Како што пишав јас пред крај на годинава почнав да скенирам месец Декември. Бев скептик абе ајде нема шанси да се достигне сумата масимална но со помош на луѓе се успева. Е сега повеќето собираат па тоа и го отежнува собирањето. Не може секогаш да ви помагаат луѓе. Како и да е нека капе по некој денар тромесечно.На фискалната мислам, да. Чим ти се од 30,31/12 2020г. тогаш спаѓаат од последното тромесечие од 2020 година и затоа не ти ги кажува во месечниот и тромесечниот извештај од 2021г.
Инаку тешко се достигнуваат тие 1800 за едно семејство. Затоа и кренав раце од скенирање...Тоа беше тешко кога беше 15% поврат на сите производи, не пак сега со промената 20% на домашни и 10% на странски производи. Вака од ракав, треба во маргини од 120к до 140к денари за 3 месеци треба да потроши едно семејство за да дојде до тој максимален поврат.
Јас бидејќи не излегувам, не заглавувам многу викенди надвор некаде, не пушам, слабо пијам алкохол па така да и плата ја штедам на сметка штедна за кога ќе ми притреба за нешто да имам.