Што значи да се биде “неутрален„ кон Русија, како држава?
1. Да се глуми лудило, за да не „попијат„ некоа замерка (читај-санкција) од САД,
2. Зад сцената, си продолжуваат веќе поставените двонасочни меѓудржавни односи на сите полиња.
Саде банана-протекторати како „севердонскава“ се доволно јаааааки за да покажат „сила„ кон Русија, гласајќи “за„.
Царе, еврото паѓа како ѓуле, сите индикатори се пепел, фирми ви се селат за Кина, огласите ви се пепел со плати. Извини, заборавив дека вас по Немачка ве засакуваат многу газдите
Све економски експерти и војни разузнавачи на темава. Или народски кажано мој до моега
Фирми се селат за (во) Кина? Гледаме пола Европа отиде пешки за Шангај
Огласите ви се пепел со плати? Еве брат ние ги пишуваме платите, седнавме на сред континент некаде околу Швајцарија на една пољана и си рековме дај бе нема смисла Лестер да не плука по форуми дај да средиме тоа платите (што да ти значи ПЕПЕЛ)
Огласите ви се пепел со плати? Еве брат ние ги пишуваме платите, седнавме на сред континент некаде околу Швајцарија на една пољана и си рековме дај бе нема смисла Лестер да не плука по форуми дај да средиме тоа платите (што да ти значи ПЕПЕЛ)
Експерт, ај сега оди да го ставиш на година и да ми кажеш колку пораснало еврото од Март наваму.
Да, си одат и ќе си одат, се виде и за време на короната колку производи се прават таму, слепците немаа ни основни материјали за во здравството. А замисли да и турите рестрикции на Кина, што ако решат да го превоспитаат Тајван?
Да, платите грмат, оди ајде провери гo соодносот меѓу платите и трошоците за последните 5 години и врати се да ми кажеш колку се напреднати европјаните.
Експерт, ај сега оди да го ставиш на година и да ми кажеш колку пораснало еврото од Март наваму.
Да, си одат и ќе си одат, се виде и за време на короната колку производи се прават таму, слепците немаа ни основни материјали за во здравството. А замисли да и турите рестрикции на Кина, што ако решат да го превоспитаат Тајван?
Да, платите грмат, оди ајде провери гo соодносот меѓу платите и трошоците за последните 5 години и врати се да ми кажеш колку се напреднати европјаните.
Ja mislam AUS e povekje poplavena od Kineski proizvodi poradi bliskosta. Inace normalno e od ekonomski pricini da se selat proizvodstva vo drugi drzavi. Neka sijat tamu Kinezi za 20% od Germanskata plata. Kina od druga strana sepak e zavisna od zapadnite pazari taka da vo zaednicki interes e da imaat dobri ekonomski relacii. So Rusija malce poinaku izgledase situacijata.
Lester e ekspert tuku pogolema uloga za kursot na Evroto prema dolarot e razlicnata kamatna politika. Za drugoto ubo si objasnil.
Автоматски споено мислење:
Ja mislam AUS e povekje poplavena od Kineski proizvodi poradi bliskosta. Inace normalno e od ekonomski pricini da se selat proizvodstva vo drugi drzavi. Neka sijat tamu Kinezi za 20% od Germanskata plata. Kina od druga strana sepak e zavisna od zapadnite pazari taka da vo zaednicki interes e da imaat dobri ekonomski relacii. So Rusija malce poinaku izgledase situacijata.
na ostanatite 7,2 miljardi ziteli be igorce... zapadot e samo 10%. kina proizveduva roba dostapna za site i znacitelno poeftina od ona na zapadot. porano nemaa tolku dobra distribucija sega od afrika do latinska amerika sekade ke najdes kineski proizvodi.
na ostanatite 7,2 miljardi ziteli be igorce... zapadot e samo 10%. kina proizveduva roba dostapna za site i znacitelno poeftina od ona na zapadot. porano nemaa tolku dobra distribucija sega od afrika do latinska amerika sekade ke najdes kineski proizvodi.
Taka e vo Afrika ke vozat Elektricni koli. Ke zastedat cel zivot i ke si dozvolat. Znaes kade e najgolemata kupovna mokj, taka? Ne zboruvame za plasticni igracki od Kina, tie ne gi bogatat. Druga poskapa stoka e povazna.
Lester e ekspert tuku pogolema uloga za kursot na Evroto prema dolarot e razlicnata kamatna politika. Za drugoto ubo si objasnil.
Автоматски споено мислење:
Каква каматна политика кога од Февруари наваму имаш пад се до крај на Септември, па каматите направија мала корекција, ако се заострат работите ќе оди во три лепе. А ако задржи војнава уште барем 1 година ќе ве почекам доброволно да се јавите на шалтер со анализа.
Инаку тука во маркет преку 90% од производите се домашни, или максимум од кај Кивите. Освен Кмарт каде што се знае дека е нивен се друго е тукашно, плус и народот е со мајндсет да купува домашни производи.
Теоретски секој е зависен од секој, ама шу прајме ако влезат во Тајван?
Ќе им турите рестрикции, или тие жутите не се греота како Украинците?
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.