Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Denes vi bese najvazniot natprevar na esenskiot del od sezonata i edinstvena sansa za izlez vo evropa, pa rekov da prasam ke ima slika-video od gostuvanjeto vo Kratovo oti na prenosot nemase navivanje samo karanje po sudijata i nesto ajde ajde vardare ili so site sili se spremate za prijatelski natprevar na23ti i ognometi niz gradojte
P. S. Vi rekov i ke povtoram uzivajte duri ne ve fati policijata i politikata pak ke ne znajte kaj da terate, ama so ima vrska baklji ke se palat na prazen stadion [emoji85]

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Јбг опасно е да се гостува во Кратово, како викаше лани, кога дал Силекс гол во Ново Лисиче во 90та минута се радувала пола трибина, ако биле они пола трибина у Скопје немаме муда ние таму да одиме повеќе од 30 души, тоа е.

Нема спас за вашите комплекси.

Denes vi bese najvazniot natprevar na esenskiot del od sezonata i edinstvena sansa za izlez vo evropa, pa rekov da prasam ke ima slika-video od gostuvanjeto vo Kratovo oti na prenosot nemase navivanje samo karanje po sudijata i nesto ajde ajde vardare ili so site sili se spremate za prijatelski natprevar na23ti i ognometi niz gradojte
P. S. Vi rekov i ke povtoram uzivajte duri ne ve fati policijata i politikata pak ke ne znajte kaj da terate, ama so ima vrska baklji ke se palat na prazen stadion [emoji85]

Ne znam zaso ama se slagam so postov , ova so zeleznicar teska glupost

Ne znam zaso ama se slagam so postov , ova so zeleznicar teska glupost
Можеби со Партизан требаше? Па заедно сите србомани да си навивате за нив. Вклучувајќи ги и тие што гостуваа во БеоградУ и се правеа дека не слушаат како им пејат дека Македонија е српска.

Би те замолил да си стоиш на зборот и 3 месеци да не пишуваш на форум, таман да одмориме од твоите глупости.

Можеби со Партизан требаше? Па заедно сите србомани да си навивате за нив. Вклучувајќи ги и тие што гостуваа во БеоградУ и се правеа дека не слушаат како им пејат дека Македонија е српска.
Те читам цело време ама не ти реплицирам, како за навијач со 2 сезони искуство много почна да рипаш.
Олабај се малце и гледај си ги екскурзиите и вињакот.

Да точно е дека НЕ слушнавме, по 100 пат го повторвам то и потпишвам со 2 раце. Точно е дека имаме низ градот а и во Чкембари (како и во сите мак групи) луѓе шо имат симпатии кон србите (сега скоро ич, порано многу поќе), ама исто така не има и многу шо ги мразиме од дното на душата!

Ние се испотепавме таму меѓу нас, со тешки телесни повреди се вративме, дали мислиш дека се уплашивме од некој? Не... Екипата во Бгд беше точно одбрана да биди спремна на се.

Така да не не мешај кај шо немаш потреба! Терај си го филмот.

Еве, ние во Среда повише него вие во Струга во Саботата. Стари терај си филмот глеј си ја твојата група не објаснувај, времето ќе покаже

Attachments

• Screenshot_20221109-213808_Facebook.jpg
    Screenshot_20221109-213808_Facebook.jpg
    272,7 KB · Прегледи: 155
Еве, ние во Среда повише него вие во Струга во Саботата. Стари терај си филмот глеј си ја твојата група не објаснувај, времето ќе покаже

Mali neli forumot bese da se komentira i ni gi potekovte madinjata cela esen brojka, koreografii, pirotehnika pa druzba i navivanje ludilo 90 minuti oti igrame isto vremeno denes prv pat ve gledav na linkot i nisto ne vidov i slusnav od toa da povtoram na najvazniot vas natprevar taka da dzabe vie brojka i se drugo pozdrav i fala so me udostoi so slikata a vremeto da ke pokazi da sme zdravi i zivi vrvat godinite se e isto padni stani samo se menuvaat decata [emoji6]

Mali neli forumot bese da se komentira i ni gi potekovte madinjata cela esen brojka, koreografii, pirotehnika pa druzba i navivanje ludilo 90 minuti oti igrame isto vremeno denes prv pat ve gledav na linkot i nisto ne vidov i slusnav od toa da povtoram na najvazniot vas natprevar taka da dzabe vie brojka i se drugo pozdrav i fala so me udostoi so slikata a vremeto da ke pokazi da sme zdravi i zivi vrvat godinite se e isto padni stani samo se menuvaat decata [emoji6]

Не би рекол дека е најбитна утакмица , искрено....ако гледаме реално секој натпревар е битен како за нас така и за вас .
Времето ке покаже све останато....

Те читам цело време ама не ти реплицирам, како за навијач со 2 сезони искуство много почна да рипаш.
Олабај се малце и гледај си ги екскурзиите и вињакот.

Да точно е дека НЕ слушнавме, по 100 пат го повторвам то и потпишвам со 2 раце. Точно е дека имаме низ градот а и во Чкембари (како и во сите мак групи) луѓе шо имат симпатии кон србите (сега скоро ич, порано многу поќе), ама исто така не има и многу шо ги мразиме од дното на душата!

Ние се испотепавме таму меѓу нас, со тешки телесни повреди се вративме, дали мислиш дека се уплашивме од некој? Не... Екипата во Бгд беше точно одбрана да биди спремна на се.

Така да не не мешај кај шо немаш потреба! Терај си го филмот.
Daj be ne se blamiraj. Cela makedonija gi slusna kako vika juzna srbija nikad makedonija oni demek ne gi slusnale. Daj ne se praj lud so sila. Grmese toa koga go skandiraa ovoj demek ne gi slusnavme... Hahaha

Те разбудивме после само недела дена од зимскиот сон што требаше да трае 3 месеци. Човече, значи и за ова излажа:)
Покрај ваква акција, намерно ставаш акцент на Кратово, со цел да се тргне вниманието. Ваква љубомора и завист искрено неам видено, за греота. Ни броиш луѓе во Кратово во среда од 13:00ч, а ние денес бевме повеќе од некои натпревари кои вие ги игравте дома и тоа за викенд. Што е поголема срамота? Гледај ја баклијадата човече, треба да си горд што Мактифо сцената некој се труди да ја крене на ова ниво. Цел Балкан и пошироко известија за ова. Најискрено ти кажувам, не се брукај. Наместо што пратиш во среда од 13:00ч стримови за да слушнеш дали добро навиваме, ко болен некој, дојди на 23.11. на Градски. Учи, црпи што можеш и гледај да го направиш тоа на твојата трибина. Најискрен совет. Нас ни треба добар ривал колку и да тоа звучи смешно и неостварливо во моментов..Знам дека те боли што можеме 200 луѓе да собереме за најава, додека вие толку евентуално на дерби. А и бакљите те болат а. Гледај, на една акција палиме повеќе од вие за 5 сезони. Ама од што си заглавен на форумов и по кафани, не можеш ни да разбереш како тоа од самофинансирање ги купуваме. Жал ми е за децата кај вас зошто знам дека вредат. Ама џабе, со луѓе како тебе толку е можноста. Ќе ти направам услуга и нема да го коментирам тоа што го пиша, "демек на празен стадион палите бакљи". Ќе видиш каков ефект имаше акцијава на 23ти! До тогаш спиј!
А СИТЕ КОМИТСКИ ПРОФИЛИ ГИ ЗАМОЛУВАМ ВЕЌЕ ДА НЕ ПАЃААТ НА ВАКВИ ПРОВОКАЦИИ! Кога и некој вака безобразно да испровоцира пуштете му ја сликата од баклијадата или некое наше корео. Нема што повеќе озбилно да ги разбираме ваквите ликови - САМО КУРТАШАК!IMG-c527ee74ab28241254b8331a739cd675-V.jpg
Автоматски споено мислење:

Пред некој ден кажа дека МВР ги чува Комити, еве вчера излезе слика од "состанок" помеѓу Комити и МВР. :) Браво Зелено-бел, уште еднаш се покажа колку знаеш. Уште еднаш им го покажа УМОТ на Комитите:))received_5844732915576677.jpeg

Последно уредено:
Ниту едните сте 200 на "најава", ниту другите бевте 300+ на ракомет пред некоја недела. Не ми е јасно како луѓе од 30+ се понашате ко деца од 13 и си се убедувате самите себе во вашите филмој па после се препуцавате овде и ја серите цела тема.

Друга работа, не ми е јасно што се замарате толку со бројката, ко сите знајме колку и кој од луѓето по трибиниве се вистински навивачи. Терајте си го филмот работете на себе, а добри изданија можат да се направат и со коп од 50-100 души. Го гледаме често то по балканскиве групи, а и кај нас станвит практика. Поминаја тие времиња кај нас ко можеше освен за дерби, група да соберит појќе од 300 души и то никогаш немат да се вратит. Не само Охрид, туку цела држава немат луѓе то е.. :D

Повелете, господа "ултрас стручњаци"!

Посебен поздрав до дечкото што ни замери за празните столичиња, и ликот над него што паламудеше како сме биле паднати после утакмицата со Охрид.

Ова е само НАЈАВА за јубилејот. Најдоброто допрва доаѓа!
Прегледај го приврзокот 352352
Да не бегаме од темата, поздрав од запад!!!

Daj be ne se blamiraj. Cela makedonija gi slusna kako vika juzna srbija nikad makedonija oni demek ne gi slusnale. Daj ne se praj lud so sila. Grmese toa koga go skandiraa ovoj demek ne gi slusnavme... Hahaha

Цела Македонија беше ПРЕД телевизор, НОРМАЛНО е да слушниш глупердо! Микрофоните се така наместени, ние не се слушавме.
Ние бевме в сала и навивавме, не зедовме пуканки да ги гледаме и слушаме нив шо пеат и како пеат. Чим се пеј гласно песна на твоја страна нормално е да не слушниш некогаш шо скандират другите. Од 60 минути то беше 30 секунди до минута, немаше никакви други провокации.

Криво ми е шо се распадна тогаш лигата, се спремаше нешто интересно за во Битола ко ќе дојдеа тие...

Пред некој ден кажа дека МВР ги чува Комити, еве вчера излезе слика од "состанок" помеѓу Комити и МВР. :) Браво Зелено-бел, уште еднаш се покажа колку знаеш. Уште еднаш им го покажа УМОТ на Комитите:))

Не знам дали алудираш на мене!? Јас не пишев околу Мвр и Комити ништо. Ме имаш измешано со Горанчо наш.

Двојни аршини 2.0
(тоа значи ситуација во која личност или група на луѓе се меѓусебно третирани различно на начин кој е нефер за едната страна... ова според дефиниција за да разберат неписмените)
  • 0:50с, да беше наш тој со наочарите имаше 20 души да му ставаат лисици;
  • 0:51с, да беше наш тој со камуфлажа шушкавец , специјалецот до него немаше да крева раце него прв ќе го апсеше и богзнае колку пендраци ќе изедеше;
  • 1:01м, да беше наш тој помеѓу 2ца редари/обезбедување + специјалци го апсат инстантно, немаше така лагано да се врати назад на трибина;
  • 1:12м, дивтарот што влага у пробува бокс да удри на играч, да е наш ќе го помодреа (и играчи и полиција) на лице место и ќе јаде кривична/затвор 2/3 години;
  • 2:13м, лабаво си се шета на терен до редар/полиција и го враќаат само назад како први другари од маало;

Ве чуваат како ова. Навивачка група која смее ова да го прави и да нема 2ца уапсени...Лудило. Ќе пропаднете со дуи заедно.

https://mk.wikipedia.org/wiki/Загрозен_вид

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom