НБА сезона 2022/2023

• Креатор на темата Креатор на темата BigMac
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Конференциско финале лани со таратур екипа.. Шо сакаш поќе.. Дирк 15 сезони се мачеше први рунди испаѓаше му требаше масивен чоук на Леброн на освој.. Паркер и Гасол цела кариера се втори опции нема потреба да се спомнуват.. Дончич игра на ниво какво што ниеден европски кошаркар не играл...Јокич е најблиску.. 60/20/10 НИКОЈ во историјата немал
Игра. Но, не можеш да го ставиш сега како најдобар кога има подобри од него моментално. Вов 60/21/10, ај сеа ради тоа најдобар е. Има предиспозиции и предуслови за да биде али треба и да постигне некој тимски успех.

Abe kakov Parker i Gasol, Doncic e igraciste za ovie.
Edinstveno ne bi rekol deka e podobar od Nowitzki...
Koga se prefrli od Real vo NBA jas rekov ke se izgubi vo NBA, a ovoj postana top 5 igrac vo ligata.

Игра. Но, не можеш да го ставиш сега како најдобар кога има подобри од него моментално. Вов 60/21/10, ај сеа ради тоа најдобар е. Има предиспозиции и предуслови за да биде али треба и да постигне некој тимски успех.

Со овој ростер на Далас тешко да постигне нешто. На една добра, имаат 3 лоши утакмици. Да не е Лука, Далас победа нема да сврзат.

23 години има, гриза секоја утакмица. Статистиката вели дека и Паркер и Гасол не се ни 50% од тоа што е он во овој момент.

Screenshot_1.jpg

Пак со тој тимски успех дрвите.. Од 4 сезони во НБА 3 беше во плејоф, 2 изгуби од силен Клиперс тим каде што пружи отпор и ги надигра Каваи и Џорџ.. Лани никој не очекуваше дека ќе ги поминат Феникс и стигнат во конференциско финале.. Никој не очекуваше дека ќе освој Евробаскет со Словенија, стигни до самиот крај на Олимписки, освои Евролига и биди најмлад МВП, да ги руши скоро сите рекорди на Мавси и биди ПРВ тим ол-нба 3 сезони по ред (ова веројатно и МВП)... Се то за САМО 23 ЕБЕНИ ГОДИНИ.. Ама не бил подобар од Паркер и Гасол.. Дај самобанирај се жити се :pos:

Полека пријателе, Тони Паркер и Гасол не можеш туку така да ги заборавиш, а и Новицки. Има време за Лука, за почеток нека напраи нешо минимално и во плеј оф, па за понатака ќе праиме муабет.
На Тони Паркер кои му биле соиграчи кога освојувал титули, кои му се соиграчи на Лука? Јебени Двајт Пауел вчера имаше 0 скокови, Лука 20 скока. Несериозно е Гасол со Лука да го споредиш. Лука има се повеќе од Новицки, му фали само прстен.

Несериозно е Гасол со Лука да го споредиш
:)
Смали доживљај, очигледно не знаеш кој е и што е Пау Гасол. Мислам капирам дека дркаш на Лука пошо е од Реал али изгуглај за Гасол ако не си добро запознаен. Најдобар европски центар у историја (веројатно), 2 пати НБА шампион и да не набројувам даље.

Не знам зошто рипате ко мајмуни, никој не го спори квалитетот на Лука, јак е и нема збор тука, ама прогласување за најдобар европеец икада е малце рано и нефер према играчишта ко Гасол, Паркер, Дирк итн. Дека може да биде и веројатно ќе биде тука се слагам, иако мене лично не ми се допаѓа што води неспортски живот и на долги стази нема да му се одрази добро тоа, али ќе видиме може ќе се смени и тоа.

Какви се овие споредби, Лука е најдобриот кошаркар од Европа на сите времиња, а има 23 години. Смешно е да се каже дека Гасол бил подобар.

:)
Смали доживљај, очигледно не знаеш кој е и што е Пау Гасол. Мислам капирам дека дркаш на Лука пошо е од Реал али изгуглај за Гасол ако не си добро запознаен. Најдобар европски центар у историја (веројатно), 2 пати НБА шампион и да не набројувам даље.

Не знам зошто рипате ко мајмуни, никој не го спори квалитетот на Лука, јак е и нема збор тука, ама прогласување за најдобар европеец икада е малце рано и нефер према играчишта ко Гасол, Паркер, Дирк итн. Дека може да биде и веројатно ќе биде тука се слагам, иако мене лично не ми се допаѓа што води неспортски живот и на долги стази нема да му се одрази добро тоа, али ќе видиме може ќе се смени и тоа.
Другар ај вака, Јокич > Гасол, било кога, било каде.

Сабонис е најдобар европски центар на сите времиња и Јокиќ ќе биде подобар од него наскоро. Гасол е одличен центар ама освои титули како ВТОР играч во тимот.
Досега највеќе титули и признанија од европски играч има Тони Кукоч ама и тој ќе биде надминат од Лука наскоро.

Сабонис е најдобар европски центар на сите времиња и Јокиќ ќе биде подобар од него наскоро. Гасол е одличен центар ама освои титули како ВТОР играч во тимот.
Досега највеќе титули и признанија од европски играч има Тони Кукоч ама и тој ќе биде надминат од Лука наскоро.
Намерно не ги спомнав него и Дражен, па и Кукоч. Сите тие се прејаки играчи кои на посебен начин оставиле белег во кошарката. Лука и Јокиќ поставуваат моментално нови стандарди во кошарката, али јас лично сакам и да постигнат некаков тимски успех. Вака како што стојат работите нема шанса, ќе мора да бегаат од Денвер и Далас или ако е можно да се спојат двајцата. :)

Иначе за Гасол, а како каков да освои кога игра покрај Коби Брајант? Знам дека пратиш кошарка ама да те прашам, му ги знаеш успесите на Гасол и општо кариерата? Пред да дојде во НБА, во НБА, во репрезентација?

Netsi vo serija se od 9 pobedi po red... napadot im proraboti mnogu poeni stavaat na poslednite 10 utakmici. Durant mnogu mnogu efikasen, shutot mu e nad 60% poslednite desetina utakmici skoro 65%... ubiec stvarno...
Vecerva 10ta pobeda po red.
Автоматски споено мислење:

Ke gi potopat na Atlanta, upitni im se upitni nekolku igraci od prvata petorka...

Tocno deka Luka dade 60 21 10 ali igrase u prodolzenija.. Spored mene sekogas i vo sekoe vreme Jokic > Doncic... Sekoja ebena tekma Jokic ima tripl dabal, dva pati mvp a i na dobar pat e i tret pat da bide ..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom