеток забрани да пишувам.
Не се нервирајте топчести верници, 90% од најавеното ќе си дојде, а сметката ќе си ја платиме и тоа со камата, без разлика што изигравате ноеви.

Премногу критики за Кина, а се заборава дека буквално сите мерки, од маски, дистанци, забрани за групирање, забрани за протести, присилни вакцинации и карантини, кои жестоко ги поддржувавте, мерки кои ни ја сјебаа економијата, беа преземени токму од Кина.

Не се работи за заборавање, туку за лицемерие, за перење на вината, за сокривање дека биле фашисти, за сокривање на погрешните информации што ги даваа членовите со мед. дипломи.
И не е проблемот што поддржале фашистички мерки, проблемот е што пак ќе се повторат истиве работи, што не се бара одговорност од системот што ги лажел, намерно, свесно ги изманипулира да станат варвари.
За лица кои не се од системот бараа логори, стрелање, викаа, колнеа по децата што надвор го поминуваат детството, ама за овие од системот што ги изиграа по милионити пат, за нив, освен награда не доаѓа друго во обзир, иако само офкаат по темите.

Аман бе и во општава тема цензура, бришење постови... ај во темата здравје ќе си речеш посериозна, па госпожата од подрум уште на почеток забрани да пишувам.
Не се нервирајте топчести верници, 90% од најавеното ќе си дојде, а сметката ќе си ја платиме и тоа со камата, без разлика што изигравате ноеви.

Не се работи за заборавање, туку за лицемерие, за перење на вината, за сокривање дека биле фашисти, за сокривање на погрешните информации што ги даваа членовите со мед. дипломи.
И не е проблемот што поддржале фашистички мерки, проблемот е што пак ќе се повторат истиве работи, што не се бара одговорност од системот што ги лажел, намерно, свесно ги изманипулира да станат варвари.
За лица кои не се од системот бараа логори, стрелање, викаа, колнеа по децата што надвор го поминуваат детството, ама за овие од системот што ги изиграа по милионити пат, за нив, освен награда не доаѓа друго во обзир, иако само офкаат по темите.

бафра, ја и сега за тебе барам пуст остров или некоја пештера, малце да одмориш и да не не замараш.

бафра, ја и сега за тебе барам пуст остров или некоја пештера, малце да одмориш и да не не замараш.

Биди муж бе. 2.5 години сеир теравте, етикети лепевте, почитувај го правото на слободен говор, а тоа значи се што те нервира, имам право да го кажам. Плус тука креаторите измислиле копче игнор, па не се замарај :kuracc:

Биди муж бе. 2.5 години сеир теравте, етикети лепевте, почитувај го правото на слободен говор, а тоа значи се што те нервира, имам право да го кажам. Плус тука креаторите измислиле копче игнор, па не се замарај :kuracc:

Бафра, до кај е трибуналот што ќе го отвараш за тоа што сме те нарекле фолијаш? Ти уште си ја носиш фолијата на капата, тоа е лошото, многумина од вашите се вратија у нормала и престанаа да читаат за тие вакцини, али ти и тенеке ќе терате уште долги години со короната.

Pak zutite go sirat virusot niz svetot sega vo se povekje zemji im baraat negativen test za vlez. Pola avioni polni so zarazeni. Ebate beljata ovie ne se arni za covestvoto.
...„жутите“ како најмногубројна популација го шират вирусот таман наместено за трансмисија, ама прашање кој го создал и каде, јас до ден денес не верувам дека е тој е природен вирус што ја дава болеста КОВИД19, туку е креиран некаде таму во некој кинески „лабораториски подрум“, ама од сопственик од преку „бара“ кој диригира.

Ти уште си ја носиш фолијата на капата, тоа е лошото, многумина од вашите се вратија у нормала и престанаа да читаат за тие вакцини, али ти и тенеке ќе терате уште долги години со короната.

Лошото е што многу докажани професионалци почнаа да носат фолија :toe:. Лошото е што ти не прими од западните вакцини, па нема да имаш можност да си подобриш когнитивните капацитети, а за тебе потребни ќе ти се бар 4 дози, со 2 ништо не правиш.:kezec:

Denial only defense mechanism at this point.

Бафра, до кај е трибуналот што ќе го отвараш за тоа што сме те нарекле фолијаш?
На кого бе ти фолијаш

На темава Кадаиф или докторот што е во Словенија (фауст ли беше никот) да ми кажеа фолијаш, ќе се подразмислев од кои извори се информирам. Од тебе на темава бидејќи си слабо упатен, нема значение.

Бафра, до кај е трибуналот што ќе го отвараш за тоа што сме те нарекле фолијаш? Ти уште си ја носиш фолијата на капата, тоа е лошото, многумина од вашите се вратија у нормала и престанаа да читаат за тие вакцини, али ти и тенеке ќе терате уште долги години со короната.

Не е проблемот да се продолжи со животот, веќе сите тоа го направивме. Проблемот е што ко по обичај ништо не разбираш.

Јас кога велам дека стварно сакам наука, стварно сакам и следам. Но, науката во моментов е целосно корумпирана и поради тоа што никој сега во моментов не сака да се занимава со тоа, главните актери кои не донесоа во сите гомна, си продолжуваат со несмалено темпо да си шират како октопод што би рекол Бранко.

А тоа ќе не доведе за брзо во слична ситуација.

. Но, науката во моментов е целосно корумпирана
Аааа не Тенеќијо, ова нема да ти помине. Нема КОВИД амнестија. Нема корумпирана наука. Нема наука и “наука“. Нема бирање факти. Или си трудна или не си. Нема на половина. Што би рекол Елон: “моите родови заменки се Фаучи На Судење.“ Ако јас се прашувам би имало некои многу построги мерки за ковид бранителите, на пример кол, ама мене никој не прашува оти сум неподобен...

Аааа не Тенеќијо, ова нема да ти помине. Нема КОВИД амнестија. Нема корумпирана наука. Нема наука и “наука“. Нема бирање факти. Или си трудна или не си. Нема на половина. Што би рекол Елон: “моите родови заменки се Фаучи На Судење.“ Ако јас се прашувам би имало некои многу построги мерки за ковид бранителите, на пример кол, ама мене никој не прашува оти сум неподобен...

Не те разбирам, кого мислиш да судиш за ковидов? Тие што ги носеа мерките или тие што ги следеа?

Не е проблемот да се продолжи со животот, веќе сите тоа го направивме. Проблемот е што ко по обичај ништо не разбираш.

Јас кога велам дека стварно сакам наука, стварно сакам и следам. Но, науката во моментов е целосно корумпирана и поради тоа што никој сега во моментов не сака да се занимава со тоа, главните актери кои не донесоа во сите гомна, си продолжуваат со несмалено темпо да си шират како октопод што би рекол Бранко.

А тоа ќе не доведе за брзо во слична ситуација.

Чуден лик си ти тенеќе, овде збориш за корупцијата на западната наука и системот, а у друга тема ги лапаш нивните лајна како да нема утре.

Чуден лик си ти тенеќе, овде збориш за корупцијата на западната наука и системот, а у друга тема ги лапаш нивните лајна како да нема утре.

Ах бе абдал еден, ти се вакцинираше не јас. :D

Иначе имаше среќа, затоа што годинава за малце ќе почнеа нова пандемија со мајмунски сипаници. Доброто е што во моментов има бајги научници и луѓе како мене кои следат, па закочија малце кога излегоа студии дека само педерите ја шират. Мораа да запрат оти сфатија дека народот ќе ги обеси лицата од ЛГБТ заедницата.

Иначе кога ти велам дека не се запрени еве го овај ретардираниов научник, нешто е на Харвард, шири паника за нова варијанта и го притиска CDC оти ништо не направиле досега за тоа, оти се полнеле болниците и луѓе умирале во Њујорк.

Е овај истиов, тврдеше дека мајмунските сипаници се ширеле преку воздух :pos:

Ако ја потераа агендата како што беа тргнати ти оти не лапаш пропаганда, прв ќе се вакцинираше пред бабите за мајмунски сипаници иако твоето шупче е излез, не е влез. Барем за таков те знам ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom