Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Американските интереси се нивни интереси. Тешко е да најдеш Украинец сега што не сака да ја сруши Русија или да не сака да влезе во НАТО.
A ti napravi anketa vo Ukraina za toa shto mislat Ukraincite.

Покрај Турција, сега и Кина не ги признава руското осигурување на танкерите со нафта. Едноставно сметаат дека руските осигурителни друштва немаат пари да исплатат штета во случај да истечи нафта од танкерот.

Кина / Русија строонг, хау јес но :pos:

Покрај Турција, сега и Кина не ги признава руското осигурување на танкерите со нафта. Едноставно сметаат дека руските осигурителни друштва немаат пари да исплатат штета во случај да истечи нафта од танкерот.

Кина / Русија строонг, хау јес но :pos:
Teneke sfakjas deka retko koj se zamara da procita sto imas postirano. Ili treba da ti kazi nekoj.
Dobro ete ti kazvam , da ne recis vaka taka :)

Teneke sfakjas deka retko koj se zamara da procita sto imas postirano. Ili treba da ti kazi nekoj.
Dobro ete ti kazvam , da ne recis vaka taka :)

Да знам, секако :D

Не за друго, се што кажав досега излезе грешка, а се што кажаа другите во право :pos:

А сепак, "меѓународната заедница" го признава само Косово преседанот.
Стварно? Многу заинтересиран вака кој кого признава, тоа е цаката, да ги признае меѓународната?

Сеа овие терористичките креации на русија у трети држави пу пу не се важат а? :))))

Какви аналитичари сте вие овдека бе. :(
Автоматски споено мислење:

A ti napravi anketa vo Ukraina za toa shto mislat Ukraincite.
Сигурно ќе сакаат да се пишат дека не се украинци, и дека се осеќаат како руси. :)))))))

Новите евра што ќе треба да ги користи Бачето во Германија ... :D

1669750961826.png

@Ron Burgundy е ова се 'новите' тенкови што Русија ги носи на фронтот, не оние што ги броеше некни снимени на 21 февруари :D

@Ron Burgundy е ова се 'новите' тенкови што Русија ги носи на фронтот, не оние што ги броеше некни снимени на 21 февруари :D

Тенк е тенк тенеке, носат Т-62 пошто се пали вози. Не бараат големи сервиси за да служат активно. Не дека ги немаат другите, само да ги вратиш у оперативна состојба не е така лесно. Колку понова е опремата, толку покомплицирана, поготово Т-80 кој има мотори на гасна турбина.

Добро е што најпосле Германците целосно си ги признаваат грешките.

Градењето на Северен Тек 2 само ја поттикна Русија на оваа војна.

Не е возможно ова, Русија ги потроши сите проектили во март.

FixPyAEUcAAO5So.jpeg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom