Политиките на Бугарија кон Македонија

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.923
Поени од реакции
5.061
Не знам која земја е Волгарија, но се сомневам дека е од книга со приказни.

Бугарите низ вековите се покажале како народ достоен за почит.

Бугарија покажа дека денес овде живеат Македонци - ги има на пописите.

Во Бугарија има дел од историско-географскиот регион Македонија, такви делови имаат и Северна Македонија и Грција - вака пишува во учебниците.
И јас не знам која е таа Бугарија.

Бугарите низ вековите се предмет на непрекидно мешање, до степен од губење осет за својата припадност.

Бугарија покажува се‘ што покажуваше и до сега-дека не може, не сака и не смее да признае дека дел од Македонскиот народ живее во Бугарија, оти тоа повлеуква и други признавања, кои Бугарија ќе мора да ги стори.

„...Историско-географски регион...„, бла-бла-бла, ти реков ми рече, шија ми га Ѓура...
Јасно и гласно: Пиринска Македонија е во состав од денешна Бугарија, по распарчувањето на етничка Македонија.
Автоматски споено мислење:

И овде, исто така:

images111.jpg

Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.057
Бугарски псеудонаучен национализам тоа е мапава. Веруваш во ова? Нема причина и цела Србија и Босна да не е на мапата дури и Хрватска. Но воено овие краишта се подостапни затоа е вакава мапата нема лингвистичка логика. Може да се зборува и Бугарски со падежи...нема причина да не биде тоа така. Дури и овие краишта имаат падежи кои се на мапата. Тотална арбитрарна граница.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.057
Бугарски трајбализам. Тоа е. Назадна идеологија. Многу луѓе умреле поради неа.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.619
Поени од реакции
715
И јас не знам која е таа Бугарија.

Бугарите низ вековите се предмет на непрекидно мешање, до степен од губење осет за својата припадност.

Бугарија покажува се‘ што покажуваше и до сега-дека не може, не сака и не смее да признае дека дел од Македонскиот народ живее во Бугарија, оти тоа повлеуква и други признавања, кои Бугарија ќе мора да ги стори.

„...Историско-географски регион...„, бла-бла-бла, ти реков ми рече, шија ми га Ѓура...
Јасно и гласно: Пиринска Македонија е во состав од денешна Бугарија, по распарчувањето на етничка Македонија.

И овде, исто така:

Прегледај го приврзокот 351803
За да се признае посебна македонска нација/народ пред 1944 година, мора да се игнорираат околу 2 милиони Бугари кои имаат македонско потекло. Зошто државата да застане против 2 милиони свои граѓани за да им угоди на 1,2 милиони граѓани на туѓа држава?

Терминот Етничка Македонија е за внатрешна употреба во Северна Македонија. Надвор од оваа држава го имаме историско-географскиот регион (или просто регион) Македонија. Не може да се подели географски регион. Без разлика на територијата во колку земји се наоѓа, постои во целост.

Зошто фалсификуваш? Нели гледаш дека Bulgarian веќе е зафатено од Алтајците?

Зошто фалсификуваш? Нели гледаш дека Bulgarian веќе е зафатено од Туркијците?
Алтајците или Туркијците и кој го тврди тоа?

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.401
Поени од реакции
9.011
За да се признае посебна македонска нација/народ пред 1944 година, мора да се игнорираат околу 2 милиони Бугари кои имаат македонско потекло. Зошто државата да застане против 2 милиони свои граѓани за да им угоди на 1,2 милиони граѓани на туѓа држава?
2 милиони Бугари кои имаат македонско потекло?
Каква ти е оваа небулоза, па си се фатил за тие Бугари како пијан за плот, кога основни познавање за нив немаш, а камоли напредни?

Повели на темава, во која ти се изнесени факти и научни истражувања и извори кои се и што се Бугарите, за разлика од твоите лични неосновани желби и нездрави фантазирања.

Те чекам на темава, или треба да те понудам со чак-чак и кумис?

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.669
Поени од реакции
5.392
Изрод, ваквите како тебе Ќосето ги средувал по брза постапка.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.923
Поени од реакции
5.061
Ај пак?...

Кој уопште бара од Бугарија некому да му угоди? Како Бугарија некому ќе му угоди, онака разумно и свесно, кога самата Бугарија не почитува судски одлуки од ЕУ?

Кој е луд да очекува добра волја од Бугарија, имајќи го во предвид нејзното превртливо однесување?

Терминот Етничка Македонија е за внатрешна употреба во Северна Македонија. Надвор од оваа држава го имаме историско-географскиот регион (или просто регион) Македонија. Не може да се подели географски регион. Без разлика на територијата во колку земји се наоѓа, постои во целост.
Терминот „Етничка Македонија„ ја означува територијата на која живеело мнозинско Македонско население во 19-от век.

Само превртливци користат еуфемизми, избегнувајќи ја вистината и конечно, избегнувајќи ја и својата одговорност.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.057

A што ги е гајле дали мислат дека се Бугари или не...што ти менува. А имало а немало Бугари исто ти е денес и утре. Ако не се Бугари ќе бидат Срби...Левски или Ботев гледај енбиеј.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.401
Поени од реакции
9.011
Сѐ имаш овде, oбјаснето до најситни детали.

Ама изгледа не смееш да дојдеш на темава, затоа што не си дораснат и не си компетентен.

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.635
Поени од реакции
3.801
Термин „Етничка Македонија„ нема и не е имало.
Точниот термин е „Географски регион Македонија“
Се друго е blah blah blah

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.923
Поени од реакции
5.061
Термин „Етничка Македонија„ нема и не е имало.
Точниот термин е „Географски регион Македонија“
Се друго е blah blah blah
Јаааа...

Ако „географски„ означува само територија со некое име за истата, тогаш кој народ го населувал тој географски регион?

Бугарите, така?...:icon_lol:...

Kajgana Shop

На врв Bottom