Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не можев да најдам официјални податоци за состојбата на америчките резерви за видот на нафтата, освен вкупна моментална и дека во јануари имале 40% од добрата нафта и 60% од таа што не се троши многу.
Па така некој преметале дека 85% од пуштените количини се од тие 40%, а само 15% е од онаа што ја имале 60%,
и така со некоја весела математика пресметале дека од таа што ја имале 40% ќе ја потрошат до кај март/април, патем зошто ни се резервите ако не ги трошеме за црни денови.
Се разбира може да не е баш точно ама фактите се тие дека еден ден САД ќе мораат да почнат да ги полнат резервите, сега ете уфрлат по скоро 700 илјади барели, ама за некој месец ќе мораат да купуваат, е тогаш ако се оправи работата во Кина, Европа ако живне малку цените пак ќе се вратат горе.
Бајден рече дека ќе почни да купува нафта кога цената ќе биде $70. Моментално условите се исполнети.
Искрено мислев дека цениве на нафтата одат само по берзанска цена, но излезе дека не било така. Секој може да се пазари за друга цена во зависност од моментот и обемот на порачка.
Бајден рече дека ќе почни да купува нафта кога цената ќе биде $70. Моментално условите се исполнети.
Искрено мислев дека цениве на нафтата одат само по берзанска цена, но излезе дека не било така. Секој може да се пазари за друга цена во зависност од моментот и обемот на порачка.
Da, Rusija na primer dava na strat 30% popust.90% od dilovite sto se pravat nemaat bas vrska so berzata. skoro sekade dilot e - ili + margina od berza i obicno se zima u predvid sredna prosecna cena na iks period.
berzata ti e eden vid ko pocentna cena za cenkanje i da go lazat narodot najveke.![]()
Da, Rusija na primer dava na strat 30% popust.
Па цитирај директно бе пичко една.Како бе на нула во живо можеш да ги видиш производствата. Тоа секако не значи дека не може да се земат и Амерички авиони.
Prasanjeto e oti rokna cefkata tamu negde vo Sibir?
Аоаоа. Боже мили сачуај. Ме интересира само што цена понудиле
Автоматски споено мислење:
Да се надополниме. Велкоум ЛНГ на голема врата. Амерички или Катарски. Зависи чие лоби похардкоре ќе ги исклеца Бриселските дами.
Prasanjeto e oti rokna cefkata tamu negde vo Sibir?