Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.498
Поени од реакции
84.993
Три години затвор и се закануваат у Норвешка, затоа што напишала на интернет:
„Маж не може да стане лезбејка, исто како што маж не може да забремени. Мажите се мажи без оглед на нивните сексуални фетиши“ https://off.net.mk/vesti/razno/norvezhanka-e-na-sud-zatoa-shto-tvrdi-deka-mazhite-ne-mozhat-da-stanat-lezbejki?utm_source=mkd.mk&utm_medium=block-sidebar&utm_campaign=vo-komshii

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.709
Поени од реакции
34.251
Pa mnogu e ednostavno, so pravi trans lobito-obezbeduva nov influx na musterii-pacienti koi ke treba dozivotno da odat na operacii, da primaat teski hormoni i slicno.
Tocno.

Dali sme pomislile za moment deka kompaniite koi go sponzoriraat twitter, i site mass mediumi plakaat para za toa da se reklamira?
Delumno tocno. Sponzoriranje reklama e do nekade, no ne moze da bide toa koga so tie pari ne samo go reklamiraat narativot tuku i go zagusuvaat protivnikot. Tuka veke ne e slatko kako hej taka funkcionira kapitalizmot, platil nekoj reklama, ne, tie pari sigurno i od konzervativnite mozele da bidat plateni neli? Tuka veke stapuva na sila gubenje razum poradi ideologija. Zatoa ima tolkav zamav bidejki ne samo sto e finansirano tuku lugjeto veruvaat i se borat za toa i da prekine sponzorstvoto vo pari, sponzorstvoto e veke odamna isplateno i vo efekt za brainwash, sega parite se za odrzuvanje na intenzitetot. Vakvi retardirani odluki se slucuvaat na dosta visoki pozicii na dosta poznati globalni kompanii koi eve vo ovoj moment ne se na toj aktiven payroll. Zosto mislis e toa taka? Odgovorot e ponazad vo recenicite.

Twitter sega koga gi izgubi tie pari napravi 8dolara za verifikacija, izbrka eden kup, bidejki mora da se stedi :)
Ova e isto kako da napises deka koga @Acid go banira Stavro morase da vovede plateno verificirano clenstvo za da opstane forumot, kade li sega ke odat clenovite so loose majki i sestri… na femina, na nekoj blog? Ne. Zatoa i ne go sfakas twiter, mislis deka moze ovie narativi tuku taka lesno da preminat na mrtviot facebook, redit itn. Ne moze olku naivno da go gledas twiter kako samo obicna platforma i da pisuvas zaso lugjeto se potresuvaat olku i koj odlucil twiter da bide plostadot za moralni diskusii. :)

Вот, дарлинг е од екипава на сатанистиве. Затоа мисли дека паблик шејм е доволна казна за вакви дејанија.

Иначе ја се прашувам зошто црквата не реагира и добивам епифанија кога ми текна дека католичките попови го измислија грумингот многу пред овие модерни сатанисти како баленциага.
Pub(l)ic shaming funkciinira samo za individui, ne i nikogas ne funkcioniral efektivno za konglomerati bidejki nema direkten ownership.

Три години затвор и се закануваат у Норвешка, затоа што напишала на интернет:
„Маж не може да стане лезбејка, исто како што маж не може да забремени. Мажите се мажи без оглед на нивните сексуални фетиши“ https://off.net.mk/vesti/razno/norvezhanka-e-na-sud-zatoa-shto-tvrdi-deka-mazhite-ne-mozhat-da-stanat-lezbejki?utm_source=mkd.mk&utm_medium=block-sidebar&utm_campaign=vo-komshii
Pravoto necesto e otvoreno za interpretacija i ne sum iznenaden koga se nosat (vakvi) odluki na baza povrsni tehnikalii. :icon_lol:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.498
Поени од реакции
84.993
Pravoto necesto e otvoreno za interpretacija i ne sum iznenaden koga se nosat (vakvi) odluki na baza povrsni tehnikalii. :icon_lol:
За какви бре техникалии и отворена интерпретација лупаш?

Види што напишала и за тоа може у затвор да иде. Јасно ти е?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.709
Поени од реакции
34.251
За какви бре техникалии и отворена интерпретација лупаш?

Види што напишала и за тоа може у затвор да иде. Јасно ти е?
Poveke od jasno, diskutirano i so Vanlok deka koga tvojata sloboda zavisi od dali ja prifakas nivnata deluzija e loso i ne ok, onaka. Tebe dali tie jasno sto mislev ili se trigerna bidejki mislis go branam toa?

Koga veke e pokrieno pod hate speech, zagrozuvanje necii zivoti i sigurnost demek proizveduva nasilstvo - ako toa e given i enforced kako sto e - togas mislev na tehnikalii kako da, maz moze da bide lezbejka i maz moze da rodi, a toa deka mazite se mazi, the jury is still out on this and has been for a while ako me prasuvas mene uste koga pocnaa da se depiliraat za plaza vo 2009ta ili tamu nekade.

Јасно ти е?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.498
Поени од реакции
84.993
Poveke od jasno, diskutirano i so Vanlok deka koga tvojata sloboda zavisi od dali ja prifakas nivnata deluzija e loso i ne ok, onaka. Tebe dali tie jasno sto mislev ili se trigerna bidejki mislis go branam toa?
Прилично апсурдно делува причината заради која би идела у затвор и ова е најдиректно загрозување на неколку општи човечки слободи одеднаш.
Употребата на изрази како техникалии и слободно толкување во случајов, со сета негова флагрантност, всушност делува неприродно и неискрено како намерно преблага експресија за она што се случува и додатно, како релативизирање од страна на оној кој се прави наудрен пред отворената налудничавост на случајот.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.709
Поени од реакции
34.251
Прилично апсурдно делува причината заради која би идела у затвор и ова е најдиректно загрозување на неколку општи човечки слободи одеднаш.
Употребата на изрази како техникалии и слободно толкување во случајов, со сета негова флагрантност, всушност делува неприродно и неискрено како намерно преблага експресија за она што се случува и додатно, како релативизирање од страна на оној кој се прави наудрен пред отворената налудничавост на случајот.
Tocno, no mora da go gledas i kontekstot na toa sto sum napisal ne da se trigernuvas od zborcinja.

Ako postoi zakon vo momentot koj veli ne smees da me citiras, kolku i da e apsurdno, i ako me citiras i te zatvorat - ne se vinovni tie sto go diskutiraat ova tuku tie sto go donele toj zakon odnosno tie sto dozvolile da se donese toj zakon. Tehnikaliite se deka ti si me citiral. :toe:

A mojata neiskrenost, flagrantnost i neprirodnost nee voopsto bitna ako resis da napravis nesto okolu toa a jas sum prviot sto ke te poddrzi vo tie akcii. Ili? Sepak i zboricnja te povreduvaat, bas kako snegulkite sto gi? :)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.480
Поени од реакции
31.023
Ova e isto kako da napises deka koga @Acid go banira Stavro morase da vovede plateno verificirano clenstvo za da opstane forumot, kade li sega ke odat clenovite so loose majki i sestri… na femina, na nekoj blog? Ne. Zatoa i ne go sfakas twiter, mislis deka moze ovie narativi tuku taka lesno da preminat na mrtviot facebook, redit itn. Ne moze olku naivno da go gledas twiter kako samo obicna platforma i da pisuvas zaso lugjeto se potresuvaat olku i koj odlucil twiter da bide plostadot za moralni diskusii. :)
Wot be... kajgana.forum e neprofitabilen nerelevanten forum, zatoa Acid ima kajgana shop i reklami na glavnata strana kajgana.com.
Ne e ni blisku sporedbava.
Ne mi razjasni, me zbuni povekje.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
14 август 2006
Мислења
45.498
Поени од реакции
84.993
A mojata neiskrenost, flagrantnost i neprirodnost nee voopsto bitna ako resis da napravis nesto okolu toa a jas sum prviot sto ke te poddrzi vo tie akcii. Ili? Sepak i zboricnja te povreduvaat, bas kako snegulkite sto gi? :)
Зборови ме тригернувале?
Тоа ти е ненормално?

Па ние овде не си подаваме боксови и клоци. Ја реагирам на тоа што пишуваат другите. И ти исто. И сите.
Автоматски споено мислење:

Ako postoi zakon vo momentot koj veli ne smees da me citiras, kolku i da e apsurdno, i ako me citiras i te zatvorat - ne se vinovni tie sto go diskutiraat ova tuku tie sto go donele toj zakon odnosno tie sto dozvolile da se donese toj zakon. Tehnikaliite se deka ti si me citiral. :toe:
Законот е апсурден и како што реков, повредува неколку основни човечки права во демократскиот систем. Однсоно, го прави постепено недемократски.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.480
Поени од реакции
31.023
Вот, дарлинг е од екипава на сатанистиве. Затоа мисли дека паблик шејм е доволна казна за вакви дејанија.

Иначе ја се прашувам зошто црквата не реагира и добивам епифанија кога ми текна дека католичките попови го измислија грумингот многу пред овие модерни сатанисти како баленциага.
И тогаш, Рон го погледна постерот од Др. Антони Фаучи, и доби храброст да пише "Дарлинг е од екипата на сатанистите"...

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.465
Поени од реакции
7.833
бафра, оваа секта на сатанисти работи 24/7 дури и не го кријат тоа веќе, и никој не превзема ништо, ни црквата, ни властите. Не знам што е работава. Нормализираат работи кои дефинитивно не се нормални и го водат човештвото према самоуништување.
Дарлинг убаво ти го спушти. Ти сега почекај, па кога Шваб ќе ја реализира идејата, да им се одземат домашните миленици, тогаш викни ја на кафе, емоционално повредена ќе е :cool:.

Чуден лик си ти.... Не знам со кој памет бараш од политичари, папата, владики нешто позитивно. Уствари знам, ти како топчест верник сеуште веруваш дека системот т.е. вработените во системот се совесни, чесни и професионални, ти мислат добро и се грижат за твојата благосостојба.

Зашто да превземат нешто, кога на народ тоа му е ок :toe:. Кој се буни, кој од повисоките кругови е казнет. Од Епстајн "тефтерчето" оти не ги кажаа имињата, а и да ги кажеа голема работа. На пример за Бил Гејтс јасно е дека неколку пати бил на островот, а ти сепак ги следеше неговите препораки и сеуште веруваш во него дека е за твое добро.
Народ сега се пали на Елон Маск, го возвишува, а е уствари тројански коњ и сите што мислат дека намерите му се добри, треба први да се пријават за неговиот неуролинк чип.

Како очекуваш властите и папата да превземат нешто, кога тие се дел од таа "секта".

Законот е апсурден и како што реков, повредува неколку основни човечки права во демократскиот систем. Однсоно, го прави постепено недемократски.
Кога го носеле законот, народ бил информиран што значи тоа, никој не излегол да се спречи таков закон или измени некои да се направат. Уставни судии за што земаат плата, нели се чувари на правата, устав дрн дрн јариња.
Како што кажа оној ќелаицата во видеото, откако си информиран, а не си реагирал, после тоа немаш право на жалба, лелекање и префрлање на одговорноста, како што бате Рон сака се некој друг да му средува и се некој трет е виновен.
Се додека мнозинството сме полтрони, џабе обвинуваме и јенки, и Албанци, и сдс, и дпне, и марсовци.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.561
Поени од реакции
29.156
Да си се восхитуваш на самиот себе е нарцис. А како е да си заљубен во себе, автосексуален ?
На екипава од ЛГБТКДСГАЈДХАСЈГДСАГ ќе им се придружат и овие или премногу се нормални за нив ?

Кога сум сама, сакам да си ги замислувам моето тело и лицето. Имам огледала низ целата куќа и насекаде има мои разголени фотографии. Секогаш се восхитувам кога се гледам себеси“, признава Луана.
„Во иднина не се гледам себеси со никого. Сите ние прво треба да се сакаме себеси. Автосексуалноста е повеќе од тоа. Не само што се сакам себеси, туку сум и вљубена во себе“, вели таа.

Дали тоа изгледа вака ?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.974
Поени од реакции
41.358
Screenshot_18.jpg

Најдобрите другарчиња.

Болесници со ментално растројство, шизофренија и сексуално преносливи болести, и следбеници на педофил кој силувал 9 годишно девојче.

Kajgana Shop

На врв Bottom