Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Што би рекле тие, им се вртат во глава "суицидални мисли".
Автоматски споено мислење:

Така почна и против Германија, ама за брзо се приклучија истомисленици и од други страни на светот.
Русија нема истомисленици во случајов. Другите се или неутрални или против Русија.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Русија нема истомисленици во случајов. Другите се или неутрални или против Русија.
Ти имам кажано да гледаш и други медиуми, не само либтардските, ме брукаш наоколу вака неинформиран.

И сега што бидна?

Ги снема бе полноглавциве од мапа еј.
Молк тежок. А колку само инспиративни текстови пишуваа. Експертите исто молчат. Какви пицајзли.
@teneke вчера :D

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.162
Поени од реакции
5.366
Што значи да се биде “неутрален„ кон Русија, како држава?

1. Да се глуми лудило, за да не „попијат„ некоа замерка (читај-санкција) од САД,
2. Зад сцената, си продолжуваат веќе поставените двонасочни меѓудржавни односи на сите полиња.

Саде банана-протекторати како „севердонскава“ се доволно јаааааки за да покажат „сила„ кон Русија, гласајќи “за„.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.588
Поени од реакции
22.307
Можда американците сакаат само долга истоштувачка војна за да ги ослабат долгорочно и Русија и Европа т.е. Германија.

За да се фокусираат долгорочно на Кина.
A zosto toa da go pravi? Germanija ne e nikakva opasnost za SAD.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.340
Поени од реакции
5.719
Царе, еврото паѓа како ѓуле, сите индикатори се пепел, фирми ви се селат за Кина, огласите ви се пепел со плати. Извини, заборавив дека вас по Немачка ве засакуваат многу газдите :pos:
Све економски експерти и војни разузнавачи на темава. Или народски кажано мој до моега

1668597514573.png

Фирми се селат за (во) Кина? Гледаме пола Европа отиде пешки за Шангај

Огласите ви се пепел со плати? Еве брат ние ги пишуваме платите, седнавме на сред континент некаде околу Швајцарија на една пољана и си рековме дај бе нема смисла Лестер да не плука по форуми дај да средиме тоа платите (што да ти значи ПЕПЕЛ)

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Све економски експерти и војни разузнавачи на темава. Или народски кажано мој до моега

Прегледај го приврзокот 354123

Огласите ви се пепел со плати? Еве брат ние ги пишуваме платите, седнавме на сред континент некаде околу Швајцарија на една пољана и си рековме дај бе нема смисла Лестер да не плука по форуми дај да средиме тоа платите (што да ти значи ПЕПЕЛ)
Експерт, ај сега оди да го ставиш на година и да ми кажеш колку пораснало еврото од Март наваму.

Да, си одат и ќе си одат, се виде и за време на короната колку производи се прават таму, слепците немаа ни основни материјали за во здравството. А замисли да и турите рестрикции на Кина, што ако решат да го превоспитаат Тајван?

Да, платите грмат, оди ајде провери гo соодносот меѓу платите и трошоците за последните 5 години и врати се да ми кажеш колку се напреднати европјаните.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.183
Поени од реакции
42.913
Јас пак да ви кажам само немој да се нервирате. :)
педерите разочарани тенеќе, а баш се понадеваа на WW3

After the missile incident in Poland, there is probably no need to apply Article 4 of the NATO treaty - Prime Minister Mateusz Morawiecki

Член од
16 октомври 2021
Мислења
694
Поени од реакции
1.582
НАТО ако влезат во војнава ќе војуваат само на територија на Украина. Не знам што имаат врска работите што ги спомна.
Абе глуп ти уште ли тресеш зелени на темава после твојов епски блам? Глуп, глуп!
Тоа нема врска со окупација. Србија се и членка на НАТО сега. Дали Путин сака да постави воена база во Украина и мирно да си замине?

Брат, не ги знам буквално сите земји во НАТО. Стварно мислев дека Србија е членка, мислев дека за нешто паметни биле, ама изгледа не.
Не бе овој стварно штракнат бил, не знае кај тера па земал коментира геополотика. Класичен глупец. :pos:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.588
Поени од реакции
22.307

Прегледај го приврзокот 354123

Lester e ekspert tuku pogolema uloga za kursot na Evroto prema dolarot e razlicnata kamatna politika. Za drugoto ubo si objasnil.

Експерт, ај сега оди да го ставиш на година и да ми кажеш колку пораснало еврото од Март наваму.

Да, си одат и ќе си одат, се виде и за време на короната колку производи се прават таму, слепците немаа ни основни материјали за во здравството. А замисли да и турите рестрикции на Кина, што ако решат да го превоспитаат Тајван?

Да, платите грмат, оди ајде провери гo соодносот меѓу платите и трошоците за последните 5 години и врати се да ми кажеш колку се напреднати европјаните.
Ja mislam AUS e povekje poplavena od Kineski proizvodi poradi bliskosta. Inace normalno e od ekonomski pricini da se selat proizvodstva vo drugi drzavi. Neka sijat tamu Kinezi za 20% od Germanskata plata. Kina od druga strana sepak e zavisna od zapadnite pazari taka da vo zaednicki interes e da imaat dobri ekonomski relacii. So Rusija malce poinaku izgledase situacijata.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.705
Поени од реакции
25.114
Lester e ekspert tuku pogolema uloga za kursot na Evroto prema dolarot e razlicnata kamatna politika. Za drugoto ubo si objasnil.

Ja mislam AUS e povekje poplavena od Kineski proizvodi poradi bliskosta. Inace normalno e od ekonomski pricini da se selat proizvodstva vo drugi drzavi. Neka sijat tamu Kinezi za 20% od Germanskata plata. Kina od druga strana sepak e zavisna od zapadnite pazari taka da vo zaednicki interes e da imaat dobri ekonomski relacii. So Rusija malce poinaku izgledase situacijata.
kina odamna ne e zavisna od zapadnite pazari... tie se samo bonus.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.705
Поени од реакции
25.114
Sekako deka e taka, fakt. Ke vi prodava vas ili vo Afrika.
na ostanatite 7,2 miljardi ziteli be igorce... zapadot e samo 10%. kina proizveduva roba dostapna za site i znacitelno poeftina od ona na zapadot. porano nemaa tolku dobra distribucija sega od afrika do latinska amerika sekade ke najdes kineski proizvodi.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.588
Поени од реакции
22.307
na ostanatite 7,2 miljardi ziteli be igorce... zapadot e samo 10%. kina proizveduva roba dostapna za site i znacitelno poeftina od ona na zapadot. porano nemaa tolku dobra distribucija sega od afrika do latinska amerika sekade ke najdes kineski proizvodi.
Taka e vo Afrika ke vozat Elektricni koli. Ke zastedat cel zivot i ke si dozvolat. Znaes kade e najgolemata kupovna mokj, taka? Ne zboruvame za plasticni igracki od Kina, tie ne gi bogatat. Druga poskapa stoka e povazna.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513

Каква каматна политика кога од Февруари наваму имаш пад се до крај на Септември, па каматите направија мала корекција, ако се заострат работите ќе оди во три лепе. А ако задржи војнава уште барем 1 година ќе ве почекам доброволно да се јавите на шалтер со анализа.

Инаку тука во маркет преку 90% од производите се домашни, или максимум од кај Кивите. Освен Кмарт каде што се знае дека е нивен се друго е тукашно, плус и народот е со мајндсет да купува домашни производи.

Теоретски секој е зависен од секој, ама шу прајме ако влезат во Тајван?
Ќе им турите рестрикции, или тие жутите не се греота како Украинците?

Kajgana Shop

На врв Bottom