Zaptija Stojkov
Комунист
- Член од
- 23 февруари 2010
- Мислења
- 3.179
- Поени од реакции
- 2.859
Сакам да знам зошто некои луѓе кога ќе се изнервираат за нешто викаат „ЕВАААААА“??? Што им значи тој израз ЕВА???
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, јас имам плаќано со картичка.На патарини стварно можеш да плаќаш со обична дебитна картичка?
Ми спомнаа можело со обичнине картички. Неморало да биде бесконтактна, не барале пин само ја врвеле на апарат, ваљда ради малиот износ....
Sent from my LG-H872 using Tapatalk
Никој не знае?Дечки, ми се скина десната жица па сакам да ја средам.
Каде можам да го најдам нештото што ги спојува двете леви жици, пробав со лемење но пак се откачуваат.
НПрегледај го приврзокот 359959
Источна Македонија масовно го употребува тој израз, тој и “туго Боже“, “малееее“ кога ќе скршат или истурат нешто случајно или некоја прекумерна непријатност, незаслужена казна, неправда во некоја форма. Јас би рекол дека има “е ова е преку мера“ значење, а откаде дошол, мислев дека можеби е турцизам па го прашав чичко Гугл. Најблиску то “еваааа“ е Евалах, ама потполно спротивно значење: “повели“, “заповедај“ дури и арапска верзија на “ОК“, така да не е турцизам. Може има грчко потекло тогаш, доста Струмичајни имам слушнато да им се испушти “ева, ева шо го чина дет‘то“, повторно Гугл ама ништо ни приближно слично од Грција освен името Ева.Сакам да знам зошто некои луѓе кога ќе се изнервираат за нешто викаат „ЕВАААААА“??? Што им значи тој израз ЕВА???
Ova od Svemirski brod ili od Raketa za Ukraincive?Дечки, ми се скина десната жица па сакам да ја средам.
Каде можам да го најдам нештото што ги спојува двете леви жици, пробав со лемење но пак се откачуваат.
НПрегледај го приврзокот 359959
Neka gi spoi so dvete desniOva od Svemirski brod ili od Raketa za Ukraincive?
Da pratish poarni sliki i da objasnish od shto e i shto te maci.
So vakvo seljacko objasnuvanje dve levi zhici koj da ti pomogne???
Не грешка си тој израз најчесто се употребува во Јупозападна Македонија, а во Источна Македонија де бе да ебам маму даааа ја ебам, а во Куманово е да га ебу...Источна Македонија масовно го употребува тој израз, тој и “туго Боже“, “малееее“ кога ќе скршат или истурат нешто случајно или некоја прекумерна непријатност, незаслужена казна, неправда во некоја форма. Јас би рекол дека има “е ова е преку мера“ значење, а откаде дошол, мислев дека можеби е турцизам па го прашав чичко Гугл. Најблиску то “еваааа“ е Евалах, ама потполно спротивно значење: “повели“, “заповедај“ дури и арапска верзија на “ОК“, така да не е турцизам. Може има грчко потекло тогаш, доста Струмичајни имам слушнато да им се испушти “ева, ева шо го чина дет‘то“, повторно Гугл ама ништо ни приближно слично од Грција освен името Ева.
Глагол што ги заменува сите глаголи: онади го, и именка што ги заменува сите именки: онаквото^ sekoja generacija si ima scoja glupost, ama eve koga rasnev najuptrebyvan zbor mi bese onoa/onakvoto.
Primer : cimerot odese vo kujna , jas mu vikam cimer onadi go onoa za da napravam kafeto.
Prevod : Cimer ukluci ringlata za da napravam kafeto .
Cimerot da e ziv i zdrav bese od demir hisar ,izrasnavme zaedno na faks, i na pocetok ovie recenici go seknuvaaa.
Каде можам да купам батерија за лаптоп?