СП 2022 Катар - генерална дискусија

Од кој континент ќе биде победникот на СП 2022 во Катар?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Член од
6 април 2014
Мислења
5.118
Поени од реакции
6.530
Da ne pocnaa ovie navivacite na Mancester da placat pred vreme mozebi Gana i ke ja zavrtese vaka duplo gi rasplaca.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.661
Поени од реакции
25.039
dobro sto e sega forava so zeni koga se vrsat izmeni... neli toa bese rabota za cetvrt sudija. nemam nisto protiv ama poleka sve nekako razvodenuvaat.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Па добро офсајдот е педерска работа, може за еден побрз чекор да упропасти прекрасна акција што претходела. Конкретно за офсајдите на Лаутаро и тој на Меси, све беше на место одиграно, акцијата е таа, проаѓа, и сеа имаш ситница, Меси еден чекор у офсајд, на Лаутаро рамото у офсајд, чекор два понапред. Финеси.

Толку е, 4 гола дадоа, претходно Меси чиста шанса и тоа е тоа. Второто полувреме не го коментирам.
Башка тука треба да се пофали Саудиска Арабија со таа преризична висока линија.
Ситници фалеа да изгубат 10-0, свесен си и самиот што ќе значеше 3-0 у 30та минута.

Со ова не сакам да кажам дека играле кујзне колку јако Аргентина, само што ете изгубија 2-1 и наративот е тој, слаби биле.

Да тепаа 3-0 ко што очекуваа сите, немаше да ги има овие ситни замерки.

Аргентина башка никогаш не ни играла убав фудбал, а секогаш у состав имала велемајстори на тие креативни позиции. Цело време се вакви, од кога ги пратам.
Реков еднаш, јужно американската Италија.
Тие други два офсајди беа веднаш сигнализирани, не би ги сметал како прилики. Освен оној на Лаутаро ете. Гол од пенал, една шанса на Меси и една добра акција за поништен погодок, премалку. Не се тоа ситници никако. Аргентина не делуваше нешто надмоќно воопшто. Кредит за Саудиска, да, заборавив, треба да се напомене.
На крајот од денот, како шанса се брои она што влегува во статистика и е регуларно.

Ќе ги имаше забелешките и да тепаа. Не играле нешто претерано убаво и добри никогаш, точно, но можело барем малку да се препознае замисла. Овде, ништо, ич.
Еве и Германија загуби и тоа со многу посилен протовник, па никој не го зборува тоа како огромен скандал. Само изненадување. Аргентинскиов резултат и прикажаното е скандалозно.

Скалони нема храброст. Лисандро наместо Отаменди, Енцо Перез наместо Де Пол, Дибала ако е здрав да влезе во стартни 11 и да го промени она дај му на Меси. За почеток. Така евентуално би пркнале, би заиграле достоинствено.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.127
Поени од реакции
25.628
Да не освојат следниве репрезентации по овој редослед:

1. Бразил. Ќе ја дрибла, ќе ја дрибла, ќе му ја земат, ќе падне. Одвратни ми биле од секогаш. Полежачи, плачковци и глумци и од жабарите.
2. Англија. Гомно од тим секогаш, фолиранти и касапи. Coming home од 66-та со судии. Entitled гомна. Мегваер да сакаш да земе титула шо човек треба да си?
3. Португалија. Дур не се пензионира циганот ќе навивам против тимот кај што е. За Македонија ако игра, за Косово ќе навивам. Циган, пешко, гомно. Нека иде у Џубило Ивата или Интер Хелсинки да не го гледам повеќе.
4. Франција. Пошто се шиптaроцигани. И пошто е Франција, пролив од земја, на англиски не ти зборат а знаат мислат 19 век сме уште, антимакедонисти и лузери. Ај енглезите барем имаат основа да се дигнати пички, јазикот им е зборен во цел свет. Французите ти се како онаа 140 кила женска со филер и ботокс, танга на гз од трокрилен шифоњер која става кавер фото-If you cant handle me at my worst, you don't deserve me at my best. Виљушкар не те хендла со 140 кила. Легија на странци имаат за друг да им се тепа, црнци колонизирани да им играат фудбал.
5. Шиптaрскиве земји. Катар, Саудиска, Мароко, Египет, Сенегал, Иран. Зашто некој со здрав памет би навивал за алахуакбар шиптaрски тим?

Амин.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.661
Поени од реакции
25.039
Африканциве сите утакмици ги изгубија на неискуство.
seriozno mislis deka neiskusna ekipa moze da stigne do svetsko?

realno tolku im e silata, daleku se od kremot ali moze da se nosat i da ponudat dobra zabava.

nekako milo mi e sto ima iznenaduvanja od drugite kontinenti, top 3-4 evropski tima otskoknuvaat ama ostatokot igra prilicno dosaden fudbal. afrikancite, azijcite i severno amerite se borat barem, oni se dojdeni da dokazat deka moze da se nosat so evropa.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.409
Поени од реакции
38.929
Ах бре циго беееееееее кај се сопна :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Toma

Корона стронг
Член од