MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Сеуште не ми е јасно зошто Nat Geo Wild каналот со години нема никаков превод. Од еден куп канали само тој е без превод. Има некој у државава што се замара со овие работи освен нас овде на форумов?

Сеуште не ми е јасно зошто Nat Geo Wild каналот со години нема никаков превод. Од еден куп канали само тој е без превод. Има некој у државава што се замара со овие работи освен нас овде на форумов?
Na msat ima prevod

Нема македонски превод а овие Телеком стрикно се држат до она што AВМУ бара а тоа е каналите прво да имаат македонски или албански превод па потоа може и српски.

А има ли Хрватско, српско аудио на детските канали, Никелодон, Ник Џуниор, Дизни, Дизни Џуниор?
Ima ima na site.
Samo internetot posle 50gb kaput a i mobilnata ccc ponudite kako za pocetok propast

Последно уредено:
На Телеком нема на овие канали туку само на Minimax српско аудио.
Очигледно едни правила важат за Телеком, а други правила за останатите оператори.

Како да го намалам преводот на HBO Demand уклучив некој филм чисто да видам што како и многу големи буквите пола екран зафаќаат?

Како да го намалам преводот на HBO Demand уклучив некој филм чисто да видам што како и многу големи буквите пола екран зафаќаат?
На HBO MAX апликацијата можеш да менуваш големина и боја на фонт , додека на ХБО од деманд преку ресиверот што пристапуваш , мислам дека не може .

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Не можеш да менуваш големина на буквите

Самиот софтвер кој е во MaxTV нема таква опција воопшто а и овие од Телеком или можеби така и им ги дава HBO преводот е залепен на самото видео. Ужас се МаxTV технички за вакви работи. Не знам како се другите оператори ама овие Телеком MaxTV немаат нешто претерано менувано на платформата а први беа оператор во Македонија кој понуди паузирање, премотување, снимање, и гледање видеотека. Од тоа повеќе немаат додавано опции освен што сменија дизајн.

Не можеш да менуваш големина на буквите

Самиот софтвер кој е во MaxTV нема таква опција воопшто а и овие од Телеком или можеби така и им ги дава HBO преводот е залепен на самото видео. Ужас се МаxTV технички за вакви работи. Не знам како се другите оператори ама овие Телеком MaxTV немаат нешто претерано менувано на платформата а први беа оператор во Македонија кој понуди паузирање, премотување, снимање, и гледање видеотека. Од тоа повеќе немаат додавано опции освен што сменија дизајн.
Na site operatori prevodot na HBO e zalepen i nemas moznost da odbiras prevod ne e samo na maxtv toa

Na site operatori prevodot na HBO e zalepen i nemas moznost da odbiras prevod ne e samo na maxtv toa
А можеш ли да менуваш аудио јазик, знам дека повеќето Анимирани филмови се синхронизирани на Српски/Хрватски како што е на ХБО Макс апликацијата.

Здраво.
знае ли некој да ми помогне како да инсталирам Maxtv go на андроид тв?
Јас инсталирав на Android box, веројатно може и на телевизор исто. Напиши на Google Max Tv Go APK и симни ја, од Aptoide мислам дека беше. После пробај да инсталираш преку USB.

А можеш ли да менуваш аудио јазик, знам дека повеќето Анимирани филмови се синхронизирани на Српски/Хрватски како што е на ХБО Макс апликацијата.
Мислам дека не бидејќи анимираните филмови не се на македонски сихронизирани и они стрикно се држат до АВМУ што тражат дека мора сите содржини и тв канали да се најпрво со превод или на албански или на македонски па потоа може и друг јазик.

На HBO MAX имаш менување на големина на титл и аудио јазик кај што има можност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom