U sve pogolemi gomna propađaš, podobro bi ti bilo da ne postiraš ništo samo se blamiraš so sekoj post.
Pozdravi go inverterot tvoj od 12 na 220 V, ušte ne ti e jasno deka iako taka se vika sepak do deneska takvo nešto nikoj ne vgraduva vo klimi.
Te razbiram, od tolku golemo poznavanje na klimive poimov inverter te zbunil malce poveće. Abe sedi mirno ne se brukaj ovde.
Mislev deka ti dojde pamet i se ubedi kolku grešiš, ama ti si teraš li teraš. Ako teraj samo....
Mene stvarno ne mi e jasno zosto taka velis deka se blamiram.Pa znaeme deka ne se priklucuva na klima,samo mi bese potrebno da ti dokazam deka pri sekoja promena od AC i DC i obratno ima zagubi,i ti rekov deka eve kaj mojot ured od pretvarac(inverter) 0d 12vDC na 230AC ima zagubi od 10%. Ima i uredi i so pomalce i poveke zagubi.
Zborot inverter ne e poim kakosto velis ti,tuku e internacionalen zbor,i znaci promena,a ne se koristi samo vo elektrotehnikata.
Barase ladnjak,koj ne ni znaese deka postoi,go pronajdovme so ventilator.
Neznaes da go resis rebusot na videoto od linkot za da gi pronajdes zagubite od 140w,pa jas ne sum ti kriv.
Jas ne znam kakvi drugi fizicki dokazi da ti dadam deka ima zagubi.
Mozi si ogranicen i ti kazav da poguglas i za da ti stane pojasno.
I ti vo golema ocajnost,zatoa sto nemozis da go resis rebusot mi velis ,tresam zelni,mizeren ,beden sum bil.
Pa stvarno ako tvrdis deka nema zagubi dokazi.Demantiraj gi mojte dokazi ako imas nekoe poznavanje,pomogni da go resime slucajot.Kade se tie 140W.
A ako sakas i eve ke se otkazam od temava i nema da prisustvuvam ako e tvoja zelba.Se izvinuvam ako ti zgresiv.
Ajde posto znajs, od steker pa do kompresorot objasni ni kako odi stujata.
Od kompresorot natamu imas objasneto.
Go cenime tvoeto mislenje.