OMG!!
Пилот
А за ТХЦ варијабилни се цените или фиксни?Инаку има решение, во оваа метрополата каде што сум сега се што се смета за CBD има варијабилни цени за паркинг
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А за ТХЦ варијабилни се цените или фиксни?Инаку има решение, во оваа метрополата каде што сум сега се што се смета за CBD има варијабилни цени за паркинг
И јас истото го велам. Што ќе беше толку мрзлива денешнава младина, здрави прави. И осмоодделенци и средношколци одат на училиште со такси...Чалам - Јас имам другари што им е понижување да се качат во автобус или да завеслат велосипед. Немој ќе ги види некој срам ќе падне. Ама затоа кул е да дојде со голф 5 со 300к поминати.
Мрза - Тешко им е од сабајле да вртат со нозете, полесно им е да влезе у кола и да го фати гужвата и да заглави. Кај мене на работа вработени се околу 100 души, пола од нив живеат блиску до работа и доаѓаат со кола, само 6 души доаѓаме со велосипед или тротинет. Ги имам прашано и зошто сабајле палиш кола, а кога ти е на 5мин со велосипед. Одговор ме мрзи.
Сите што живеат во Карпош, Аеродром. Чаир, Кисела вода и работат во овие населби треба да практикуваат велосипед. Верујте многу побрзо се стига, па од Ѓорче до Ново Лисиче по кеј за 20мин стигаш со нормално возење.
Не значи дека некој е мрзлив ако не сака да се вози со секаква багра у автобус.И јас истото го велам. Што ќе беше толку мрзлива денешнава младина, здрави прави. И осмоодделенци и средношколци одат на училиште со такси...
Ами не можат со автобус да одат и да си извадат месечна карта...
Чекај да те прашам една работа... Од Скопје треба да патуваш за Охрид, немаш кола и со што ќе патуваш со такси по цена од 10.000 денари минимум?Не значи дека некој е мрзлив ако не сака да се вози со секаква багра у автобус.
Ти збореше за одење на училиште, затоа те сфатив дека за градски превоз збориш. 10.000 не е сигурно Скопје - Охрид, особено што веројатно нема да одиш сам и ќе делиш трошок. Али како и да е, да се возиш у градски превоз е едно од најлошите искуства што може да ти се десат у животот.Чекај да те прашам една работа... Од Скопје треба да патуваш за Охрид, немаш кола и со што ќе патуваш со такси по цена од 10.000 денари минимум?
До Охрид со автобус меѓуградска линија, но до некои градови можеш да патуваш и со воз/железница, на пр. до Велес, Прилеп или Битола, е сеа бавно е да и измачувачки ама тоа е тоа !Чекај да те прашам една работа... Од Скопје треба да патуваш за Охрид, немаш кола и со што ќе патуваш со такси по цена од 10.000 денари минимум?