Мизерија од Светско првенство не очекува, не верувам дека ќе се деси некој пресврт и нешто неочекувано од организацијата за да го промени расположението кај публиката.
Не знаат да се рекламираат овие идиоти што мислат дека све се купува со пари. Не знаат да напраат забава овие, диви се, неизживеани, се плашат да мрднат малце од тоа глупо религиозно ограничување, божем стварно постои Господ па ќе ги казни со нешто ебате секташите. Битно смеат да сечат глави и да ебат невини девојчиња.
Забраниле пиво, забраниле жени, забраниле снимање, забраниле све. Па Светско првенство е бе пичка ти матер забулена.
Од таму нема атмосфера, не се пренесува еуфоријата пошто не постои, отишле некои мултимилијардери што може да си дозволат ваква скапа екскурзија, отишле рандомци, отишле некои што ги однеле со сила да глумат навивачи.
За периодот на одржување мене лично не ми смета што е зимно време, реков и пред некој месец, океј е на вакво мртво време да си дојдеш дома од работа и да си пуштиш СП без замарање кога и така нема што да се праи. Остајте тие романтики од пред 20 години со вадење телевизор надвор и слично што моментално не постои, кога и самите сте свесни дека глеате фудбал и се собирате по кафичи. Плус кај кур ќе извадиш тв у двор сеа коа нема ни Бум тв ниту пак моеш со набиена виљушка у антена да фатиш Прва. Јебале те телеком и ресивери и интернети.
Нема врска ова, преку кур ако е Ноември, да се одржуваше у земја кајшто го ценат фудбалот и кадешто знаат да напраат еуфорија и забава, немаше да приметиме дека глеаме фудбал покриени со ќебе, место бос у влечки.
На крај краева и ФИФА и Катар кур ќе ги заболи за фијаското што не очекува. Првиве се напунија со пари, си имаат спонзорски договори, очигледно имаат поддршка и од фудбалерите кои ќутат као пички и покрај сиот згуснат распоред и све што им се дешава уочи турниров. На страна тоа што и без Светсково маме му се еба на фудбалот со сите тие 60 утакмици у сезона. Шеиците истотака им е гајле, пошто они си направија забава, си добија тоа што си сакаа, ќе се удараат у груди дека организирале нешто, дека добиле нешто и тоа е тоа.
Криво ми е само што Аргентина ќе треба да го освои најглупото Светско првенство што некогаш се одиграло, али јеби га. : D
А како тргнале ФИФА и УЕФА со организација на турнириве, све понезадоволни и понезадоволни ќе бидеме у иднина, ја убиваат магијата на фудбалот со најавите за промени од типот на секоја втора година СП и ЕП, играње низ цел континент, играње на сите земји и слични глупоштини. Мене лично не ми се свиѓа ни оваа поделена организација, мада скап спорт стана фудбалот и видовме како страдаат економиите на земјите домаќини после сето вложување во инфраструктура и организација на турнирот. Светско и Европско првенство треба да биде сконцентрирано на едно место.