Дедо-педото отишол и малку подалеку па и му покажал кај се става греачот. Да погледнеме сликовито:
Дедо-педото отишол и малку подалеку па и му покажал кај се става греачот. Да погледнеме сликовито:
За овај Рогозин жалиш? Мислев не сакаш нацисти и фашистиCringe постови на цитро и парадирање на Зелински пред конгресот како некое нивно клонирано егзотично животно. Да не си им во кожа и на политичарите на Украина, ако се договорат со Русија без одобрение на САД и Британија ќе имаат само минимална помош за обнова и ќе останат вечна руина од држава. Националистите ќе му пресудат тогаш на Зелински ако потпише примирје.
Од друга страна ако продолжи војната ќе останат без уште неколку стотина илјади работоспособни мажи, разорена држава и ако не победат пак да останаат вечна руина од држава. Се ми иде дека секако ќе останат руина само што надежта дека ако победат западот ќе им помогне да станат новата Јужна Кореа мора да ја имаат. Најтрагично е за украинците, можеше да се избегне војната.
Инаку Рогозин спасил глава, само некој шрапнел закачил во хотелот што го бомбардирале. Не ми е јасно Русија како не ги таргетира политичарите во бомбардирањата.
Oва всушност е точно, ја победиле Русија - само во нивните глави.Ова го боли Путин...
“We defeated Russia in the minds of the world.”
Се ликвидираат потребни и корисни луѓе на непријателот. Ако убиеш бескорисни и штетни луѓе, оставаш шанса способни да дојдат на нивно место.Инаку Рогозин спасил глава, само некој шрапнел закачил во хотелот што го бомбардирале. Не ми е јасно Русија како не ги таргетира политичарите во бомбардирањата.
Сите сте воодушевени од Рогозин. Не знаев дека фашисти и нацисти им биле корисни на РуситеСе ликвидираат потребни и корисни луѓе на непријателот. Ако убиеш бескорисни и штетни луѓе, оставаш шанса способни да дојдат на нивно место.
Што имаат САД да земат од Авганистан, освен некоја стратешка потреба...20 години се бореа со непријател кои они го создадоа да се бори со советите. 20 години се бореа против комунизмот у Виетнам. Ирак беше малце пократок, 12 години. Тоа им е изгледа 20 години процениле стратезите у Пентагон дека е плафонот каде што не вреди повеќе да војуваш.
Не мислам јас ништо за Рогозин, на Украинците е мислењето дека Рогозин е корисен. Зошто би се обидувале да го убијат ако е бескорисен или штетен?Сите сте воодушевени од Рогозин. Не знаев дека фашисти и нацисти им биле корисни на Русите
Знам дека ништо не мислиш.Не мислам јас ништо за Рогозин, на Украинците е мислењето дека Рогозин е корисен. Зошто би се обидувале да го убијат ако е бескорисен или штетен?