СП 2022 Катар - генерална дискусија

Од кој континент ќе биде победникот на СП 2022 во Катар?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Ја виде прославата после голот кој му го поништија ??? За какво играње ми зборуваш ти човече. Касемиро е играч на Реал, зошто за него не коментирам ништо ?
Ја видов и затоа те прашав, што точно те повреди при прославата? Односно, што конкретно од прославата те тера тебе на расистички испади/бранење на расистички испади?

И што точно ги повреди фановите на Атлетико при прославата на Винициус (кога игра некој рандом бразилски танц), за да го навредат на расна основа?

Член од
5 март 2018
Мислења
17.124
Поени од реакции
19.526
Ја видов и затоа те прашав, што точно те повреди при прославата? Односно, што конкретно од прославата те тера тебе на расистички испади/бранење на расистички испади?

И што точно ги повреди фановите на Атлетико при прославата на Винициус (кога игра некој рандом бразилски танц), за да го навредат на расна основа?
Оти ги спомнуваш навивачите на Атлетико ?
Ме нервираат тие двојни аршини кога станува збор за расизам. Плус ме нервира и тоа што нема респект спрема противнички навивачи а плачи кога ќе го исвиркуваат. Едноставно гној од карактер е Винициус и те молам не ме цитирај поќе за него, нејќам прстите да си ги трошам.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Оти ги спомнуваш навивачите на Атлетико ?
Ме нервираат тие двојни аршини кога станува збор за расизам. Плус ме нервира и тоа што нема респект спрема противнички навивачи а плачи кога ќе го исвиркуваат. Едноставно гној од карактер е Винициус и те молам не ме цитирај поќе за него, нејќам прстите да си ги трошам.

Оти ги спомнувам навивачите на Атлетико? Не знам, можеби оти:

Поодвратно створење од Винициус нема, НЕМА ! После се буни оти мајмун го викале навивачите на Атлетико, после оваа гестикулација и мајмуните се поубави од него :)

...во првиот твој пост на темава.

Каков респект да има? Што е дисреспект? Тоа што игра пред навивачите по постигнат гол? Мене ме нервира можеби Халанд како прославува, или Кудус од Гана, па? Што треба точно да правам во врска со тоа?

Не плаче кога го исвиркуваат, плаче, како што велиш, кога расистички го навредуваат. Како навивачите на Атлетико Мадрид.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.868
Поени од реакции
116.143
Не навлегувам во тоа кој е крив за ситуацијата Онана-Камерун но сепак, црнец голман и се е кажано. Поздрав до мојот поранешен пријател и побратим РАТМ. :gjavol:

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Сега една лесна победа за Србија со 1:0 и одат понатаму, се е во нивни раце. А за Пикси ќе кажам дека го немам гледано, но доста време помина во Јапан и таму го сметаат за бог. Доколку Детмар Крејмар им го даде фудбалот на Јапонија, тогаш Пикси им го даде срцето и емоцијата на фудбалот(во коментаторски жаргон). Уште се легендарни неговите дриблинзи таму, нешто невидено за тоа време во таа лига. И еден од ретките кој помина доста време од неговиот зенит, ако не грешам пред 30 отиде во Нагоја, додека останатите на 35+ одат на страна.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Не треба да се отпишува Србија, без разлика на ова денес. Секој меч е посебна приказна, еден гол може да реши. Плус знаеме колку се настрвени за одмазда према Швајцарија. Се надевам дека ќе тепаат и ќе одат натаму. Швајцарија отсекогаш ми била една од најантипатичните репрезентации. Дај боже да не ги гледам во нокаут фаза.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.868
Поени од реакции
116.143
Леле сега ги гледам головите на Србија вс Камерун, па да губиш у 119 минута у финале на СП нема толку простор да оставиш позади, мизерија невидена. Голема кривица сноси и Пикси, ама брате мора бе и играчите да бидат свесни што прават, сите играат во топ лиги и клубови, не ме зезајте дека треба Пикси да им каже на Тадиќ и СМС да спласнат темпо и да се повлечат позади, да ги фаќаат они на контри Камерунците.

Пак можат да пројдат со победа над Швајцарија ама ако останеше 3 1 и нерешено ќе им бркаше работа, вака ќе си ја маваат главата од ѕид ако нешто тргне наопаку. Не е Швајцарија непобедлива ама имаат одличен тим, играат долго време заедно и се многу заебана екипа. Ќе мора први да дадат гол па после попаметно да изиграат, а ако се сељачат како против Камерун тогаш ќе изгубат 500 0.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.124
Поени од реакции
19.526
Оти ги спомнувам навивачите на Атлетико? Не знам, можеби оти:

...во првиот твој пост на темава.

Каков респект да има? Што е дисреспект? Тоа што игра пред навивачите по постигнат гол? Мене ме нервира можеби Халанд како прославува, или Кудус од Гана, па? Што треба точно да правам во врска со тоа?

Не плаче кога го исвиркуваат, плаче, како што велиш, кога расистички го навредуваат. Како навивачите на Атлетико Мадрид.
Епа ако таа гестикулација е расистичка тогаш шо кур истото го прави и тој ?

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Епа ако таа гестикулација е расистичка тогаш шо кур истото го прави и тој ?

Зошто и тој е расист. Мрази црнци.

А и јас животов, со оглед на тоа во какви будалаштини влегувам.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.719
Поени од реакции
25.142
edina greska na piksi bese sto ne im kazal na 2 razlika se zatvarame komplet...

dali ke bese 3-2 ili 3-3 ne pravi razlika zasto pak ke moraa da tepaat. so 3-1 ke imaa podobra gol razlika od svicarska sto ke znacese deka osven ako svici ne izvadese bod so brazil nereseno ke im odgovarase na srbite.

loso ispadna sto do momentot na 2riot gol na kameruncite bukvalno sekoj napad na srbite licese ko da ke dadat uste eden gol...

ps. ne navivam za srbija, jas bi sakal kamerun da ide od ovaa grupa so brazil. nitu srbite nitu svajcarcite mi se mnogu omileni ali ako od niv 2ca treba da odberam neka idat srbite ali so pobeda.... neka zasluzat.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.355
Поени од реакции
11.812
Многу нелогичен потег од Србиве. Не ја гледав утакмицата ама изгледав хајлајтси.
Јас стварно не сакам да се правам нешто паметен и демек сум го пробил форматов, ама толку бе нема никој што им ги прави калкулацииве? Не е можно значи колку се НЕЛОГИЧНИ потезиве.

Водиш 3-1, имаш 3 бода и гол разлика 0 во тој момент.
Од друга страна конкурентот (Швајцарија) има 3 бода и +1 гол разлика.
Ако изгуби Швајцарија од Бразил со 1 разлика, ќе ти треба НЕРЕШЕНО во меѓусебната за да одиш понатаму. Оти имате исто бодови и гол разлика ама повеќе гола си дал од нив. АКО НЕ ИЗГУБИ ШВАЈЦАРИЈА од Бразил, тогаш ти ако сакаш тепај го Камерун и 100-0, џабе. Ќе ти треба победа во МЕЃУСЕБНАТА, оти имаш бод помалку.

И која е логикава при ваква ситуација и 3-1 водство да играш онака? 2 гола во кои одбраната е на центарот. :facepalm: Глупаци невидени. Да задржеле 2 гола разлика со малку посмирен и подефанзивен пристап ќе им одговараше и нерешено.

Кано пријателе, самото тоа што лајк ти стегнал Зурла е јасно колку си во право. Истиот тој што ја исправаше рамната плоча такозвана ЗЕМЈА со цел форум.

Kajgana Shop

На врв Bottom