Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.067
Поени од реакции
1.560
Епа ај сите астри да возиме и да нема друго ништо
astra se pokaza daleku podobra od golf 5 i vo enterier i vo motor. Posebno ovaj 1.7 isuzu konj od motor.
sasiata ne korozirva kako mazda mercedes seat golf reno pezo audi bmw i tako dajle....
Gi otepaja od vozenje po 600,000km i uste terat bez remont.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.298
Поени од реакции
9.076

Бугари, мајстори кои качуваат клипови на youtube демек многу разбираат од коли покажуваат видео во кое убедуваат дека ланецот е разтегнат, а тоа уствари проблемот е во самиот затегач кој ќе почне да си ја врши работата кога ќе се стартува моторот.

Член од
6 април 2014
Мислења
5.140
Поени од реакции
6.592
astra se pokaza daleku podobra od golf 5 i vo enterier i vo motor. Posebno ovaj 1.7 isuzu konj od motor.
sasiata ne korozirva kako mazda mercedes seat golf reno pezo audi bmw i tako dajle....
Gi otepaja od vozenje po 600,000km i uste terat bez remont.
Jas imam corsa 1.7 Isuzu motor i samo pofalni zborovi osven redovni servisi nisto poveke pu pu da ne go urocam eve tere nakaj 300.000km, da istera uste tolko :D

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Jas imam corsa 1.7 Isuzu motor i samo pofalni zborovi osven redovni servisi nisto poveke pu pu da ne go urocam eve tere nakaj 300.000km, da istera uste tolko :D
Да ама стариот исузу а не неуспешните мотори на опел

Имаме корса 1.7 обичен дизел од салон и мука нема

Член од
18 јуни 2015
Мислења
6
Поени од реакции
1
Може ли некој да ми каже од прилика колку кошта дијагностика на електронска бош пумпа воедно и штелување на параметри?

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.619
Поени од реакции
2.140
Може ли некој да ми каже од прилика колку кошта дијагностика на електронска бош пумпа воедно и штелување на параметри?

Зависи од тоа каква е пумпата...од која кола е?

За некој е поевтино, за некој е мноогу скапо.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.298
Поени од реакции
9.076
Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
Сакам да зимам Toyota Yaris Хибрит

Мислење,совет,искуство?
Паа … ако зимаш хибрид , зимаш Тојота … Јас лично за мала разлика у цена би ја гледал Королата … Само 3.000 евра разлика , а каде каде поголемка и со бизнис ниво на опрема …
Прескапи се а немаат богата опрема
Бест бај за опрема цена ти е сфивт Ќибрит
Да , само што Свифт хибрид и не е баш хибрид … Мајлд хибрид со таму не знам колку ( ама многу малку ) KWh електромотор , кој се пали во моментот кога ќе му зафали снага на бензинецот . У пракса цело време се вози на бензин , а електрикот му потпомага … И кога ќе рикнат батериите не се менуваат , туку продужуеш да си го возиш на бензин . Имаш хибрид само на име . Додека хибридите на Тојота се сите активни хибриди и низ град повише се возат на струја . Башка со CVT трансмисија се и мотор на ланец , па нема скапи промени на ламели и замајци … За квалитетот да не збориме …

Kajgana Shop

На врв Bottom