Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Значи сепак не е со греач 2.6kw туку реално си ги дава тие, а за да достигне pDesignH од 3.6kw и треба 1KW помошно грејно тело. Барем јас вака го сфатив.

Сепак, делува како премногу добра опција за парите. Заедно со Хаиер Тундра и нејзиниот еуровент.
Vivax Midea i Haier se Best Buy na Makedonskiot pazar za Klimatizeri

Od vivax i Gree podaleko.
Imam T.S.T ( oem Gree Lomo Eco ) i da uzas e ne bi mu preporacal na nikoj a od Servisot na Gree velaat se e vo Red A NE E

Mi zavrsi garancijata na T.S.T i sega za nisto ne ja biva kllimata.

Dokolku ti imas nekakov problem so Vivax obratise vo Pakom ako ne saka Pakom go resi problemot togas Prijavi Vo Drzaven Pazaren Inspektorat odkoga ke prijavis odma ke dojdat bidejki togas ke moraat i ke go resat problemot.

MOX230-12HFN8-QRD6GW/MSAGBU-12HRFN8-QRD1GW(GA)

Дали ова е најдобрата клима на планетава?
Midea Extreme Save AG Nordic + AIR PURIFIER UV VIRUS STERILIZATION HEPA series MSAGBU-12HRFN8-QRD1GW

Или пак се работи за дополнително грејно тело на -25 степени?

За 35000 денари ако се добивало ова без греач, нека затвараат дуќаниве другите производители уште денес. Според муабетов што се врти испаѓа дека ова е правиот наследник на FH35VE само по половина цена.

Sr8Ff74.png
Kaj e izvade od naftalin!
Sega konkurencijata kompletna krvna slika ke i napraj :ROFLMAO:.

Овие у Сетек имаат поинакви податоци и од Еуровент....кај нив Мидејкава шиба и до -30 ;)
Ова домаќинкиве ке има што да дискутираат колку плуса дали 3 дали 2 има на -30....или на -25 ? :pos:
сетек -30.jpg
Ја мислам @mdeni прв треба да ја купи и да ни сподели искуство после прва зима, пошто самиот така кажува и он ете закључил дека е појака/подобра од неговата FH35VЕ.
Ја на времето пред 5/6год ја сменив FH35VE за AMBER NORDIC12, сеа нека биде јунак и членов @mdeni нека ја смени неговата FH35VE за Мидејкава (шијем ти га џуро Нордик) у Setek :tapp:
Според муабетов што се врти испаѓа дека ова е правиот наследник на FH35VE само по половина цена.

Attachments

• screenshot-setec.mk-2022.11.30-20_38_43.png
    screenshot-setec.mk-2022.11.30-20_38_43.png
    434,2 KB · Прегледи: 44
Последно уредено:
Od vivax i Gree podaleko.
Шетам по Нашиов град Велес,и цело време се пулам по зградиве и куќите да видам што клими користат луѓево највеќе се Vivax i Gree тоа што можев да видам има и др.нормално но тие две се најпопуларни посебно Vivax,чудно неможам да видам никаде Јапонец,во нашата фирма голема не ја откривам,сите клими преку 100 така речено се Vivax нема друга,и сеа си викам не видов ни еден јапанец како луѓево се грејат и ладат со кинезиве?чудно нели
Автоматски споено мислење:

Овие у Сетек имаат поинакви податоци и од Еуровент....кај нив Мидејкава шиба и до -30 ;)
Ова домаќинкиве ке има што да дискутираат колку плуса дали 3 дали 2 има на -30....или на -25 ? :pos:
Прегледај го приврзокот 356588
Ја мислам @mdeni прв треба да ја купи и да ни сподели искуство после прва зима, пошто самиот така кажува и он ете закључил дека е појака/подобра од неговата FH35VЕ.
Ја на времето пред 5/6год ја сменив FH35VE за AMBER NORDIC12, сеа нека биде јунак и членов @mdeni нека ја смени неговата FH35VE за Мидејкава (шијем ти га џуро Нордик) у Setek :tapp:
Нели Мицата за Хансол ја смени од кај сеа за Амбер?

2016 кога прв пат дојдов во темава може само мислеше да ја смениш. Имаше и видеа од тоа како работи Хансолот и анализи и слично ако не се лажам.

сега гледам истата за Амбер ја менуваш чудно што бидна со Хансолот? За некоја година да не биде дека за друг модел си ја сменил? Па да излезе дека покрај сите видеа и демонстрации и фалења ти уствари на Јапонец да си се греел

Па да излезе дека покрај сите видеа и демонстрации и фалења ти уствари на Јапонец да си се греел
Не би бил изненаден FH-то уште да му е главно грејно тело... а само да ја слика и промовира Амберката за платичка :)

Не би бил изненаден FH-то уште да му е главно грејно тело... а само да ја слика и промовира Амберката за платичка :)
Ti da ne gi pravis tie raboti, Hansolot go snimas a pisuvas deka e LN. Ne bi me zacudilo.

Прегледај го приврзокот 356588
Секако дека нема да менувам најдобра клима што постои за буџет модел. Ама ако затреба за друго место да се смени Елите или Фаворит, може да дојде предвид. Треба да ги споредам, до сега go to, ми беше Тундра 18ка, а може и оваа сега да се приклучи како 18ка. За места со помал буџет.

Шетам по Нашиов град Велес,и цело време се пулам по зградиве и куќите да видам што клими користат луѓево највеќе се Vivax i Gree тоа што можев да видам има и др.нормално но тие две се најпопуларни посебно Vivax,чудно неможам да видам никаде Јапонец,во нашата фирма голема не ја откривам,сите клими преку 100 така речено се Vivax нема друга,и сеа си викам не видов ни еден јапанец како луѓево се грејат и ладат со кинезиве?чудно нели
Автоматски споено мислење:

Затоа што 90% од народот е дигитално неписмен , не знае да направи истражување и да процени. Клима се купува кај нас на слепо имал комшијата или роднината задоволен топ од тоа што не цепи дрва и не мкнме ќумци да чисти оџаци. Голем фактор е и цената немаат 10к за јапонец а за кафана се има.

Затоа што 90% од народот е дигитално неписмен , не знае да направи истражување и да процени. Клима се купува кај нас на слепо имал комшијата или роднината задоволен топ од тоа што не цепи дрва и не мкнме ќумци да чисти оџаци. Голем фактор е и цената немаат 10к за јапонец а за кафана се има.
Nema budali veke da plakaat 10K za nalepnici japanki

Еве ви една информација за потрошени киловати од кога сум почнал да се греам на клима пред 3 години за месец Ноември, гледајќи според потрошувачката како се намалува, изгледа дека стварно имаме глобално затоплување :D

Ноември 2020 - 165 кв
Ноември 2021 - 133 кв
Ноември 2022 - 110 кв.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom