I da donese odluka za isplata na dividenda , taa sigurno ke bide okolu 100den. ili pomalku.Очигледно е дека некој очекува СТБ да донесе одлука за исплата на дивиденда.
I da donese odluka za isplata na dividenda , taa sigurno ke bide okolu 100den. ili pomalku.Очигледно е дека некој очекува СТБ да донесе одлука за исплата на дивиденда.
Како вчера?Знаеш колку акции се истргувани утрово?
: 1
Вчера искинаа, цели 3Како вчера?
4300 денари промет, 1000 трошоци и провизииВчера искинаа, цели 3
Не, туку беганата од коинбејс на насдакAuuu leta se nagore izgleda so vojnava e dogovoreno da pocnat pregovori
Автоматски споено мислење:
Kakov rast ima u momento ludo
Pa sega nasive igraci na berza neka razmislat utre kaj nas kako ke bide
Крипто миграција фор шр' но и реално неочекуван под консензус CPI проследен со short squeeze . Глеам и денес ќе продолжи...Не, туку беганата од коинбејс на насдак
Индексите паѓаа поради зголемувањето на каматите од страна на ФЕД, а сега растат поради ефектите од зголемувањето на каматитеКрипто миграција фор шр' но и реално неочекуван под консензус CPI проследен со short squeeze . Глеам и денес ќе продолжи...
Da Izvestaj za pomala inflacija od proirktanata namesto 7.9. 7 .7 i nema da se podigaat kamatiteИндексите паѓаа поради зголемувањето на каматите од страна на ФЕД, а сега растат поради ефектите од зголемувањето на каматите
Kriptoto vrska nemaDa Izvestaj za pomala inflacija od proirktanata namesto 7.9. 7 .7 i nema da se podigaat kamatite
Како нема. Потенцијално кревање на камати е проектирано до средина на наредна година но со намален пејс' пошо после нова година можно е истите да преминат од негативни во позитивни камати вис а вис инфлацијата. Тоа се вика пивот, лево, десно нели... А У-трн ти е многу порадикален чекор каде немаме намалување на интензитетот на затегачка политика туку наметнување и почеток на експанзивна монетарна политика со кратење на каматни стапки.Da Izvestaj za pomala inflacija od proirktanata namesto 7.9. 7 .7 i nema da se podigaat kamatite
А јасни ли ти се тие што со 1400 ден го креваат маркет капот на компанијата за 5-6 милиончиња еура?Stvarno ne mi se jasni lugjeto sto kupuvaat ili prodavaat edna akcija i zimaat "celi" 1400 den.Za TNB pa nekako covek i da razbere 3 akcii okolu 1100 evra pa ke si resi covekot nekoj problem.
Prikazni za kafekuvarki.Koga ke ja vidis kolicinata vednas sve ti e jasno.А јасни ли ти се тие што со 1400 ден го креваат маркет капот на компанијата за 5-6 милиончиња еура?
Prikazni za kafekuvarki.Koga ke ja vidis kolicinata vednas sve ti e jasno.
Ne znam kaj kogo uste provagaat ovie evtini finti?
Bladeruner,kako odlicen poznavac na akcijata na TNB pisi kolku dividenda ocekuvas za ovaa godina .Za KMB veke procitavme ,od realni 600-650 pa sve do fantasticni 800 den
За исполнување на минималниот потребен капитал по 01.01.2022 година, Банката предлага да задржи дел од остварената добивка во 2021 година (38%) во износ од 846.424.312 МКД (13.762.996,94 ЕУР со девизен курс 61,5 МКД / еур). Делот од добивката што ќе се вклучи во капиталот се ограничува за дистрибуција на акционерите во иднина.