Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 октомври 2015
Мислења
931
Поени од реакции
2.888
Тоа што го прегоревте форумов, тоа што очекувате напад од Комити во неутрален град на ваше гостување, тоа што се прават појаки најави организирани интерно во групата од навивање на официјален натпревар кај другите, тоа и повеќе од доволно кажува. Што се прави од друга страна? Ќе коментираме на кајгана како требало, што требало а што не требало да се направи ни самите не знаете веќе, ќе си пукнете од мака, наместо да ја размрдате малку својата група. Еве уште сега знам дека ќе има коментари за прославата дека на толку мобилизации слаба е бројката, дека навивањето не било ништо посебно, ќе се иде на омаловажување на целиот труд на групата, а од друга страна не се гледа да се промени нешто подобро во своите редови. И кога веќе изостануваш на секое поле и не си за кореографии, песни, знамиња, графити, фото и видео материјали, што друго останува освен да се служиш со фори од минатиот век ако ве фатиме, ќе ве згазиме...За храбриот потег да излезете да бутнете оставена парола откако се групиравте со мачети па да излезете, како и со знамето што се гордеевте одземено од обични фанови можат само Труците и Шверцери да ви позавидат, секој друг би се срамел. Нека не ви боде очи што прават ривалите, една недела да не можете да се смирите, потрудете се да бидете подобри, нека има мотив за докажување кај сите групи, нека има здраво ривалство, со се подобри и подобри изданија на групите, сигурно не со колење.
Батко со две мои мислења оставив факти на кои се понадевав дека ќе има одовор но залудно сум чекал да напрајме некоја салам дискусија(наврати се и одговори ми). Ќе се задржам на мачетите и орудието, тие 5/6 шо дошле Битола да се сликат со најавната парола носеа и топло оружје и сам се уверив @ZelenoBel не зборал на празно, срам и резил, бетер сте од сечените.

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.528
Поени од реакции
10.222
Батко со две мои мислења оставив факти на кои се понадевав дека ќе има одовор но залудно сум чекал да напрајме некоја салам дискусија(наврати се и одговори ми). Ќе се задржам на мачетите и орудието, тие 5/6 шо дошле Битола да се сликат со најавната парола носеа и топло оружје и сам се уверив @ZelenoBel не зборал на празно, срам и резил, бетер сте од сечените.
За што сакаш да дискутираме, се попаливте за паролата како ниту една група.

-Примени на трибина во знак на револт против ФФМ
-Примени секогаш во било кој број да гостувате во Скопје, најферски без било какви игри од типот можност да не влезете, некој безвезе термин на пладне на ракомет па да не можете 1 бус да се соберете. Дури и во полошите времиња на Вардар благодарение на @kano што не можете да го смислите :icon_mrgr: се организираше ноќна утакмица кога клубот беше пропаднат за колку-толку подобро дерби.
-Поддршка за Битола да добие стадион
- Скандирање и парола за Трска и Томи
- Згрижен од станица ваш член и однесен до дома.

Друго нешто што мислам не го спомнал никој, а е огромна промена во групата, тотална дисциплина на трибина, барем во овој круг на луѓе, нема фрлање предмети без потреба на терен, нема демолирање правење хаос во автобус како во некои други времиња, нема крадење по бензискии еден куп други примитивни однесувања што речиси целосно се искоренија. Маркетинг и финансирање на завидно ниво поготово за клуб што настапува во втора лига. Сите промени се позитивни и залудно би се обидел било кој да ги омаловажи.

Што е тоа навивачки погрешно, што погрешно напишав, наместо да ви бодат очи случувањата кај Комити, наместо едвај да чекате некој минус, обидете се да бидете покреативни, поуспешни па нека има натпревар постојано помеѓу двете групи, вака само смешни испаѓаат сите со коментарите кројачи, уметници, леле колку гориво сте потрошиле. Да, некој троши и време и гориво, а особено ми се свиѓа што речиси целосно е ставен акцент на Вардар секој натпревар, прашањето е што прават другите? Во врска со оружјето, јас до сега не знам за некој случај каде што Комити користеле оружје против некого или да стават официјална слика како што тоа редовно го прават Шверцери, а сега и вие. Без разлика која група да е во прашање строго сум против тоа, не сакам ни да помислам да дојде до такво нешто дали од наша или ваша страна.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.308
Поени од реакции
24.441

a sto ustvari mislis deka treba da diskutirame? u tvojte postovi ima toku demagogija da ne gledam sto tocno sakas da se diskutira? bidi precizen, si napisal kilometraski postovi so svasata u niv kazi sto tocno smetas deka treba da se diskutira vaka da ne nagagame pa posle da ni kazes ja terame diskusijata kon nesto drugo?

ako dobro te razbrav ti smeta toa sto komiti si napravile najavi niz MKD? pa ok, ne ni ocekuvase nekoj deka toa nema na tebe i na tie ko tebe da vi smeta. vie 300 krokodili i uste 1000 preku sila derbi krokodili se sto e povrzano so komiti ke sekogas ke vi smeta. da bese transparentot namenet za vas ke ve spomnese vas ama ne bese. dali akcijata bese uspesena? pa eve uste ja diskutirame taka da od marketing perspektiva apsolutno bese.

vikas so ova nemalo da privleceme navijaci od drugite delovi na MKD? ova otkako imas luge ovde sto ti pisuvaat deka od veles, palanka, radovis itn ke dojdat... pa ete i da ne dojdat drugi, duri i da se stvori nekoja odbojnost pak e dobro. ke zivne scenata, ke se podigne malku navijacka kultura pa makar taa i da e nasocena protiv nas. od ovaa akcija da izlezat 5 ekstra anti vardarci sto ke idat da ja pratat belasica, bregalnica ili ke vi se priklucat na vas krokodilete e pak kjar od navijacki aspekt za scenata. ne ste vie delije pa da so vakvi akcii ako uste povise ve "ojacame" za nas ke bide apokalipsa...

konkretno za mene najgolema glupost bese ona na pocetokot na 90tite koga se podeli scenata na dva tabora del so komiti del protiv komiti so vas u centar... pogolema glupost od toa nemalo. transprenti na 2te strani od drugi gradovi u drzava so edvaj 2 mil narod, so nikakva navivacka scena i kultura u toj moment totalno se dounisti. sve se svede na tie 2 utakmici a site drugi funkcioniraa na 10 nivoa podole. sto e najtragicno i takvi bea podobri vo mnogu segmenti od ona sto se denes. zalosen moment, smesno pa i unikatno bese koga tretite "golemi" sto se najgledani vo galaksijata spored niv smenija ime od markovi vnuci vo majmini radi toa sto site gi dupevme, i nie i vie i koj ke stigne, edni abre ubre majtap si igraa so niv... nivna rabota, majmini e i bas ok od denesen aspekt ama fakt e deka scenata bila tolku tinja da ete imame i takva slucka i toa na golema grupa za mak standardi. isto moze da se kaze i za sverceri ama oni otidoa u druga nasoka od mesana grupa so del MKD pesni napravija etnicko cistenje i celosna transformacija na grupata, sto ajde rodi edno novo etnicko rivalstvo u toj period.

konkretno kolku ni e golema cergata tolku treba da ni e fokusot. zatoa sum i uglavno protiv obidi za oficijalni podgrupi nadvor od skopje, doduse jas i ne sum relevanten da go komentiram toa posto ne ja znam momentalnata sila na grupata i nemam oset kolku im e dolga cergata. deckite se zasega odlicni i iznenaduvaat pozitivno, podobreni se u sekoj aspekt pa moze i im e dovolno dolga "cergata"...

sepak ova e proslava. ovde MOZHE i TREBA da se napravi iscekor ko sto e i najaveno. koga veke tvrdis deka si NAJDOBROTO OD MAKEDONIJA treba da go vodis oroto a ne da glumis krokodili ili sto znam jas zatoa sto ne si sposoben da napravis iscekor od iks pricini. realno nema nisto loso vo obidot da se razdrma scenata. koj dojde dojde, koj ne dojde negova rabota, koj pocne da ne mrzi aktivno i pocne da ide na stadion radi ova e bonus... deckive se potrudija i napravija nesto, a vie krokodilite prodolzite da mrzite, slikajte si se so nozovi i izigravajte primitivci u 21vi vek samo ne se lutete posle koga ve dupime... toest lutete se kolku sakate ali bar ne placete javno lol

Последно уредено:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.391
Поени од реакции
16.608

ZelenoBel

Нова Битола
Член од
30 април 2013
Мислења
1.574
Поени од реакции
8.285
Vi go dadovme ona custvoto kako e da gleas albanci so albanci da se biet, am malku vi traese, nie veke mnogu godini si gleame kako vie se jajte sam sebesi.
Inace ova so se desavase, bese od mladite tiktok generacii.
Зошто да не се биете? То е нормално во навивачкиот свет.
Или ќе има предвремени избори, па мора вака!?

Член од
22 февруари 2022
Мислења
311
Поени од реакции
1.780
Vi go dadovme ona custvoto kako e da gleas albanci so albanci da se biet, am malku vi traese, nie veke mnogu godini si gleame kako vie se jajte sam sebesi.
А што се дешаваше ? Едни на други освен песни што пеевте што друго ?
Божем се убиле едни со други од тепање па дај да смириме ситуација....Племе , ви све сте само не навивачи , вие немате поима од навивачкиот свет и незнам што збориме за вас кога темава е навивачки групи во Македонија .

Член од
14 февруари 2014
Мислења
264
Поени од реакции
125
А што се дешаваше ? Едни на други освен песни што пеевте што друго ?
Божем се убиле едни со други од тепање па дај да смириме ситуација....Племе , ви све сте само не навивачи , вие немате поима од навивачкиот свет и незнам што збориме за вас кога темава е навивачки групи во Македонија .
Am tolku vi davame material nie, mnogu slucajevi imalo, so samo dvete grupi gi znaet.
Inace vo pravo si, daj smenetego imeto od navivacki grupi vo makedonija, na navivacki grupi vo severna

Член од
18 септември 2020
Мислења
1.171
Поени од реакции
6.847
Искрено, по глупо нешто немам прочитано. Додека сегде во светот ривалствата ги негуваат, ЗА ПОДОБРА АТМОСФЕРА, ЗА ПОВЕЌЕ ПУБЛИКА, ЗА ПОДОБАР СПОРТ....ЕДНОСТАВНО ЗА ПОВЕЌЕ ШМЕК, за овие ривалството не било во ред. Добро, ко ќе размислам и за катар фудбал и пиво не оди, така да и вашето не ме чуди. Исти кур сте.
А баш пред некоја недела пишав, доколку успест да ја задржат политиката надвор, за нив ова ќе биде топ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom