НБА сезона 2022/2023

• Креатор на темата Креатор на темата BigMac
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дечко, Лука Дончиќ е патетично да го споредуваш со Гасол или Паркер, во руки сезоната има подобра статистика од најдобрите сезони на двајцата заедно. Ок, не дека се е до статистиката, но Дончиќ може да го споредуваш со Меџик Џонсон, Џордан, Коби, Леброн... Не дека пратам којзнае колку кошарка, ама во последниве 20 години е најдобриот од Европа. Далас без него би се борел за опстанок во Аба лига.
Без навреда ама очигледно не пратиш доволно. И препрочитај пак што пишувам, ваљда можеш да сфатиш на што циљам. Коби 3 титули имаше на годините на Лука така да не гледам зошто би го споредувал со него. :) Уникатен си е Лука, можеби вака ко играч најдобро е со Меџик да се споредува али во секој случај има уште многу да докажува.

Neizvesna do samiot kraj ke bide bitkata pomegju Doncic i Embid za MVP regularna sezona... realno i edniot i drugiot ja zasluzuvaat nagradata, koj i da ja osvoi ke bide zasluzeno 10000%.
Автоматски споено мислење:

LEBRON :vozbud::vozbud::vozbud: sreken rodenden

C.J Mccolum im ja dupna glavata na Filadelfija.
Bradata ne znae kaj tera.

Последно уредено:
Без навреда ама очигледно не пратиш доволно. И препрочитај пак што пишувам, ваљда можеш да сфатиш на што циљам. Коби 3 титули имаше на годините на Лука така да не гледам зошто би го споредувал со него. :) Уникатен си е Лука, можеби вака ко играч најдобро е со Меџик да се споредува али во секој случај има уште многу да докажува.
Демек ти пратиш доволно, а уствари си субјективен. Коби на негова возраст беше вториот играч во тимот и играше со најдоминантниот центар во последниве 30 години, Лука игра со факинг Клебер и Пауел, Шек би ги уништил и денес да игра против нив. Ај вака да формулира е, Лука до 23 години три пати е избран во најдобриот NBA тим, Коби прв пат кога имал 24. Тоа што нема титула не значи дека не е најдобриот од Европа, и никогаш да не освои титула пак е најдобар. А да се надеваме дека ќе освои.

Демек ти пратиш доволно, а уствари си субјективен. Коби на негова возраст беше вториот играч во тимот и играше со најдоминантниот центар во последниве 30 години, Лука игра со факинг Клебер и Пауел, Шек би ги уништил и денес да игра против нив. Ај вака да формулира е, Лука до 23 години три пати е избран во најдобриот NBA тим, Коби прв пат кога имал 24. Тоа што нема титула не значи дека не е најдобриот од Европа, и никогаш да не освои титула пак е најдобар. А да се надеваме дека ќе освои.
Добро ај вака. Еве тркни до бројките на Гасол и Паркер и до оние на Лука моментално. Мислам, знам дека е ретардирано пошо има 23г, ама ете кога си запнал спореди, што да ти кажам. Сфаќаш дека за да биде најдобар европеец икада треба да помине некое време, да трае, не знам како другше да ти објаснам. Еве ај хипотетички, после сезонава замисли Дончиќ да пропадне, онака да го снема од мапата и да си ебе и кариера и се, ќе ти биде најдобар европеец икада?

И само те молам немој со Коби и Џордан да го споредуваш зашо е комично и тажно во едно. Тие двајца да играа во оваа ера 60 поени во просек ќе имаа, батали такви споредби жити мене.

Чисто сумњам дека си глеал нба во 90 ти. Тој тим на Лејкерси ги посра и Булси со голема разлика. Ама играа и Шек и Ник Ван Ексел, Еди Џоунс, Рик Фокс, Дерек Фишер, Роберт Хори. Страва тим беа.

Иначе пошто спомнуваш бројки изглеј го видеово

После таква утакмица Лука пак лупа трипл дабл со 35 поени 12 скока и 13 асистенции за пола саат игра во иста недела против Рокетс. Тоа се скоро сто коша у две утакмици. Тоа друже јебени Вилт Чембрлејн у 60 ти не го има направено, чисто да знаеш дека тоа што го прави човеков не е лесно, иако кога он го прави изгледа дека е многу лесно, и заради тоа е кошаркарски гениј. Нека го имал Лука тимот на Коби, па ќе правевме муабет кој колку титули ќе имал.

Последно уредено од модератор:
После таква утакмица Лука пак лупа трипл дабл со 35 поени 12 скока и 13 асистенции за пола саат игра во иста недела против Рокетс. Тоа се скоро сто коша у две утакмици. Тоа друже јебени Вилт Чембрлејн у 60 ти не го има направено,
Screenshot_20221231_122351_Chrome.jpg

Ај сеа не замарај жити Бога.

Добро ај вака. Еве тркни до бројките на Гасол и Паркер и до оние на Лука моментално. Мислам, знам дека е ретардирано пошо има 23г, ама ете кога си запнал спореди, што да ти кажам. Сфаќаш дека за да биде најдобар европеец икада треба да помине некое време, да трае, не знам како другше да ти објаснам. Еве ај хипотетички, после сезонава замисли Дончиќ да пропадне, онака да го снема од мапата и да си ебе и кариера и се, ќе ти биде најдобар европеец икада?

И само те молам немој со Коби и Џордан да го споредуваш зашо е комично и тажно во едно. Тие двајца да играа во оваа ера 60 поени во просек ќе имаа, батали такви споредби жити мене.

Чисто ме интересира, за тебе подобар е од Дражен ? Усвари не ни знам што мислење имаш за Дражен...
На кое ниво го ставаш Дражен во споредба со Паркер и Гасол?

Sto spreduvatw gluposti kako Mali deca.... 90 e edna era 00 e druga era sega so ovie pravila za licni greski I so 3 point shoots a kompletno druga era... Jordan moze da se sporedi so nekoj od 90 tite.. Kobi so nekoj od 00. Od Curry pocna nova era na 3 point shots I ova so licni greski kaj mene Nba izgubi totalen interes... LeBron ima sreka fati del od taa era samo sto fleze vo reket vednas 2 slobodni.... kako igrale New York Chicago I Detroit vo 90 tite e so rezulati 75 :75, sega nema mec pod 120 Nba na steroidi...druga era ne deka e losq no nekako e napumpana samo da se minat recording za da ima gledanost.... Westbrook imal neznam kolku triple double.... recordi bez vrska... tie sto se carevi vo playoff toa e kral vo nba...

I Jokic I Doncic se dobro sportisti, no koga ke bidat kako sto se sega vo playoff togas e vistinska golemina, sega nemale image tim.... I Jordan nemal I LeBron nemal pa Dale po 63 kosa vo playoff ili sam stignal vo finale 2007....

Чисто ме интересира, за тебе подобар е од Дражен ? Усвари не ни знам што мислење имаш за Дражен...
На кое ниво го ставаш Дражен во споредба со Паркер и Гасол?
Дражен умрел малце подоцна откако јас се имам родено и во живо немам сведочено на неговата виртуозност. Прерано го напушти овој свет и остана на еден начин недовршена неговата кошаркарска бајка. Мора да се земе во предвид дека човекот играл кошарка во многу турбулентно време, војни, раздори, потешкотии еден куп и пак покрај се имал неверојатна кариера и бројки зад себе. Ако споредуваме само играчки, Дражен е најголем на сите времиња од Европа, по успеси секако не е затоа што прерано го напушти овој свет. Али пак ќе кажам, друго време било тоа, многу потешко се влегувало во НБА, а и кога ќе влезел некој нон УСА играч со други очи гледале на него, за разлика од сега каде всушност европејците доминираат. Дражен, Гасол, Паркер, Сабонис и Дијамантидис (ова може е малце субјективно ама омилен играч ми беше па морав да го ставам) се најдобрите европски играчи според мене. Секако тука се и Дивац, Кукоч, Раџа и таму некои постари што никој од тука не ги гледал.

Сублимирано, да, Дражен е најдобриот европски кошаркар во историјата според мене.

Гледам Клиперси против Индијана и овој Bennedict Mathurinе вистинско изненадување на драфтот,полн со самодоверба и ладнокрвно копиле.
Има талент но и став да биде вистински супер стар во модерново време во НБА.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom