Щипянецъ
македонски Бугарин
- Член од
- 21 декември 2011
- Мислења
- 1.619
- Поени од реакции
- 715
И јас не знам која е таа Бугарија.Не знам која земја е Волгарија, но се сомневам дека е од книга со приказни.
Бугарите низ вековите се покажале како народ достоен за почит.
Бугарија покажа дека денес овде живеат Македонци - ги има на пописите.
Во Бугарија има дел од историско-географскиот регион Македонија, такви делови имаат и Северна Македонија и Грција - вака пишува во учебниците.
И овде, исто така:Еве ме овде:
Прегледај го приврзокот 351802
Бугарски псеудонаучен национализам тоа е мапава. Веруваш во ова? Нема причина и цела Србија и Босна да не е на мапата дури и Хрватска. Но воено овие краишта се подостапни затоа е вакава мапата нема лингвистичка логика. Може да се зборува и Бугарски со падежи...нема причина да не биде тоа така. Дури и овие краишта имаат падежи кои се на мапата. Тотална арбитрарна граница.Еве ме овде:
Картава е направена од Булгари ако добро гледам. Можеле и цел Балкан и цел свет зелен да го обојат. Туку не постои човек на светот кои би сакал да биде Булгар, освен самите Булгари нели.Еве ме овде:
Прегледај го приврзокот 351798
Кои апови побоже вие ги зимате за вака да размислувате, дај пушти рецепти да се дрогираме и ние ко тебе.Еве ме овде:
Зошто фалсификуваш? Нели гледаш дека Bulgarian веќе е зафатено од Туркијците?Еве ме овде:
За да се признае посебна македонска нација/народ пред 1944 година, мора да се игнорираат околу 2 милиони Бугари кои имаат македонско потекло. Зошто државата да застане против 2 милиони свои граѓани за да им угоди на 1,2 милиони граѓани на туѓа држава?И јас не знам која е таа Бугарија.
Бугарите низ вековите се предмет на непрекидно мешање, до степен од губење осет за својата припадност.
Бугарија покажува се‘ што покажуваше и до сега-дека не може, не сака и не смее да признае дека дел од Македонскиот народ живее во Бугарија, оти тоа повлеуква и други признавања, кои Бугарија ќе мора да ги стори.
„...Историско-географски регион...„, бла-бла-бла, ти реков ми рече, шија ми га Ѓура...
Јасно и гласно: Пиринска Македонија е во состав од денешна Бугарија, по распарчувањето на етничка Македонија.
Автоматски споено мислење:
И овде, исто така:
Прегледај го приврзокот 351803
Зошто фалсификуваш? Нели гледаш дека Bulgarian веќе е зафатено од Алтајците?
Алтајците или Туркијците и кој го тврди тоа?Зошто фалсификуваш? Нели гледаш дека Bulgarian веќе е зафатено од Туркијците?
2 милиони Бугари кои имаат македонско потекло?За да се признае посебна македонска нација/народ пред 1944 година, мора да се игнорираат околу 2 милиони Бугари кои имаат македонско потекло. Зошто државата да застане против 2 милиони свои граѓани за да им угоди на 1,2 милиони граѓани на туѓа држава?
Ај пак?...За да се признае посебна македонска нација/народ пред 1944 година, мора да се игнорираат околу 2 милиони Бугари кои имаат македонско потекло. Зошто државата да застане против 2 милиони свои граѓани за да им угоди на 1,2 милиони граѓани на туѓа држава?
Терминот „Етничка Македонија„ ја означува територијата на која живеело мнозинско Македонско население во 19-от век.Терминот Етничка Македонија е за внатрешна употреба во Северна Македонија. Надвор од оваа држава го имаме историско-географскиот регион (или просто регион) Македонија. Не може да се подели географски регион. Без разлика на територијата во колку земји се наоѓа, постои во целост.
A што ги е гајле дали мислат дека се Бугари или не...што ти менува. А имало а немало Бугари исто ти е денес и утре. Ако не се Бугари ќе бидат Срби...Левски или Ботев гледај енбиеј.За да се признае посебна македонска нација/народ пред 1944 година, мора да се игнорираат околу 2 милиони Бугари кои имаат македонско потекло. Зошто државата да застане против 2 милиони свои граѓани за да им угоди на 1,2 милиони граѓани на туѓа држава?
Терминот Етничка Македонија е за внатрешна употреба во Северна Македонија. Надвор од оваа држава го имаме историско-географскиот регион (или просто регион) Македонија. Не може да се подели географски регион. Без разлика на територијата во колку земји се наоѓа, постои во целост.
Алтајците или Туркијците и кој го тврди тоа?
Сѐ имаш овде, oбјаснето до најситни детали.Алтајците или Туркијците и кој го тврди тоа?
Јаааа...Термин „Етничка Македонија„ нема и не е имало.
Точниот термин е „Географски регион Македонија“
Се друго е blah blah blah