Ајде стар си дедичко, мора да ти повторуваме, на касније ти е уклучен мозокот. И кај бабата твоја во Пустец знаат дека западните сили ја наведоа Русија како вол во зелка за да нападне. Една година се трубеше за напад по сите меинстрим медиуми, од Бајден па се до некое чиновниче во социјалното во Букурешт, Романија, папагалски секојдневно. Е сега кој му е крив, старио, што го насукаа твојот идол. Не е ова ко во твоето време од Политбирото и Коминтерната баче, туку ова е ново време каде нема место за такви фрикој како Сталин, Ленин, Берија итн.Го постирав линков погоре, читај мали....учи. Се што лета не се јаде.
US gov't knew NATO expansion to Ukraine would force Russia to intervene - Geopolitical Economy Report
US Ambassador William Burns, now CIA director, admitted in 2008 embassy cable that NATO expansion to Ukraine crosses Russia's security "redlines" and could lead to violence which would force Moscow to intervene.multipolarista.com
Не ја навеле, ја нападнале....голема разлика има. Ова е последно нешто што можеше да го направи Путин. Еве ти еден разговор, од поодамна е....си имал тогаш може 10 год. небитно, не си ни слушнал дека постои еве ти шанса да го чуеш.Ајде стар си дедичко, мора да ти повторуваме, на касније ти е уклучен мозокот. И кај бабата твоја во Пустец знаат дека западните сили ја наведоа Русија како вол во зелка за да нападне. Една година се трубеше за напад по сите меинстрим медиуми, од Бајден па се до некое чиновниче во социјалното во Букурешт, Романија, папагалски секојдневно. Е сега кој му е крив, старио, што го насукаа твојот идол. Не е ова ко во твоето време од Политбирото и Коминтерната баче, туку ова е ново време каде нема место за такви фрикој како Сталин, Ленин, Берија итн.
Еве ти и Т-90М во Бахмут тенеќе, нормално Русите користат тестираат се што имаат па така и Т62ката што си ја ставил@Ron Burgundy е ова се 'новите' тенкови што Русија ги носи на фронтот, не оние што ги броеше некни снимени на 21 февруари
Дедо, сакаш вакво видео да ти направам кај што Путин изјавува дека е шпион на Америка? Знам дека ти е чудно, дедица, но во новово време и со новите технологии видео можиш да монтираш, а не пак аудио снимка вметната на слики, на кои ни глас знајме чиј е, ниту ништо. Дедица, ново време е, нека не ве лажат сеуште комунистите. 2022 година сме, а не 1975, ќе те молам уозбили се и разбуди се.Не ја навеле, ја нападнале....голема разлика има. Ова е последно нешто што можеше да го направи Путин. Еве ти еден разговор, од поодамна е....си имал тогаш може 10 год. небитно, не си ни слушнал дека постои еве ти шанса да го чуеш.
Не ми е намерата да те навредам, ни сакам да те дискредитирам со ова, ама ретко глуп човек си.Дедо, сакаш вакво видео да ти направам кај што Путин изјавува дека е шпион на Америка? Знам дека ти е чудно, дедица, но во новово време и со новите технологии видео можиш да монтираш, а не пак аудио снимка вметната на слики, на кои ни глас знајме чиј е, ниту ништо. Дедица, ново време е, нека не ве лажат сеуште комунистите. 2022 година сме, а не 1975, ќе те молам уозбили се и разбуди се.
Ај те молам објасни и на Меркел(линк) и оној ван Ромпуј дек е монтажа. Исто така јави се во стејт департмент дека Викторија Нуланд џабе се извинувала(линк) кога е монтажа. Ги откри заговорите мастеру, какви ЕУ, стејт департменти неможат они со тебе во ова ново време.Дедо, сакаш вакво видео да ти направам кај што Путин изјавува дека е шпион на Америка? Знам дека ти е чудно, дедица, но во новово време и со новите технологии видео можиш да монтираш, а не пак аудио снимка вметната на слики, на кои ни глас знајме чиј е, ниту ништо. Дедица, ново време е, нека не ве лажат сеуште комунистите. 2022 година сме, а не 1975, ќе те молам уозбили се и разбуди се.
Сериозен си дека снимката на Нуланд не е автентична?Дедо, сакаш вакво видео да ти направам кај што Путин изјавува дека е шпион на Америка? Знам дека ти е чудно, дедица, но во новово време и со новите технологии видео можиш да монтираш, а не пак аудио снимка вметната на слики, на кои ни глас знајме чиј е, ниту ништо. Дедица, ново време е, нека не ве лажат сеуште комунистите. 2022 година сме, а не 1975, ќе те молам уозбили се и разбуди се.
Кој е просперитетот на западот? Да не правиме муабет фактот што ни една будала у светов нема да се осуди да купува обврзници и сл. ствари таму......не е така едноставна работата.
Настрана тоа што го исекоа делот каде вели дека има 20 000 цивили загинати и над 100 000 украински војници според изјавата следува дека САД и ЕУ ќе си ги присвојат 300та милијарди Русија што ги има во странски банки кои се заробени заедно со 17 милијарди руските олигарси што ги имаат и ќе формираат институција која ќе ги користи за обнова на Украина. Знаејќи како оди тоа тело ќе ги наполни со пари западните фирми и политичари ќе се наполнат пари за обнова на Украина и ќе има и најверојатно и некој украинец што ќе лапне.
Како си го одигра ова западот за да се наполнат нивните политичари и фирми пари. Накрај ем Украина ќе им е задужена за векови, ќе и украдат на Русија огромна сума која тие ќе одлучуваат кај кого ќе оди со таа институција што планираат да ја формираат и Русија со значително намалени воени капацитети. Мора да им се признае, не за џабе 500 години владеат со светот.
Добро еве, небитно е дали е автентичен или не е автентичен разговорот бе човек. Во неформален разговор сигурно и Путин има речено Fu%k US, и F%ck EU, па зошто и да не F%ck China, како прво. А како второ, не знам зошто ако пиши нешто некој контра Русија, веднаш му мавате против со линкој контра америте. Јас ако пишам против нешто Русија, не мора да значи дека ја оправдувам Америка, само си давам своја констатација дека Америка ја навлече Русија да интервенира во Украина како вол во бостан, и навлече на врат долг конфликт, немирно соседство. Русија не е моќна на повеќе фронтови да се бори (и тоа не мислам само физичка борба, туку и прокси мокси секакви војни. Сега едно утро ќе се разбудиш Иран се кренал, во Сирија ништо не е завршено итн.Ај те молам објасни и на Меркел(линк) и оној ван Ромпуј дек е монтажа. Исто така јави се во стејт департмент дека Викторија Нуланд џабе се извинувала(линк) кога е монтажа. Ги откри заговорите мастеру, какви ЕУ, стејт департменти неможат они со тебе во ова ново време.
Јбг морав вака, со 3 клика ќе видиш дека е автентична ама не сфаќам зашто настапуваш од позиција на надмоќност и сезнајност кога баш за ова никој не негираше дека е монтажа и официјални лица ја потврдија автентичноста.
И мене не ми е намерата да те навредам, ама чим за тебе и за твоите и општоземено бачевски стандарди сум глуп, тогаш сум на правиот пат. Да ми дадеше комплимент ти, е тогаш ќе се задумав.Не ми е намерата да те навредам, ни сакам да те дискредитирам со ова, ама ретко глуп човек си.
Не ти мавам контра заради Русија затоа што ме заболе таквото дали Русија ќе пропадне, мавам контра на тенеке кога постира фејк информациите и ти овде што се постави надмоќен и паметен на работа што цел свет ја знае дека е автентична ама ти се исмеваш дека е монтажа и дека членот верува во некакви заговори. Тотално неповрзано со демагогијата што ја напиша и нити ме интересираат релативизирања, а уште помалку ме интересира Иран. Светот фукнционира на принцип на сила од памти век и така си фукнционира и денес, а не на меѓународни закони и нити САД нити пак Русија сакаат да фукнционира на меѓународни закони.Добро еве, небитно е дали е автентичен или не е автентичен разговорот бе човек. Во неформален разговор сигурно и Путин има речено Fu%k US, и F%ck EU, па зошто и да не F%ck China, како прво. А како второ, не знам зошто ако пиши нешто некој контра Русија, веднаш му мавате против со линкој контра америте. Јас ако пишам против нешто Русија, не мора да значи дека ја оправдувам Америка, само си давам своја констатација дека Америка ја навлече Русија да интервенира во Украина како вол во бостан, и навлече на врат долг конфликт, немирно соседство. Русија не е моќна на повеќе фронтови да се бори (и тоа не мислам само физичка борба, туку и прокси мокси секакви војни. Сега едно утро ќе се разбудиш Иран се кренал, во Сирија ништо не е завршено итн.
Гледај го видеото со Скот Ритер, не рипај како прле пред магаре.Добро еве, небитно е дали е автентичен или не е автентичен разговорот бе човек. Во неформален разговор сигурно и Путин има речено Fu%k US, и F%ck EU, па зошто и да не F%ck China, како прво. А како второ, не знам зошто ако пиши нешто некој контра Русија, веднаш му мавате против со линкој контра америте. Јас ако пишам против нешто Русија, не мора да значи дека ја оправдувам Америка, само си давам своја констатација дека Америка ја навлече Русија да интервенира во Украина како вол во бостан, и навлече на врат долг конфликт, немирно соседство. Русија не е моќна на повеќе фронтови да се бори (и тоа не мислам само физичка борба, туку и прокси мокси секакви војни. Сега едно утро ќе се разбудиш Иран се кренал, во Сирија ништо не е завршено итн.
Види која економија оди напред во ваква криза ќе видиш на кој му одговара најмногу војната. Само Кина и САД се во добивка, друго се е зијан.
Автоматски споено мислење:
И мене не ми е намерата да те навредам, ама чим за тебе и за твоите и општоземено бачевски стандарди сум глуп, тогаш сум на правиот пат. Да ми дадеше комплимент ти, е тогаш ќе се задумав.