Е ајде бе, дој на свинско, ќе седнеме во кафана со лап топ и јас ќе направам профил на тие вашите шпонски форуми со име rabotnik, а ти ќе ми преведуваш. Ќе ги држам истите твои ставови како ти тука, значи твоите мисли тука ќе ги преведеме на албански и само ќе ги замениме зборовите каур со Албанец. На пример кога ти ќе кажеш Вие Македонците сте Срби и сте упикани во гзот на Србите, јас ќе пишам вие Албанците сте (по)Турци и сте упикани во гзот на Ердоган. Кога они ќе ми кажат дека јас сум каур и славомачедонас, јас ќе им враќам со-Не, ти си каур и славо мачедонас. Првиот пост што ќе го пишам на форумот ќе биде-Драги мои рамковни сограѓани, сакам секоја вест каде што Македонците се понашаат лошо према вас да го постирате тука.
Под услов да, уствари под научно-фантастичниот услов да не бидам баниран уште првиот ден пошто на шиптaрските форуми нема шанси да се толерира македонскиот пуно, како што на македонските форуми се толерира шиптaрскиот пуно, тогаш ќе одредиш ти период од месец, два, шест, една година, колку сакаш каде ќе прибираме податоци колку вести ќе има вакви каде што лошиот е каур а жртвата шиптaр, а после ќе дојдеме на Кајгана и ќе броиме во истиот период колку случаи имало обратно. Кој губи му плаќа на другиот нова Голф 8ца.
Може?