Thrash Metal

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
Шо знам последно време од треш слушам Legion of the Damned, Sodom i Torture Squad. Дајте бе да слушнам некој нови трешери !!:salut:
Demolition Hammer!!! Обавезно!!! Олд скул треш метал со дет метал продукција....парталииииии молим те слушни ги и кажи како ти се свиџа.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259

Ш Т Е Т Н И К

Досадија
Член од
18 февруари 2008
Мислења
633
Поени од реакции
25
Овде се прај муабет за пјур треш али еве малце измена дет треш

Dehumanizer

Chicken Invader
Член од
29 јуни 2008
Мислења
71
Поени од реакции
5
Сте чуле ли некоаш за Eliminator? Интересен треш со блек вокали...ептен ми е криво шо се тазе бенд и имаат само 1 албум али ај ... What about Forbidden? Ги глеав пред 4 месеци на концерт луѓено е**т све по список!

Еве линк за Eliminator:
http://rapidshare.com/files/155548013/Eliminator_-_Breaking_The_Wheel__2008_-www.bunalti.com-up-by-WARLOCK81.rarЕдит од Тончи: Без пиратерија ве молам.
Enjoy :)

Dehumanizer

Chicken Invader
Член од
29 јуни 2008
Мислења
71
Поени од реакции
5
Да да :)
Растур било на STEP BY STEP. Али не е само таа песна...кај се тука Through Eyes Of Glass, Feed The Hand, Infinite..и тако даље. Искрено стварно е доживљај да ги глеаш у живо, а уше појќе да си праиш муабет со басистот (он “мртов“ пијан) и да не приметиш :tapp:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Destruction забегаваат со новите албуми, нешто што најмалку сакам во метал покрај лош граул, металкор, анти-треш вокал, и тренди бендови, е модерен треш.

U

UnholY

Гостин
Destruction забегаваат со новите албуми, нешто што најмалку сакам во метал покрај лош граул, металкор, анти-треш вокал, и тренди бендови, е модерен треш.
Кога веќе се спомна модернизација на треш, Destruction се далеку позадрлжливи на треш звукот за разлика од Kreator.

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
Кога веќе се спомна модернизација на треш, Destruction се далеку позадрлжливи на треш звукот за разлика од Kreator.
Да, ама Креатор и покрај тоа што се сменија малце, си останаа на нивното. Со Enemy Of God имаат поразличен звук кој ваљда се уклапа со теоријата на Гижо за модерен треш, ама се осеќа дека си е треш метал, треш метал, треш метал...продукцијата на албумот мења многу и го прави да звучи така...:)

U

UnholY

Гостин
Да, ама Креатор и покрај тоа што се сменија малце, си останаа на нивното. Со Enemy Of God имаат поразличен звук кој ваљда се уклапа со теоријата на Гижо за модерен треш, ама се осеќа дека си е треш метал, треш метал, треш метал...продукцијата на албумот мења многу и го прави да звучи така...:)
Ако гледаме од тој аспект и во звукot na поновите дела на Destruction доаѓа до израз треш.
Пошто нели треш метал, си е треш метал. :)
Јас си стојам на моето.
Заклучок, барем од оноа шо го имам слушано од двата бенда(поновите материјали), не продавам метал експертиза.

Зачудувачки и разочарувачки е како еден голем метал бендов, во оваа модернизација(зборувам за оние кои опстојуваат одамна), го менуваат својот звук, дали од експериментирачка причина, комерцијализација, неспособност/некреативност да се продолжи со истиот стил итн.
Не знам колку од вас имаа можност да го слушнат новиот албум на
Cryptopsy

- The Unspoken King

Разделба со ултра техничката точка на музицирање и clean вокал(!?).
Елементи кои беа главни да се пројават негативни импресии буквално кај секој фан на Cryptopsy, поединечно.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
Да али тоа се Cryptopsy а не Destruction башка трешер стално знае да си го задржи звукот, пример на Kreator им ги знаеме не треш албумите Endorama/Renewall кога беа на таксират ја свиреа Renewall ама направена трешерски до даска значи си се држат до своето и не се ебаваат као некои на М....

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82

АНХОЛИ КРЕАТОР ОСТАНАА ИСТИ! НЕ МЕ ДИРАЈ У СРЦЕ :tapp:

шо ги спомињате криптопси на треш топик?

хехе перо у моментов слушам енеми оф гад... Креатор на грб ги носам (енеми оф гад аген) и ми се у срце :) така да ОЛЛ ХЕИЛ КРЕАТОР!

Kajgana Shop

На врв Bottom