Klinton
wanna BOMB?
- Член од
- 11 април 2010
- Мислења
- 2.882
- Поени од реакции
- 4.587
не, не ме праша тоа, зборувавме за успех вбо војна и која војна не е територијална и не се води за територија. Па кога виде во таа дискусија немше многу аргументи, сега ќе правиме муабет дали америте испаѓале од базите во ИракЗначи од прилика контрола колку што мк има контрола. Те прашав дали некој вравжботен од базите му било препорачано да излезе надвор од базата, макар во истиот град? И зошто не? Иљадници нашинци беа во Багдад и Кабул, познаваш некој кој шетал низ Кабул и Багдад?
ме мрзи да го барам видеото од КИЛИ ама немој да ме јебеш
диши бе дете бе диши, не се нервирај толку.... фино си кажав имам информација за која не знам колку е вистина.а размислиш дека НЕМА ЛОГИКА тоа што ти го сервираат на „имам
За разлика од тебе каде што јас се сомневам на изворите од двете страни, ти ја голташ руската сосе јајца, а гадно плукаш било кој што е против неа
не те личи, полека
и што сега? дали треба да ги правдам јас америте за ти да бидеш во право?америте ја утнаа и во Ирак и во Авганистан - ДА и што сега?Еве од прилика јас да не тресам зелени од ракав, што тресе официјална америка од ракав:
Country Summary: U.S. citizens in Iraq are at high risk for violence and kidnapping. Terrorist and insurgent groups regularly attack both Iraqi security forces and civilians. Anti-U.S. sectarian militias threaten U.S. citizens and Western companies throughout Iraq. Attacks using improvised explosive devices (IEDs) occur in many areas of the country, including Baghdad.
Ова е во важност веќе 19 години. Толкава е од прилика контролата врз територијата.
.Iraq Travel Advisory
travel.state.gov