Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Чекај те бе, полека малце, ние може завршивме со Ковидот, ама не се и другите.
Кинезиве се скроз луди, цели градови се во карантин, а сеуште му растат бројките.

Чекај те бе, полека малце, ние може завршивме со Ковидот, ама не се и другите.
Кинезиве се скроз луди, цели градови се во карантин, а сеуште му растат бројките.

Изјавија дека ќе сменат карантините, не идело како што мислеле дека ќе иде.

"They’re beating the Covid out of them."

Во меѓувреме се знае, небањатите мора маска, за елитата да не го дели воздухот со небањатите:
1668442806123.png

banner-generico-green-pass1.jpg

...денес европарламентарци, на чело со неизбрана со гласање туку самопрогласена председателка Урсула изгласале за продолжување на „Грин пас“.

Greenpass-Check.pngGreen_Pass_(2021).jpg

... со што се продолжува да важи уште една година со ограничување на слободно движење доколку се нема антиковид вакцинален статус од три бустер дози.
...со тоа и пандемијата продолжува и сите аномалии во набавки во четири очи и оправдано перење пари во име на коронавирусот!
... да видиме како ќе го изведат и самиот бран за да би се трошеле антиковид вакцините во четврта и петта бустер доза.
П.С.
...за време на состанокот во европарламентот во Брисел европарламентарците биле во ладни незагреани простории во име на штедење на струја поради „енергетската криза“, само не дознав дали им било дадено и ручек од штурци и ларви и колачи од скакулци!

Последно уредено:
со тоа и пандемијата продолжува и сите аномалии во набавки во четири очи и оправдано перење пари во име на коронавирусот!
... да видиме како ќе го изведат и самиот бран за да би се трошеле антиковид вакцините во четврта и петта бустер доза

Лесно ќе го изведат, посебно со твоја помош и твоите колегите медицинари, поконкретно, твојата поддршката, барање и совет, секој да мора да носи маска. :facepalm:

Не е перење на пари (перење е процес да се прикрие потеклото на парите што луѓето веќе ги имаат кај себе), туку крадење од буџетот. Ова легално крадење е само пропратна активност и е ситно во споредба со јаглеродните кредити, трилионите долари што ќе ги направат и 100% контрола, кога ќе се прогласат за сопственици на сите ресурси на планетава.
За тоа да им успее, мора сите граѓани да бидат регистрирани и имаат дигитална идентификација, за да имаат 100% контрола на секого. Економскава криза т.е. намерното рушење на системот и воспоставување на основите за новиот ќе си трае неколку години, при што народ ќе биде доведен до просјачки стап. Во таква состојба, големците, ќе ги понудат централните дигитални валути како спас од кризата (која они намерно ја прават), а народ, како верник во системот, ќе ги прифати и сите ќе живееме среќно.
Нормално нема ништо да поседуваме, ќе јадеме тоа што ќе ни биде дозволено, ќе се движиме каде ќе ни е дозволено, ќе може да купуваме тоа што они ќе ни дозволат итн итн.

Битно е прогресивните либерални топчести фашисти кои слепо веруваат во фармацијата и политичарите, да се чувствуваат заштитени од Бетмен и да не ја делат планетава со небањатите рамноземјаши.
Во меѓувреме смртноста секаде е зголемена, наместо намалена, но штом го нема по медиуми и не се крева паника, сигурно е небитно.

Еве, оваа ви кажува дека може да се боцкате и во едното и другото рамо...а мене ако питате, можете да се боцкате насекаде во телото што има вена. (y)

Новите истражувања покажуваат дека после 6-от бустер, вашиот организам е поjак oтсекогаш на било коj вирус.
I believe in science!

Премногу се стишија најгласните поддржувачи на науката, ги нема никаде да гугнат. :coffee:

1669038576264.png

Дел сфатија дека биле манипулирани, дел иако гледаат дека се прелажани, сепак како послушни верници, изјавија дека пак истото би го направиле, а дел сеуште веруваат, не сакаат на рамноземјашите да трошат време, си викаат џабе ќе е, кај да е, ќе скинат конци, иако според некои бројки, повеќето се топчести верници.

Подруга е сега ситуацијата не знам што барате сега да се пише? Туку како е ситуацијата во Кина?

Gesendet von meinem SM-S901B mit Tapatalk

Знаеш шо е работата, е тоа шо ја сум се свестил дека сум грешка. Има луѓе што уште веруваат у тоа, а и луѓе што уште се замараат со вирусот. Тие се проблемот не јас.
Никој не можеше да знае во hindsight што е играта (не ги рачунам режисерите и сценаристите).
Само глупаци и такви што немаат блиски што се ранливи, само тие може сега да се прават паметни како уште тогаш „знаеле“. Куq знаеле. Претпоставуваме повеќето дека тука не е се чисто, ама да бидеш толку арогантен за да ги ризикуваш ги најблиските?

Нонсенс.
И лош вкус, ситењето и моментот да се натура тоа - не врз естаблишментот - туку врз манипулираните.

Знаеш шо е работата, е тоа шо ја сум се свестил дека сум грешка. Има луѓе што уште веруваат у тоа, а и луѓе што уште се замараат со вирусот. Тие се проблемот не јас.
Ронче, ќе сакаш ли да ни ја раскажеш приказната како си се свестил дека си грешка?
Што беше пресудниот клучен момент?
Дај сподели, може твоето искуство ќе свести уште некој.

Ај ќе се правдаме ко нацистите, ние само следевме наредби, па уште и глупаци биле тие што ги предупредувале со факти да не лапаат лажни вести.
Никој не знаел, освен глупавите, во кои влегува и Фаучи кој уште на почеток од 2020 на писмено потврди дека стапка на смртност е помала од 0.2% (што беше и споделено на форумов), неколку стотина научници, доктори што ги цензурираа, бркаа од работа, некои и за ментални ги прогласија:

Некои па, после приведувањето, мртви ги извадија од притвор.

После години пишувања за заговори, колку системот е корумпиран, колку западот е покварен и пак да ја лапнеш нивната мамка, да поддржуваш фашистички мерки стварно треба да си многу интелигентен и објективен, за разлика од глупавите рамноземјаши. :sramezliv:

Еве во Австралија решиле да не ги присилуваат за 5та доза
.
Australian health officials said they will not make any changes to their existing recommendations for COVID-19 boosters — meaning they won’t recommend a third booster (fifth dose) for any age group, despite rising case and hospitalization numbers.

In a press conference today, Health Minister Mark Butler said the Australian Technical Advisory Group on Immunization (ATAGI) largely based its decision on evidence from a recent COVID-19 wave in Singapore, where severe disease and death were rare among people who received at least two vaccine doses.

Но ако, уствари не ако, туку кога ќе јават дека има нова мутација, ќе видиме последиците од Павловиот рефлекс кај луѓето.

дечки па вие уште живите во добата на короната. Не знам уште кој се замара со ова. Пројде, заврши, кључ, финито. Излезете надвор, дружете се, баталете го бафра и тенеќе што зборат. Они и онака не знаат за нешто друго.

дечки па вие уште живите во добата на короната. Не знам уште кој се замара со ова. Пројде, заврши, кључ, финито. Излезете надвор, дружете се, баталете го бафра и тенеќе што зборат. Они и онака не знаат за нешто друго.
Не заврши туку е притиснато копчето за пауза додека трае СП во Катар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom