Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Не реков дека климава е подобра од твојата или дека е врв на понудата. Само кажав дека сум задоволен и дека е многу моќна на греење. Со Хитачито кое го имав претходно за истиот простор, разликата е небо и земја во корист на амберов со иста потрошувачка. А тоа хитачи беше 14ка.
Јас цврсто верувам оти и хитачито е каде,каде подобро од Амберот..
Тебе те лаже тоа што оваа грее Амберов има издув 800м3 и поголема снага оти таа е е 5ка по снага а не 3.5к
И тука завршува прикаската..
Се друго е кофа.
Клима не е наменета да ја пуштиш и веднаш да затопли..тоа само кај кварцни греалки и Амберот..
Е сеа ќе видиш со тоа палење и гасење во тој мал простор,особено ако си во куќа,каде подот е ладен..и целиот воздух оди горе..
Или доколку имаш добра изолација..
Тоа не е репер за клима..
А дали имаш подобра клима..
Јас не сум Идолопоклоници на клими,и секогаш велам
Купив Фујитсу сега и никад више..
Иако за модулација е врв..

со шо мерите температура на издув, со обичнине инфраред термометари или поинаку ?

Имаш Тosot за цена 34.190 и 5+5=10год. гаранција, 100пути подобар избор за греење од таа што ја гледаш.
Тосот се подбренд на Грее?

со шо мерите температура на издув, со обичнине инфраред термометари или поинаку ?
Јас со обичен. Не знам дали може да се измери Т на воздух со инфраред термометар
Автоматски споено мислење:

Јас цврсто верувам оти и хитачито е каде,каде подобро од Амберот..
Тебе те лаже тоа што оваа грее Амберов има издув 800м3 и поголема снага оти таа е е 5ка по снага а не 3.5к
И тука завршува прикаската..
Се друго е кофа.
Клима не е наменета да ја пуштиш и веднаш да затопли..тоа само кај кварцни греалки и Амберот..
Е сеа ќе видиш со тоа палење и гасење во тој мал простор,особено ако си во куќа,каде подот е ладен..и целиот воздух оди горе..
Или доколку имаш добра изолација..
Тоа не е репер за клима..
А дали имаш подобра клима..
Јас не сум Идолопоклоници на клими,и секогаш велам
Купив Фујитсу сега и никад више..
Иако за модулација е врв..
Не, грешиш. Амберот работи на аутофан, исто како хитачито претходно. Кога се уклучува дува посилно некаде на 3 или 4 зависи, а најголем дел од времето со 1, знае и да дувне посилно па пак да се врати. Модулира, но не ппд 400w. Тука веќе се гаси на 2-3 степени од поставената температура мерено со термпметар поставен врз него. На 3 метри од него температурата е иста со поставената. Тоа е за мојот простор, мислам дрка просторот игра важна улога. Хитачито не се спушташе под 3 брзина во услови каде овој дува со 1. И грееше послабо. Сето ва во било кои услови. И на -10 во јануари и на +10 во март. Буквално не се чувствува никаква назнака дека ми паѓа капацитетот и на тие -10 преку ноќ. За разлика од хитачито кое под -5,6 веќе дуваше многу млако а на максимум. Точно е дека не модулира толку ниско и дека не е мерцедес, ама дека е моќна клима и тоа е точно.

Последно уредено:
Јас со обичен. Не знам дали може да се измери Т на воздух со инфраред термометар

Не, грешиш. Амберот работи на аутофан, исто како хитачито претходно. Кога се уклучува дува посилно некаде на 3 или 4 зависи, а најголем дел од времето со 1, знае и да дувне посилно па пак да се врати. Модулира, но не ппд 400w. Тука веќе се гаси на 2-3 степени од поставената температура мерено со термпметар поставен врз него. На 3 метри од него температурата е иста со поставената. Тоа е за мојот простор, мислам дрка просторот игра важна улога. Хитачито не се спушташе под 3 брзина во услови каде овој дува со 1. И грееше послабо. Сето ва во било кои услови. И на -10 во јануари и на +10 во март. Буквално не се чувствува никаква назнака дека ми паѓа капацитетот и на тие -10 преку ноќ. За разлика од хитачито кое под -5,6 веќе дуваше многу млако а на максимум. Точно е дека не модулира толку ниско и дека не е мерцедес, ама дека е моќна клима и тоа е точно.
Добро а кога би ја зголемил температурата на -5 кај хитачито ја зголемуваше ли издувната температура..оти кај сите клими со модулација температурата на издув е во зависност од температурата во просторијата и надворешната..
И кај мене на -5 дува може да дува не толку жешко доколку е надмината температурата која е зададена..но доколку ја зголемам во зависност од разликата на зададената температура реагира и компресорот..или кога луфтирам е најтежок воздухот..
А само клими што имаат никаква модулација имаат жежок воздух во било кои услови..

Добро а кога би ја зголемил температурата на -5 кај хитачито ја зголемуваше ли издувната температура..оти кај сите клими со модулација температурата на издув е во зависност од температурата во просторијата и надворешната..
И кај мене на -5 дува може да дува не толку жешко доколку е надмината температурата која е зададена..но доколку ја зголемам во зависност од разликата на зададената температура реагира и компресорот..или кога луфтирам е најтежок воздухот..
А само клими што имаат никаква модулација имаат жежок воздух во било кои услови..
И на 28 го ставав хитачито ако надвор беше -5, не помагаше. А за амберов, не е дека секогаш дува жежок воздух. Аво услови кога брка два три степени, тогаш е ламја а кога е блиску тогаш дува млако и повремено појачува, и на брзина и на Т на издув. Но никогаш на греење не паднала модулација под 400 вати. Тогаш се исклучува. Не сум експерт за клими ама не и дека не разбирам ништо. Од моето досегашно искуство со клими, Хитачи, Тошиба, Хаиер, Грее, Мицу, Панасоник... има врвни модели кои работат во сите услови перфектно, тоа е збир од хардвер и софтвер. Тие се и најскапи. Имаш клими кои се направени за медитерански подрачја, најверојатно моето хитачи неше такво и имаш клими како амберов кои се оптимизирани повеќе за греење.
Ако погледнеш и на фрижидерите има ознаки за кпе климатско подрачје се. Можеби е глупа споредбата ама мислам дека држи. Хитачито колку лошо грееше толку пак екстремно добро ладеше. Од сите набројани убедливо најмоќно на ладење.

Последно уредено:

Dzabe mu zboris, toj se fatil ko slep za stap i toa ti e, nema ti sto da kazuvas ….on se znae….hahaha

Moze i so Infrared da meris
AMA Ako sakas da se pofalis deka najshtedliva e TVOJATA klima i primer duva 50c so 600 a trosi edvaj 90w treba od Aliexpress da si poracas termometri kako tie na @zlatko_ti412 sto moze da gi setiras so +-5stepeni korekcija, pa da ti pokazuva primer na usis -5c poniska temperatura od realnata a na izduv +5 poveke od realnata/tocnata i da gi ponistis merenjata sto vo laboratorija gi imaat izmereno i proizvoditelite :lolzz:

AMA Ako sakas da se pofalis deka najshtedliva e TVOJATA klima i primer duva 50c so 600 a trosi edvaj 90w treba od Aliexpress da si poracas termometri kako tie na @zlatko_ti412 sto moze da gi setiras so +-5stepeni korekcija, pa da ti pokazuva primer na usis -5c poniska temperatura od realnata a na izduv +5 poveke od realnata/tocnata i da gi ponistis merenjata sto vo laboratorija gi imaat izmereno i proizvoditelite :lolzz:
А ти со каква мериш?

Дали почнавте или од кога почнувате со оставање на климата на сетирана пониска температура да работи цела ноќ?

Уште не сум успеал да сконтам дали е поеконмично климата да работи на аутофан или на фиксна брзина, на пр на 3 од 5. Поставена на фиксна брзина влече помалку струја ама пак ми изгледа како да има подолги циклуси на работа. Совет?
Го загрева просторот и на едниот и на другиот начин

Последно уредено:
А ти со каква мериш?

Кога Gree екипата ќе објави било где видео како @zlatko_ti412 , тогаш можеме да зборуваме и да веруваме во нешто. Златко постави одличен тест и тоа за уредот што го веќе има Eurovent,
... за популарниот бренд :) ...
- нема Eurovent за 95% модели
- сите подолги видеа ги покажуваат всушност само нивните недостатоци
- и сите подолги видеа биле снимени од луѓе кои имав всушност мака со нив
- а од промотори и продавачи само графикони, табели, убедување убедување .... а нема вистински тестови - никој не објавил од нив.

Јас да сум во таков бренд, а да нема Eurovent, секој уред би тестирал најмалку како Злате со долги и фер снимки. Зошто да се губи време со расправии кога може се црно на бело. И со такви видеа на сите би им покажал дека грешат и да живее во заблуда.
И дека е мој бренд NO 1 :)

Последно уредено:
Дали почнавте или од кога почнувате со оставање на климата на сетирана пониска температура да работи цела ноќ?
за мојот простор ја обратно ја терам, навечер 24 - дење 21-22

Кога Gree екипата ќе објави било где видео како @zlatko_ti412 , тогаш можеме да зборуваме и да веруваме во нешто. Златко постави одличен тест и тоа за уредот што го веќе има Eurovent,
... за популарниот бренд :) ...
- нема Eurovent за 95% модели
- сите подолги видеа ги покажуваат всушност само нивните недостатоци
- и сите подолги видеа биле снимени од луѓе кои имав всушност мака со нив
- а од промотори и продавачи само графикони, табели, убедување убедување .... а нема вистински тестови - никој не објавил од нив.

Јас да сум во таков бренд, а да нема Eurovent, секој уред би тестирал најмалку како Злате со долги и фер снимки. Зошто да се губи време со расправии кога може се црно на бело. И со такви видеа на сите би им покажал дека грешат и да живее во заблуда.
И дека е мој бренд NO 1 :)
И ти за што си сеа за Еуровент ли? Ти од Еуровент ли имаш клима?......дај сликај ја надворешната и внатрешната да видиме што пишува на нив , дали стои Еуровент, дали стои Made In Eurovent, Тајван, Turkey...сликај па јави се.

Последно уредено:
Дај бе олади малку, намали тоа климата!
Какви црни лабаратории и тестови баеш кога на апла 5.5ка и лепите налепница од 3.5!?
Жито маркети се поконзистентни со лепенките отколку вие!

И @riker збунет што не му оди испод 400w!
Нека ѕирне и фанот колку му е макс! Упс, 800м3!
И многу јако греела во споредба со некоја 3.5ка! Па наравно кога не е 3.5ка!
И струја мкне како за 5.5ка! 2.5кв не е шала!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom