Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
20 септември 2022
Мислења
1.875
Поени од реакции
7.141
Нема што да се дополни, типот кажа сѐ (иако има искуство со дивјаците само пола година)
Прегледај го приврзокот 351847
Испаѓа дека црнците, Арапите и по најново Украинците иако не се се нешто вредни или мирни, во споредба со автохтониве се Швеѓани.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.288
Поени од реакции
84.409
СДСМ и ВМРО лесно го решија проблемот со криминогеноста на Албанците.

Едноставно не ги судат. На ови две предавнички партии најлесно им е двоаршински да ги спроведуваат казните, законите, мерките... водени од Амбасадата.
Па така, на пример, имавме едни мерки во каурските делови за време на пандемијата, а никакви мерки во албанските делови. Каури беа апсени сами на улица во Кисела Вода, додека во Чаир сите беа надвор и продавници работеа.
Така и за плаќањето струја, даноци и сл. Го имаме Арачиново кое има 1% наплата на данок изминативе децении и 4% наплата на струја. Првите десет општини во Македонија кои имаат катастрофална наплата на даноци се албански/муслимански.

Нашите политичари најдоа прекрасно решение - струјата што ја крадат Албанците во Арачиново и на други места, е дозволено да се пресметува во загуби, што значи се распределува на сметките на тие кои мора да плаќаат, т.е каурите. Струшките села не плаќаа струја цело време, а екипите на ЕВН кои било кога дошле таму (ваљда да ги исклучат од мрежа) беа претепувани. Кај каурите, за само некој месец неплаќање, одма играат извршители (по гаснењето на струјата).
Неплаќањето данок, пак, во случајот на Арачиново, беше наградено со убедливо најголема помош за пандемијата, неколкукратно поголема од помошта која ја доби следната општина.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.127
Поени од реакции
25.598
Да даде Господ цела да се напуни со нив.
Нека идат у бољи живот и нека не се враќаат на Балкан.
Како една од мерките за да спречат мигранти енглезиве имаат склучено договор со Руанда да ги депортираат таму наместо во нивните матични земји оти нели оркиве мислат ако проџе-проџе, ако не проџе ме носат дома што имам да изгубам. Замисли шипци во Руанда кој филм е тоа?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.508
Поени од реакции
9.325
Како една од мерките за да спречат мигранти енглезиве имаат склучено договор со Руанда да ги депортираат таму наместо во нивните матични земји оти нели оркиве мислат ако проџе-проџе, ако не проџе ме носат дома што имам да изгубам. Замисли шипци во Руанда кој филм е тоа?
Seriozno ova ili se dupis?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.639
Поени од реакции
25.020
Seriozno ova ili se dupis?
ucat od avstralija. pred nekoj mesec go potpisaa dogovorot. planot e tamu da se procesiraat i AKO im se odobri da ostanat mesto vo UK ostanuvaat u ruanda posto neli ne se bezbedni doma pa baraat druga drzava... epa mesto UK moze u ruanda.

tamu se spremni, eve gi kampovite... :icon_mrgr:

1667881788078.png

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.508
Поени од реакции
9.325

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.639
Поени од реакции
25.020
Oh oh ova ke bide epten veselo za nekoj sto nema da bide informiran.
znaejki gi englezite edvaj cekaat nekoj ljoc da pratat tamu... bas ona da pokazat deka ne se rasisti i deka za site ke vazat istite pravila nezavisno dali se belci ili crnci... :icon_mrgr:

ostaj toa nego se i hardcore katolici tamu... :popce:

The Rwandan genocide tragically represents humanity’s capacity for violence among one another. It also highlights the shortcomings of the international community's dedication to protecting the innocent, including how the institutions that purport to value human life can be corrupted. The Catholic Church is one such institution. The Church not only failed to protect human life but witnessed its members playing an active role in the killing of the Tutsi people.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.894
Поени од реакции
40.690
Нема што да се дополни, типот кажа сѐ (иако има искуство со дивјаците само пола година)
Прегледај го приврзокот 351847
Значи во Англија ако однесеш шиптaри, тогаш ја преплавуваш државата со криминал. Но затоа ако во Македонија донесеш 150.000 шипурки на Стенковец, тогаш ти шириш мултикултурализам, насторен си про-европски, и тогаш порастот на криминалот нема никаква поврзаност со носење на племето.

Сигурно сме благословени од Господ штом кај нас дошле најдобрите љочки, а во Англија идат најлошите. :love:

Ви благодариме меѓународна заедницо. <3

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.161
Поени од реакции
27.796
Значи во Англија ако однесеш шиптaри, тогаш ја преплавуваш државата со криминал. Но затоа ако во Македонија донесеш 150.000 шипурки на Стенковец, тогаш ти шириш мултикултурализам, насторен си про-европски, и тогаш порастот на криминалот нема никаква поврзаност со носење на племето.

Сигурно сме благословени од Господ штом кај нас дошле најдобрите љочки, а во Англија идат најлошите. :love:

Друго лицемерие на целава приказна е тоа што ова не важеше кога цела Африка и Пакистан влегуваа преку Ла Манш туку сега важи кога се белци во прашање. Ама секако шошиве никој нема да ги праша за расизам и целата мулти- култи багра нема цицки да вади на протести со Refugess welcome.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241

Уште малку и топла вода ќе измислите.
Нацисти и фашисти има секаде, таканаречена крајна десница.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.894
Поени од реакции
40.690
Уште малку и топла вода ќе измислите.
Нацисти и фашисти има секаде, таканаречена крајна десница.
Значи споредба на ситуации и посочување факти е нацистичка и фашистичка пропаганда?

Не те разбирам, што сакаш да кажеш и како јас сум нацист и фашист?

Што е неточно во тоа што го кажав?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Значи споредба на ситуации и посочување факти е нацистичка и фашистичка пропаганда?

Не те разбирам, што сакаш да кажеш и како јас сум нацист и фашист?

Што е неточно во тоа што го кажав?
1. Ги нарекуваш албанците со дегоративно име
2. Споредуваш емигранти кои бегаа од колеж со економски мигранти

Kajgana Shop

На врв Bottom