Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744
Член од
20 септември 2022
Мислења
1.883
Поени од реакции
7.168
Уште еден бонус...
Бонус: Украинците изгубија преку 12 000 потврдени случаи само од октомври само за Херсон.
И уште еден бонус:
Укросите освоиле повеќе од пола веќе напуштени места.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.882
Поени од реакции
4.587
Многу примери има, ова е еден од поновите:

Oва е од минатиот месец:

@Klinton неколку пати те тагирам, можеш ли да искоментираш која страна ги прави ваквите злосторства? Украина или Русија?
краток одговор - двете страни, ако некој верува дека само еднострано се случуваат злосторства во војна, во било која војна, имам мост во Бруклин што сакам да му го продадам

за овој со токмак во глава, не знам колку е вистина јас имам информација дека е отепан од русите
демек бил вратен со размена па погубен во традициите на Вагнер

во времето на аферата „хартии од Панама“ ЦИА пушти во оптек едно чудо хартии со полувистини, така се уништува вистината. После некое време е невозможно да откриеш што е вистина а што фејк, па не веруваш на ништо - псајопс

Не би ме чудело да е видеото аматерски направено од руси за да „ги фатат на дело“ украинците како фејкуваат видеа. Не би ме чудело да е оригинално фејкувано од украинци. Нема невини во војна.

За разлика од тебе јас не тврдам дека едната страна пази на цивили или дека некоја посебна методологија е упшотребена за таа намена, а ти тврдиш дека светите руси којзнае колку претпазливи биле, што де факто би било прв пат во историјата тоа да е случај, а јас просто не верувам.

премногу навијачки и еднострано гледаш на работиве, и се повеќе се убедувам дека не вреди да дебатирам со тебе. Едно е сигурно, многу добар материјал си за партиски војник, верувам дека кога би одбрал партија и вака слепо ќе завземеш страна, ќе напредуваш.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Јас колку што следам, обратно испаѓа дека е. Украинците одат на банзаи рунди за да заземат некое место. А од што толку се способни да војуваат без да имаат масовни жртви, напредуваат само при повлекувања. Затоа излегуваат масовни погреби на украински војници. Не ме чуди и преку 100 000 загинати да имаат.

Еве што наци екипава на форумов за Украина поддржува:
A Русија што мислиш колку жртви има?
Пред пар дена кога им збришаа цела бригада кај Павлинка мислам се викаше местото во Донбас,само во еден ден имале 950 мртви.
Напредуваат при повлекувања? Што кажа жити све?..

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.470
Поени од реакции
18.486
краток одговор - двете страни, ако некој верува дека само еднострано се случуваат злосторства во војна, во било која војна, имам мост во Бруклин што сакам да му го продадам

за овој со токмак во глава, не знам колку е вистина јас имам информација дека е отепан од русите

во времето на аферата „хартии од Панама“ ЦИА пушти во оптек едно чудо хартии со полувистини, така се уништува вистината. После некое време е невозможно да откриеш што е вистина а што фејк, па не веруваш на ништо - псајопс

Не би ме чудело да е видеото аматерски направено од руси за да „ги фатат на дело“ украинците како фејкуваат видеа. Не би ме чудело да е оригинално фејкувано од украинци. Нема невини во војна.

За разлика од тебе јас не тврдам дека едната страна пази на цивили или дека некоја посебна методологија е упшотребена за таа намена, а ти тврдиш дека светите руси којзнае колку претпазливи биле, што де факто би било прв пат во историјата тоа да е случај, а јас просто не верувам.

премногу навијачки и еднострано гледаш на работиве, и се повеќе се убедувам дека не вреди да дебатирам со тебе. Едно е сигурно, многу добар материјал си за партиски војник, верувам дека кога би одбрал партија и вака слепо ќе завземеш страна, ќе напредуваш.
За видеото и Греј зоне иначе Вагнер група на телеграм, рече дека да внимаваш на злосторства за време на војна е исто како да внимаваш на казна за брзо возење во трка со автомобили.

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.883
Поени од реакции
7.168
A Русија што мислиш колку жртви има?
Пред пар дена кога им збришаа цела бригада кај Павлинка мислам се викаше местото во Донбас,само во еден ден имале 950 мртви.
Напредуваат при повлекувања? Што кажа жити све?..
Не се доискажав цитрооо. Иако се подразбира ова. Ќе повторам: Напредуваат при повлекувања на Русите. А за Павливка, околу 300 загинати имале Русите, но и Укросите не назадувале по таа цифра. Така што Павливка беше колеж и за двете страни ама веќе е заземена.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192

„Имам информација“... Ете излегол во оптек спинот значи. Баш пишува дека обавезно ќе го спинуваат и ова.

Каква сега размена кога ликот пребегал за да се бори за Украинците. Аман, па имаш видеа со изјави негови. Нема размена за пребегани. Не ми се верува како лесно се голта пропагандата. Последната геолокација му е Киев, па сега ти види дали Вагнер правел длабинска операција за да го убие несреќников.

А Купјанск видеата? И тука Русите убиваат Руси во руски реони?
Доњетск? 8 години Русите си го гранатираат Доњетск?

Сериозно не застануваш да размислиш дека НЕМА ЛОГИКА тоа што ти го сервираат на „имам информација“ каналот?

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.689
Поени од реакции
3.964
Бонус: Украинците изгубија преку 12 000 потврдени случаи само од октомври само за Херсон.
И уште еден бонус:
Укросите освоиле повеќе од пола веќе напуштени места.
Ajде пак за тебе бонус....

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.883
Поени од реакции
7.168
За видеото и Греј зоне иначе Вагнер група на телеграм, рече дека да внимаваш на злосторства за време на војна е исто како да внимаваш на казна за брзо возење во трка со автомобили.
По фашистичкиве методи на Укросите поддржани од Америте, Нордистанците итн., Русите слободно можат и нуклеарка да фрлат.
Автоматски споено мислење:

Ajде пак за тебе бонус....
СТАВАЈ ВО СПОЈЛЕР.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.470
Поени од реакции
18.486
По фашистичкиве методи на Укросите поддржани од Америте, Нордистанците итн., Русите слободно можат и нуклеарка да фрлат.
Не можам да ги правадам Украинците, но, русите направија невидени злосторства во Украина.

Вагнер како што гледаш и самите потврдуваат дека не ги следат Женeвските конвенции за војување.

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.689
Поени од реакции
3.964
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Не се доискажав цитрооо. Иако се подразбира ова. Ќе повторам: Напредуваат при повлекувања на Русите. А за Павливка, околу 300 загинати имале Русите, но и Укросите не назадувале по таа цифра. Така што Павливка беше колеж и за двете страни ама веќе е заземена.
300 загинати само во тоа село,фронтот е преку 1000 км.Читаш не дочитуваш или читаш и слушаш тоа што тебе ти одговара.Жртвите горе доле се идентични плус проценка 40.000 цивили што е многу,премногу.Се можеше да се спречи,да не постоеа мегаломанските идеологии на фашистите у Кремаљ предводена од копилето Дугин што гледам почнал да се јавува во јавност,спаси глава требаше он да лета у ваздух фашисти курвински.

Kajgana Shop

На врв Bottom