Пожелно е. Тоа значи дека работи како што треба.А нормално ли е цело време да дува? Ретко, скоро никогаш преку ден да не исклучува?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пожелно е. Тоа значи дека работи како што треба.А нормално ли е цело време да дува? Ретко, скоро никогаш преку ден да не исклучува?
Здраво,да би проверил наШто е ова 1.2?
Што клима користите?А нормално ли е цело време да дува? Ретко, скоро никогаш преку ден да не исклучува?
Koj ima vreme neka si go prati ovoj forum,so diskusii na nivo ,vtoriov del.
Ima i merenja i grafikoni,dosta e interesen.
Автоматски споено мислење:
18btu Shoraj,so pogolema vnatresna edinica e skoro tri pati potivka od 16btu Shoraj.
Jas imav 16btu,zaradi so mala 80cm edinica,i ja zameniv so 105cm edinica,tri pati e potivka od pomalata edinica.
Pogolem ventilator,volumen i presek,i dosta potivok.
Db se logoritamski,na sekoj 3db,pritisokot i zvukot skoro duplo poveke se slusa.
Razlikata e nebo i zemja od 80 do 105 cm vnatresna edinica vo pogled na comfor,a i promajata e pomala so pogolema vnatresna edinica,a baska sto 18btu e so twi kompresor,i tuka ima prednost.
Најскапи се на балканот. Изгледа со климата и женска на шипка шо се врти нудат. Во бугарија на пример 18ка има за 82К со монтажа заедно, грција за 83К има 24ка, Србија, Хрватска исто се поевтини. Или не се конкурентни увозниците(Енергија), или се само лакоми, или мислат дека парите од дрво се берат, или од се нешто по малку! За пари е лесно - пари нема, они нек си тераат нагоре, a јас ќе сум задоволен со тоа што ќе можам да си дозволам
Секое зло за арно!
Моментално се и двете наместени на 24 степени и одржаваат температура во просторија од 25 степени со 750-800 вати потрошувачка. На почетокот повлекуваат 1700-1800 вати додека да постигнат зададена температура па паѓаат на 1000ка и на крај одржуваат со 750-800 вати. Пробував на почетокот на пониски подесувања но не успеав да забележам дека одат под 700 вати, туку исклучуваат. Во секој случај погодена им е намената за која ќе се користат, брзо постигнуваат температура и имаат некој задоволувачки минимум како и останатите кинески клими, а цената им е 44.000 илјади денари. Претпоставувам дека е некоја Мидеа само не знам кој е точниот модел, а и продавачите немаа појма.Kakvo e Dalecinskoto na Inventor Profesional ? Stavi Fotografija od Dalecinskoto.Купени две клими 18ки Inventor Proffesional на нивно место имаше 18ка Вивакс он/оф и Вивакс Аери 12ка (18ката продадена за 10.000 денари, а аерито наместена во помала квадратура 20м2, беше претходно во 35м2) Се користат во простории кај што се сетираат директно на 30каМоментално се и двете наместени на 24 степени и одржаваат температура во просторија од 25 степени со 750-800 вати потрошувачка. На почетокот повлекуваат 1700-1800 вати додека да постигнат зададена температура па паѓаат на 1000ка и на крај одржуваат со 750-800 вати. Пробував на почетокот на пониски подесувања но не успеав да забележам дека одат под 700 вати, туку исклучуваат. Во секој случај погодена им е намената за која ќе се користат, брзо постигнуваат температура и имаат некој задоволувачки минимум како и останатите кинески клими, а цената им е 44.000 илјади денари. Претпоставувам дека е некоја Мидеа само не знам кој е точниот модел, а и продавачите немаа појма.
@најубав Првото далечинско е, значи Мидеа така и си мислев, кој модел на Мидеа е дали можеш да најдеш ?
Ako e kako prvoto dalecinsko togas ne e Inventor Profesional ( toj model Inventor Profrsional e Aux )@најубав Првото далечинско е, значи Мидеа така и си мислев, кој модел на Мидеа е дали можеш да најдеш ?
Sega gledav ceni vo Grcija pa tamo kako sto vidov Tosibata e poeftina za nekade od okolu 40% do 50% i drugite klimi se poeftino eve gledav i za Gree eve ova se isti modeli od Tosiba so sosema razliciti ceni i sto e ova narodot kaj nas eptem lom go napravija.
Купени две клими 18ки Inventor Proffesional на нивно место имаше 18ка Вивакс он/оф и Вивакс Аери 12ка (18ката продадена за 10.000 денари, а аерито наместена во помала квадратура 20м2, беше претходно во 35м2) Се користат во простории кај што се сетираат директно на 30каМоментално се и двете наместени на 24 степени и одржаваат температура во просторија од 25 степени со 750-800 вати потрошувачка. На почетокот повлекуваат 1700-1800 вати додека да постигнат зададена температура па паѓаат на 1000ка и на крај одржуваат со 750-800 вати. Пробував на почетокот на пониски подесувања но не успеав да забележам дека одат под 700 вати, туку исклучуваат. Во секој случај погодена им е намената за која ќе се користат, брзо постигнуваат температура и имаат некој задоволувачки минимум како и останатите кинески клими, а цената им е 44.000 илјади денари. Претпоставувам дека е некоја Мидеа само не знам кој е точниот модел, а и продавачите немаа појма.
Pa dobro so imas ti Toshiba Shorai ili Toshiba seiya,oti ednas velis Seija a sega Shorai.Прва сметка за греење на клима ми стигна во просек со минатите сметки има истрошено од прилика 96 киловати за две недели на 22 температура и на ауто фен. Имам "Toshiba Sorai Edge RAS-B16JKVSG" и сум презадоволен како тотално без искуство во оваа област. Ќе ја видиме првата целосна сметка во месец Декември со поладни денови. Поздрав
Незнам дали и оваа формула за сор е точна..оти во техничкото упатство барем кај мене во техничките параметри кажува оти се мерени на +7степени и сор 4.01 а вака на +2степени испаѓа повеќе од 5..Еве COP и за амберот, според формулата на @filipinec
Надворешна Т=4
T во собата 24.5, сетирана 23
Брзина на издув 5
Влезна Т= 24.7
Издув Т=37.1
Делта Т=12.4
Потрошувачка 0.64кв
(12.4х1.2х800):3600=3.307
3.307:0.64=5.167
Не е лошо за кварцна печка, што би рекол @ROBERT 11
Автоматски споено мислење:
Сега е на офсет 2. Со офсет 0 не пробувај. Кратки циклуси. Со 1 исто така. Значи се уклучува дува но краток период, жожеби 5 минути и исклучува. По 5 минути пак се уклучува ама не е добро така. Нема време да го загрее воздухот доволно. Се зависи од просторот што го грееш.
Ај кажи ми колкав простор грееш. Не ми кажувај квадратура туку должина, широчина и висина. Дали е просторот во еден дел или има кривини, отворени врати и сл. Нема шанси да не грее. Нема да биде економичен како јапонциве од истата класа, ама треба да грее.
Води ги цените и на митсибушиSega gledav ceni vo Grcija pa tamo kako sto vidov Tosibata e poeftina za nekade od okolu 40% do 50% i drugite klimi se poeftino eve gledav i za Gree eve ova se isti modeli od Tosiba so sosema razliciti ceni i sto e ova narodot kaj nas eptem lom go napravija.
Ceni kako ceni sekoj neka se snaoga kako znae.Navistina em najnizok standard a najvisoki ceni,na sekakvi proizvodi.87K+МонтажаНајскапи се на балканот. Изгледа со климата и женска на шипка шо се врти нудат. Во бугарија на пример 18ка има за 82К со монтажа заедно, грција за 83К има 24ка, Србија, Хрватска исто се поевтини. Или не се конкурентни увозниците(Енергија), или се само лакоми, или мислат дека парите од дрво се берат, или од се нешто по малку! За пари е лесно - пари нема, они нек си тераат нагоре, a јас ќе сум задоволен со тоа што ќе можам да си дозволам
Секое зло за арно!
п.с. Shorai 18 е декларирана на 26/31/44 dB а 16-ката на 21/25/44 dB. Но дуплерицата е сигурно со помоќен капацитет.