Реално ова ќе биде проблем за Франција, поготово што ќе биде доминантен против одбраната на Аргентина. Од друга страна ако се врати Рабиот ќе биде засилување, ептен е во форма.Можно е да е патка, ама можно е за утре Жиру да не е спремен поради повреда.
Кажи јавно зошто имавме класа фудбалери до пред 30 години кога бевме готово рамо до рамо и со србите и со босанците и со хрватите а зошто сега немаме а ако одбиваш јас ќе го дадам најпрецизниот одговор.Сите тие муабети за култ на репрезентација, менталитет и сл., држат вода, но сепак главна разлика од сите балкански, источноевропски репрезентации, всушност е квалитетот, фудбалерите што ги вадат.
Па и нема друга репрезентација со таков квалитет, со збир на фудбалери кои играат во толку јаки клубови,со улогата што ја имаат таму и титулите што ги имаат освоено со клубовите. Плус постојано таленти кои што не се само извикани (има и такви), но и веќе докажани во посилна конкуренција.
На крај, мора да имаш квалитетни индивидуалци. Еве го и Мароко, кој е големо изненадување, но погледнете ги нивните фудбалери и колку се поквалитетни, еве од нашите.
Знам дека ние не сме најдобри за споредба, но нели сонувавме СП, плукаме по селектор, а колку имаме фудбалери во најсилни лиги, а камоли во најсилни клубови? Колкумина играат во ЛШ/ЛЕ/ЛК и имаат битна улога во тие клубови? А во ЛЕ и ЛК има доста клубови со сомнителен квалитет, но дури и таму е тешко да најдеме наши фудбалери со значајна улога.
Ако земеме по овие параметри да се споредиме со други источноевропски репрезентации, нема баш добро да си поминеме.
На нас најдобрите фудбалери не ни се носители во нивните клубови, Елмаз не е ниту првотимец (никако да дочекам да промени клуб).
Се гордеам балкане. Абре јеси ти луд. Единствен пријател на Македонија од балканот е Србија. Толку.Те сакам Хрватска.
Ау колку ми е мерак еј!!
Цареви, топ 3 светски репрезентации у последниве 25 години.
Гордеј се Балкане.
Одбивам!Кажи јавно зошто имавме класа фудбалери до пред 30 години кога бевме готово рамо до рамо и со србите и со босанците и со хрватите а зошто сега немаме а ако одбиваш јас ќе го дадам најпрецизниот одговор.
ВЛАШКО КРИМИНАЛНО ПОЛИТИЧКО ЛОБИ!Одбивам!
Пак почна да се дрогираш бе фатен?Те сакам Хрватска.
Ау колку ми е мерак еј!!
Цареви, топ 3 светски репрезентации у последниве 25 години.
Гордеј се Балкане.
ВЛАШКО КРИМИНАЛНО ПОЛИТИЧКО ЛОБИ!
Највеќе ми е мерак што освои Хрватска заради mental shutdown што го имаат Србите во наредните 4 години, мерак е да ги гледаш како плачат и се лигават по социјални мрежи, а посебно што има многу и кај нас србомани.Се гордеам балкане. Абре јеси ти луд. Единствен пријател на Македонија од балканот е Србија. Толку.
Рачунајте има една друга работа тука...Франција како актуелен светски шампион ќе игра со ладни глави и со помалце притисок што е предност во ваквите натпревари....додека цел притисок е на Аргентина од целата фудбалска јавност..едно поради тоа што немаат освоено титула, а друго е заради тоа што е последна шанса за Меси.Многу веројатно е вечер на Франција да им се деси Бразил 98ма кој тогаш газеше цело првенство и во финалето не беа ни пола од тимот од претходно. И мистериозното отсуство на Роналдо во финалето тогаш како да се поклопува сега со евентуалното отсуство на Жиру кој досега е најдобар стрелец на СП за Франција. Just saying .
И тогаш сите коцки се редеа Франција како домаќин да ја освои првата титула, и сега се мести миленикот на Фифа, Меси, да биде првак пошто како така најдобриот да не освои и свецко