А економија без енергенси ќе има ли ЕУ... Истава грешка ја правевте при Брегзит, гледајќи само едната страна, прогнозиравте распад на УК, ќе ја молела ЕУ за леб.Како е ? Арни ?
Само без нервоза во наредниов период...
Русија била спремна да започне повторно со испорака на гас кон Европа, тамн кога ЕУ одлучи да стави капаче на цената на гасот
Russia ready to resume gas supply to Europe via Yamal-Europe gas pipeline | CNN
Russia is prepared to resume gas supplies to Europe via the Yamal-Europe gas pipeline, which was previously stopped for political reasons, Russia’s Deputy Prime Minister Alexander Novak told Russian state news agency TASS on Sunday.edition.cnn.com
Е нема војна без пари т.е. без економија, како што ви кажав повеќе пати досега.
Работава е, маж рекол, маж одрекол.Russia’s Transneft has received applications from Poland and Germany to pump oil for the first quarter of next year, despite reports of unwillingness to continue deliveries.
Nikolai Tokarev, president of Transneft, said on the air of the Rossiya-24 TV channel. “They announced that they would not take oil from Russia from January 1. Now we have received applications from Polish consumers asking for 3 million tons next year, and 360,000 tons for December, and Germany has already submitted an application for the first quarter, he said.
On December 12, the Polish Cabinet called for the introduction of ‘full, comprehensive sanctions without exceptions’ against Russia, including ‘comprehensive sanctions against the northern pipeline (Druzhba).’
Ова со Украина ги извади маските на лицемерите луѓе, кои со децении лажеле дека се за мир и соработка, за сега да ја извадат омразата на виделина и желбата за војна. Нормално мнозинството од нив, ни на сон не планираат да идат на фронт, очекуваат друг да умира за нив, ама не е таков планот.
Тенеке ако памтиш нешто од обуките од ЈНА, сега е моментот на син ти да му ги пренесеш, може ќе му се најдат за 2023.