СП 2022 Катар - генерална дискусија

Од кој континент ќе биде победникот на СП 2022 во Катар?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Член од
18 јули 2012
Мислења
1.201
Поени од реакции
759

Јас имам предлог за уште подобро отварање нс првенството.

Али Ахмети облечен у Милан тренека, седнати у некој ресторан што е дел од мотел покрај пат, како во оние селана пред Кичево со име Ресторант Бизнис, Цирих. Околу него криминалци, шишани 3ка-кец, со педеруши, Али влече црвено Марлборо, испред него кисела вода, Кока Кола и Голден Игл, а во исто време рока љоптарска музика, урла тој на мандолината, ја мава до даска, влагаат сите у транс, и тек тогаш влага оџата на сцена у рецитира делови од куранот каде што се повикува на колеж над неверниците/каурите.

Или нешто налик ова:

Прекрасно. :love:
Vakvi idoiti kako tebe sto se racisti , nema mesto ni za komentar ni za diskuzija , treba da imas barem malku pocit kon muslimanit sto se tuka na forumut , ama takvi kako tebe nemat pocit ni za seba kamo li za trugi nesto.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Мизерија од Светско првенство не очекува, не верувам дека ќе се деси некој пресврт и нешто неочекувано од организацијата за да го промени расположението кај публиката.
Не знаат да се рекламираат овие идиоти што мислат дека све се купува со пари. Не знаат да напраат забава овие, диви се, неизживеани, се плашат да мрднат малце од тоа глупо религиозно ограничување, божем стварно постои Господ па ќе ги казни со нешто ебате секташите. Битно смеат да сечат глави и да ебат невини девојчиња.
Забраниле пиво, забраниле жени, забраниле снимање, забраниле све. Па Светско првенство е бе пичка ти матер забулена.
Од таму нема атмосфера, не се пренесува еуфоријата пошто не постои, отишле некои мултимилијардери што може да си дозволат ваква скапа екскурзија, отишле рандомци, отишле некои што ги однеле со сила да глумат навивачи.

За периодот на одржување мене лично не ми смета што е зимно време, реков и пред некој месец, океј е на вакво мртво време да си дојдеш дома од работа и да си пуштиш СП без замарање кога и така нема што да се праи. Остајте тие романтики од пред 20 години со вадење телевизор надвор и слично што моментално не постои, кога и самите сте свесни дека глеате фудбал и се собирате по кафичи. Плус кај кур ќе извадиш тв у двор сеа коа нема ни Бум тв ниту пак моеш со набиена виљушка у антена да фатиш Прва. Јебале те телеком и ресивери и интернети.
Нема врска ова, преку кур ако е Ноември, да се одржуваше у земја кајшто го ценат фудбалот и кадешто знаат да напраат еуфорија и забава, немаше да приметиме дека глеаме фудбал покриени со ќебе, место бос у влечки.

На крај краева и ФИФА и Катар кур ќе ги заболи за фијаското што не очекува. Првиве се напунија со пари, си имаат спонзорски договори, очигледно имаат поддршка и од фудбалерите кои ќутат као пички и покрај сиот згуснат распоред и све што им се дешава уочи турниров. На страна тоа што и без Светсково маме му се еба на фудбалот со сите тие 60 утакмици у сезона. Шеиците истотака им е гајле, пошто они си направија забава, си добија тоа што си сакаа, ќе се удараат у груди дека организирале нешто, дека добиле нешто и тоа е тоа.

Криво ми е само што Аргентина ќе треба да го освои најглупото Светско првенство што некогаш се одиграло, али јеби га. : D

А како тргнале ФИФА и УЕФА со организација на турнириве, све понезадоволни и понезадоволни ќе бидеме у иднина, ја убиваат магијата на фудбалот со најавите за промени од типот на секоја втора година СП и ЕП, играње низ цел континент, играње на сите земји и слични глупоштини. Мене лично не ми се свиѓа ни оваа поделена организација, мада скап спорт стана фудбалот и видовме како страдаат економиите на земјите домаќини после сето вложување во инфраструктура и организација на турнирот. Светско и Европско првенство треба да биде сконцентрирано на едно место.

Член од
18 декември 2019
Мислења
600
Поени од реакции
1.666
Јас мислам дека ќе биде скроз океј првенство. Се согласувам со горенаведеното, ама реално од дома не ми менува многу каква е атмосферата или дали е дозволен алкохол.

Мене единствено ми смета што е во зимно време, иако и вака ќе се гледа, сепак во лето е поинаку.
А западаните држави нека си глумат светци колку сакаат со човекови права и промовирање педерлук, на крај краева тие ја имаат моќта. Да откажеа Англија, Франција, Шпанија и Германија немаше да се одигра првенството ама парите си го прават своето.

За Европското бев против да се игра на целиот континент, ама според мене испадна добро, па и СП во ноември можеби нема да е толку лошо.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.491
Поени од реакции
14.935
Уште од прв ден беше јасно дека е корупција во прашање, но оваа потресување, морализирање на западниот свет многу почна да ми оди на нерви. Илјадници мртви работноци, изнамачени гееви, корумпирани, расипани, диви истоњаци...

Еден расистички наратив форсиран од тој напреден свет.

А сигурен сум дека оваа првенство ќе биде идеолошки понеутрално од онаа за 4 години.

Последно уредено:
Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Не сум сигурен дека некој се противи на првенството, само поради тоа што Катар е муслиманска земја. Наратив токму исфорсиран и подгреан од Катарци со цел да се одбранат од сите говнарии направени во изминатите осум години.
Тивка патетика.

Апсолутно, барем мнозинството од луѓето, имаат 150 аргументи против ова Светско, а ниту еден не ја искористил дебилната раса/религија карта.
Апсолутно. Мене за ништо во животот не ми игра улога тоа, не па за фудбалски Мундијал.

Западот е лицемерен, исто така ништо ново. Единственото исправно што Инфантино вчера го кажа. Сепак, тоа не го менува фактот за стореното на организаторите. Се судат делата. Дали ги направиле христијани, муслимани, социјалдемократи, либерали, демохристијани, марсовци, љубители на Андријана Алачки и Џордан Питерсон, сосема ирелевантно.

Харам било пиење пиво, харам не е сечење глави поради неносење бурка. Океј. :pos:

@Filip Telford

Абе, не е исклучиво субјективно чувството во однос на играњето Светско на есен-зима. Не е само поради пивата, папучите, убавото лето и некоја романтика. Овој преседан ептен остава последици на клупската сезона и клупскиот фудбал.
Ниту еден тим немаше асална претсезона, ненормален распоред, ненормални отстапки кои влијаат врз играта и резултатите на клубовите. Невообичаено многу повреди и тотално претумбација на сезона 2022/23. Допрва заморот ќе ги стига фудбалериве, дури и на почетокот од идната сезона.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.776
Поени од реакции
17.695
Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.606
Vakvi idoiti kako tebe sto se racisti , nema mesto ni za komentar ni za diskuzija , treba da imas barem malku pocit kon muslimanit sto se tuka na forumut , ama takvi kako tebe nemat pocit ni za seba kamo li za trugi nesto.
Лицемерни сте у курац.
Да беше отворање со цитат од Библија ќе плачевте тука, а после отворање ќе идевте да ја гаѓате локалната црква со камења (нешто што го правите и бестоа).

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.718
Поени од реакции
25.138
iskreno kur me boli za site tie zrtvi od pakistan, india i filipinite za izgradba na stadionite. i onaka se luge od nefudbalski drzavi, se fatile da rabotat za shejtanot za pari nikoj ne gi prisiluval... ko da nema zrtvi u gradezna industrija na drugi mesta niz svetot ili ok e koga umiraat za izgradba na dubai i ksa ama toa ne se komentira, ok e da se ide da se teraat odmori u dubai, se trguva ksa ama ova so katar e problematcno lol...

za gejovite eden GOLEM plus... OGROMEN. EPSKI. fala katar. SHUKRAN LAK QATAR. شكرا لك قطر... vecno blagodaren ke im bidat ako go prekinat trendot na unistuvanje svetski nastani so nivnite borbi za prava inkluzivnost i cela taa nivna agenda. iskreno se nadevam i sakam da vidam kako nekoj kurton probuva da ja isturka propagandava nivna na svetskoto a katarcite mu ja secat glavata ili jade stapovi... toa duri i bi platil karta ili bar pay per view da go vidam.

minus za alkoholot mada toa i ocekuvav. iskreno razgoleni kurvi se ubav dodatok ama i toa mnogu nema da mi fali ako ne sum veke tamu. fokusot ke si bide na ona sto e bitno, na fudbalot... mislam deka ke bide interesno svetsko. mala prednost ke ima afrika so vremeto, i bi bilo moze ubavo da vidime nesto poveke od niv. malku da gi zamrsat smetkite na evropa i juzna amerika (malku de)...

ocekuvam laseri, cuda, tehnologija... ke ima dosta iznenaduvanja, katarcite ke probaat da iznandat i da se pokazat taka. ke bide razlicno prvenstvo sigurno. sto znam, i kaj mene nemase euforija mada eve sega nekako edvaj cekam. poleka pocnuva da me kopka kako ke izgleda ova svetsko... edno e sigurno, za mene ke bide mnogu razlicno, prv pat kako vozrasen ke gledam svetsko na tv doma. posleden pat vaka imam gledano amerika 94ta i nekako uste se sekavam na penalite...penalot na baggio koga promasi cel gol, dunga koga go krena trofejot. naredniot den nasekade gi gledav skisnatite iljadnici avstralski intaljanci koj so tolkava nadez i so tolkava zelba go ocekuvaa trofejot. da bide cela taa mizerija kompletna nekolku meseci podocna ajax go pregazi milan vo finaleto na LS... ahhhh ajde neka pocne....

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.776
Поени од реакции
17.695
Ми се повраќа од цел говор негов, онака на нерви ми гази ептен.

Ова е ептен срамно ама за пари се мижи...
Полнат трибини со катарци демек Хрвати :pos:

Барем така читав во еден весник тука во Германија дека ќе попопнуваат публика со катарци облечени со дресови од др репрезентации

Kajgana Shop

На врв Bottom