Македонска берза

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Auuu leta se nagore izgleda so vojnava e dogovoreno da pocnat pregovori
Автоматски споено мислење:

Kakov rast ima u momento ludo

Pa sega nasive igraci na berza neka razmislat utre kaj nas kako ke bide
Не, туку беганата од коинбејс на насдак

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
Не, туку беганата од коинбејс на насдак
Крипто миграција фор шр' но и реално неочекуван под консензус CPI проследен со short squeeze . Глеам и денес ќе продолжи...

Последно уредено:
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.945
Крипто миграција фор шр' но и реално неочекуван под консензус CPI проследен со short squeeze . Глеам и денес ќе продолжи...
Индексите паѓаа поради зголемувањето на каматите од страна на ФЕД, а сега растат поради ефектите од зголемувањето на каматите

Член од
26 јануари 2008
Мислења
287
Поени од реакции
212
Индексите паѓаа поради зголемувањето на каматите од страна на ФЕД, а сега растат поради ефектите од зголемувањето на каматите
Da Izvestaj za pomala inflacija od proirktanata namesto 7.9. 7 .7 i nema da se podigaat kamatite

Da Izvestaj za pomala inflacija od proirktanata namesto 7.9. 7 .7 i nema da se podigaat kamatite
Kriptoto vrska nema

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
Како нема. Потенцијално кревање на камати е проектирано до средина на наредна година но со намален пејс' пошо после нова година можно е истите да преминат од негативни во позитивни камати вис а вис инфлацијата. Тоа се вика пивот, лево, десно нели... А У-трн ти е многу порадикален чекор каде немаме намалување на интензитетот на затегачка политика туку наметнување и почеток на експанзивна монетарна политика со кратење на каматни стапки.

(некој со оваа се занимава на посериозно ниво)

Последно уредено:
Член од
10 април 2013
Мислења
1.117
Поени од реакции
713
Stvarno ne mi se jasni lugjeto sto kupuvaat ili prodavaat edna akcija i zimaat "celi" 1400 den.Za TNB pa nekako covek i da razbere 3 akcii okolu 1100 evra pa ke si resi covekot nekoj problem.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
435
Поени од реакции
537
Stvarno ne mi se jasni lugjeto sto kupuvaat ili prodavaat edna akcija i zimaat "celi" 1400 den.Za TNB pa nekako covek i da razbere 3 akcii okolu 1100 evra pa ke si resi covekot nekoj problem.
А јасни ли ти се тие што со 1400 ден го креваат маркет капот на компанијата за 5-6 милиончиња еура?

Член од
10 април 2013
Мислења
1.117
Поени од реакции
713
А јасни ли ти се тие што со 1400 ден го креваат маркет капот на компанијата за 5-6 милиончиња еура?
Prikazni za kafekuvarki.Koga ke ja vidis kolicinata vednas sve ti e jasno.
Ne znam kaj kogo uste provagaat ovie evtini finti?

Bladeruner,kako odlicen poznavac na akcijata na TNB pisi kolku dividenda ocekuvas za ovaa godina .Za KMB veke procitavme ,od realni 600-650 pa sve do fantasticni 800 den

Член од
15 февруари 2012
Мислења
435
Поени од реакции
537
Prikazni za kafekuvarki.Koga ke ja vidis kolicinata vednas sve ti e jasno.
Ne znam kaj kogo uste provagaat ovie evtini finti?

Bladeruner,kako odlicen poznavac na akcijata na TNB pisi kolku dividenda ocekuvas za ovaa godina .Za KMB veke procitavme ,od realni 600-650 pa sve do fantasticni 800 den
TNB dividendna politika.JPG

Дивидендната политика е јавно објавена

Член од
20 декември 2021
Мислења
202
Поени од реакции
231
Прегледај го приврзокот 352785

Дивидендната политика е јавно објавена
За исполнување на минималниот потребен капитал по 01.01.2022 година, Банката предлага да задржи дел од остварената добивка во 2021 година (38%) во износ од 846.424.312 МКД (13.762.996,94 ЕУР со девизен курс 61,5 МКД / еур). Делот од добивката што ќе се вклучи во капиталот се ограничува за дистрибуција на акционерите во иднина.

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
Несакамиметодамугоспомнам.png

Вакви реакции ме импонираат и ми се единствен предзнак дека ниту блиску не сме до капитулација. Се дур сите до последен просечни инвеститори не се откажат од инвестинг и не почнат да тролаат дека сево ова е шит-коцка, не сме на крајот пред почетокот. Приметете дека секој аматер во ваша близина држи книга ,,Богат татко сиромав вујко* ....., Наполеон Хил, збогати се дур мислиш*..'' и слични вишфул тинкинг фантазмагории срочени за медиокритети за да на момент ја искусат животната определба на Бафет, Мангер и сл.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom