Мислам дека Клинтон го остави на една тема.Дечково малку популистички ама лесно за следење ги посочува информациите кои се достапни на сите поинформирани канали... Интересно за следење е презентирано, па затоа препорака за гледање/слушање:
@teneke ти мош' ќе се пронајдеш овде
Бахмут е прогласено место "мелница за месо" каде илјадници украинци и платеници ги изгубија животитеНека се запамти дека Бахмут бил/е битен. Да не биде кроз икс време Змиски остров, Херсон и слично небитно, нели.
Sto ke ni se nas sekako, nas Nato ke ne brani, vsusnost koj i bi ne napadnal a koj be se borel za teritorijata koja nikoj ne ja custvuva za svoja, edinstveno za nea bi se borele severxanive ama tie sega se zafateni so Ukraina, tamu se borat, za “nasata teritorija” nemaat vreme.Секој ден летаат МИ8 од Петровец не е
чудо Американциве и тие да ни ги земат.
Клинтон смени тактика, не дискутира воени теми со воено неписмени.А кај е @Klinton ...да не го пратија у Литванија, или можда у Украина да помогне со неговото искуство.
Не е стварта у воената писменост, стварта е у прибирање на податоците од терен. На пример ако зборуваме за број на жртви, ја викам има околу 300000 мртви и исчезнати украинци а ти ќе речеш 100000, додека руси има не повеќе од 30000, а ти ќе речеш преку 100000 најверојатно. Иначе секој што би пробал да ти контра а нема врска со воена стратегија, техника и т.н. е будала на теми поврзани со тоа. Ма да луѓето учат, а има воени експерти кои не се слагаат со твоето мислење, кое е btw мејнстрим во голема мера, а у оваа ситуација да веруваш у приказните кои ги сервира Вашингтон е будалаштина.Клинтон смени тактика, не дискутира воени теми со воено неписмени.
Изгледа првото затишје околу зимава завршува, Русите би требало да го освојат Бахмут и ќе видиме колку воено ќе профитираат од таа победа. Имаат рок до март да зададат силен удар пред земјата да се одмрзне пак и раскашави.
После ќе има пак затишје до април. После април русите треба мобилизирани да ги употребат во полн ек. Ќе видиме Украина како ќе се припреми до тогаш, изненадувања се очекувани.
Времето ќе каже, баш сакам да видам во февруари на годишнината Путин како ќе ја замачка дека година дена се е по план.