Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.863
Поени од реакции
2.731
Ауауауау Capitano El Cringe full mode братот. Рачунај ПР тимот на владава како ова све го смислил, стокмил и као ајде реализацијава сеа ќе фрламе балони, ќурка ќе пее, и ќе мафта 15 минути ако ајдее сите дојдете ќе се гушкаме на сцена и као победници у Европа идеме со најминимална плата у цела Европа. Ама важно спремни сме за исчекор, на секое дипломатско поле со спуштени гаќи влагаме, и ставаме газ кај што се мерат курови, ама ако ќе се истрпи. Само да сме дел од европската фела која што не не сака пошто сме најголеми буљаши на цел свет

ANDIAMO!

На судењата на Јувентус ова видео со песната проектирана у судница да им ја пуштат на Ањели, Недвед и остали и ќе бараат затвор само да заврши судењето што побрзо
Автоматски споено мислење:

Маричиќ колкав торлак станал, да го фрлиш од планина по снег да се тркакла закана ќе стане за сите околни места. Потенцијална снежна топка што може да доведе до штета од епски размери ако се пукне у некој објект

Последно уредено:
Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.463
Солзите горчливи на Зајо сеуште недобришани, а во игра влегува неговиот партиски легионер Весна Дамева со лизгачки старт право врз костобраните на непослушните:
Свежоизбраниот претседател на Судскиот Совет игра одбрана задњи штопер

Во стил на една демократска држава во која владее словото на законот и нема корупција, Весна Дамева е избрана за претседател на Судскиот Совет едногласно- зашто друг кандидат ете немало...

Screenshot 2022-12-17 at 5.30.17 PM.png

... додека против нејзиниот сопруг се води судска постапка како еден од директорите на Скопски Пазар.

“Преебахме ги Скопјани“- Заев после изборот за претседател на СДСМ. Па ако за него Македонија е Скопје како што за Грците Република Македонија е Република Скопје, прееба нѐ бе Зокац, прееба нѐ...

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.767
Поени од реакции
4.815
Комуњарата продолжува со иста шема и со ист ментален склоп, кој потекнува уште од 19-от век, кажан од нивниот духовен татко, познат како Маркс, а се сведува на следното: историјата нечини (била мрачна...), сегашноста е само „преодна фаза„ а кај да е‘, „светлата будуќност„ само што не настапила...

Разбира се, тука се мисли на „будуќноста„ со влезот на „севернава„ со фашизоидниот сојуз познат како „ЕУ„...

Се‘ што треба, е само да бидеме трпеливи и...да чекаме да не‘ повикаат во клубот.

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.464
Нешто google search ти ги побива тезиве.
Прегледај го приврзокот 359043
Прегледај го приврзокот 359044
Прегледај го приврзокот 359045

Ај да не идам понатаму премногу детално и длабоко, иако иделано добро ми е позната тематикава.
Секој што е хостиран и има излез на интернет има и логови. Протон е хостиран на некој хост сервер, а за одржување на системот има администратори. Тие во секој момент знаат од која ИП се ја користи апликацијата и имаат логови. Вака отприлика изгледаат:
500.png

Ако се отвори може да се види и уредот од кој се пристапува во вид на мак адреса:
500.png

Се зависи што се протон има инсталирано како заштита. Логовите не се бараат во хост серверот туку во самото седиште од каде се одржува системот, во случајов протон. Овие логови протон мора да ги има, во спротивно корисникот само ќе ја има апликацијата, а нема да може да ја користи. Тоа е тој backdoor што го има секој сајт па и кајгана.

Ако вакви заканувачи мејлови стигаат до седиште на нато, еу, оон итн. тогаш нема да се види ниту протон ниту швајцарски закони.
Тоа што нас никој не не есапи е сосем друга работа.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.051
Поени од реакции
1.529
Секој што е хостиран и има излез на интернет има и логови. Протон е хостиран на некој хост сервер, а за одржување на системот има администратори. Тие во секој момент знаат од која ИП се ја користи апликацијата и имаат логови. Вака отприлика изгледаат:
Прегледај го приврзокот 359335

Ако се отвори може да се види и уредот од кој се пристапува во вид на мак адреса:
Прегледај го приврзокот 359336

Се зависи што се протон има инсталирано како заштита. Логовите не се бараат во хост серверот туку во самото седиште од каде се одржува системот, во случајов протон. Овие логови протон мора да ги има, во спротивно корисникот само ќе ја има апликацијата, а нема да може да ја користи. Тоа е тој backdoor што го има секој сајт па и кајгана.

Ако вакви заканувачи мејлови стигаат до седиште на нато, еу, оон итн. тогаш нема да се види ниту протон ниту швајцарски закони.
Тоа што нас никој не не есапи е сосем друга работа.
Може да, точно е тоа дека се гледа. Само ако некој се закачи на public мрежа со xxx клиенти, со spoored MAC, и позади 5 no logs ВПН-и, џабе е се. Не се толку наивни овие што го прават ова.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
4 август 2018
Мислења
1.512
Поени од реакции
3.253
Моментално не водат најнеспособните издркотини што воопшто успеале да се дочепаат до власт
Оваа треба да се напраи во пишана форма и да се стави во рамка и да се закачи горе над таблата во секое школо (место сликите на тито) и да читаат помалите генерации секојдневно..

Член од
12 март 2009
Мислења
20.114
Поени од реакции
16.253
Може да, точно е тоа дека се гледа. Само ако некој се закачи на public мрежа со xxx клиенти, со spoored MAC, и позади 5 no logs ВПН-и, џабе е се. Не се толку наивни овие што го прават ова.

АМА може сите јавни институции да им се вгради заштита од овакви анонимни мејлови, т.е. ЗАБРАНА..
па како Дома ФБ а и воопшто Бровзерот не ти дава да отвориш Дузини фајлови....
Работата е на Партиско Удбашката Власт и одговара да Малтретира Народ и да го заплашува, за да не реагираа на нивната Корупција и Предавства..
Во КРАЕН случај може да се напраи ПРИВАТЕН Меил , т.е. да се Примаат меилови САМО од Одобрени адреси... Да не зборам што 100 пати се обидов од лична моја адреса да контактирам фирма во странство, па нема одговор, не прима меил... или добиваш Автоматски одговор... има Софтвер веројатно, ги филтрира само меиловите од свои познати корисници а СЕ друго иде во ТРАШ
Патем, пред 15 години читаа и одговараа на меилови, имав комуникација н.пр. со гигантот Севилор во врска со електричните пенти, па ми пратија по пошта голем каталог а и ставија во производство моделот што јас го предложив... а сум пишал и на Пежо, им опишав некој конструктивни грешки на 106ката, одговорија уште тогаш, носи тоа во отпад имам нови модели каде е тоа отклонето... ама и на новите модели пак имаше ДРУГИ Грешки :confused:, ама јас веќе ја шитнав 106ката и како марка ги помножив со ЗЕРО:cool:

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.051
Поени од реакции
1.529
АМА може сите јавни институции да им се вгради заштита од овакви анонимни мејлови, т.е. ЗАБРАНА..
па како Дома ФБ а и воопшто Бровзерот не ти дава да отвориш Дузини фајлови....
Работата е на Партиско Удбашката Власт и одговара да Малтретира Народ и да го заплашува, за да не реагираа на нивната Корупција и Предавства..
Во КРАЕН случај може да се напраи ПРИВАТЕН Меил , т.е. да се Примаат меилови САМО од Одобрени адреси... Да не зборам што 100 пати се обидов од лична моја адреса да контактирам фирма во странство, па нема одговор, не прима меил... или добиваш Автоматски одговор... има Софтвер веројатно, ги филтрира само меиловите од свои познати корисници а СЕ друго иде во ТРАШ
Патем, пред 15 години читаа и одговараа на меилови, имав комуникација н.пр. со гигантот Севилор во врска со електричните пенти, па ми пратија по пошта голем каталог а и ставија во производство моделот што јас го предложив... а сум пишал и на Пежо, им опишав некој конструктивни грешки на 106ката, одговорија уште тогаш, носи тоа во отпад имам нови модели каде е тоа отклонето... ама и на новите модели пак имаше ДРУГИ Грешки :confused:, ама јас веќе ја шитнав 106ката и како марка ги помножив со ЗЕРО:cool:
Каша попара ти е постот. Анонимноста на интернет не е нуклеарна физика, тоа беше муабетот

Kajgana Shop

На врв Bottom