Која банка е најдобра? (ваши искуства со банки)

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Кажете ми до која количина кеш на своја трансакциска сметка на физичко лице може да се стави на сметка без да се има проблем од УЈП и банката?
Од 900.000 мкд нагоре уплата мора да се донесе потекло на с-ва (од кај ти се парите, исплатен налог од друга банка итн)..се што е под тој износ не мора ваква изјава за потекло на с-ва. Можеш да ги уплатиш и на неколку пати за определен временски период.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.780
Од 900.000 мкд нагоре уплата мора да се донесе потекло на с-ва (од кај ти се парите, исплатен налог од друга банка итн)..се што е под тој износ не мора ваква изјава за потекло на с-ва. Можеш да ги уплатиш и на неколку пати за определен временски период.
Мислам дека го намалија износот за потекло.

Член од
19 јуни 2014
Мислења
180
Поени од реакции
158
Моментално сум незадоволен од услугите на Халк Банка и се размислувам да ја сменам. Какви искуства имате со УНИ Банка или може и препорака за некоја друга

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.319
Поени од реакции
3.380
Моментално сум незадоволен од услугите на Халк Банка и се размислувам да ја сменам. Какви искуства имате со УНИ Банка или може и препорака за некоја друга
Уни мислим пропадна бе друже?
Зависи за што ти треба.. Помала банка е подобро помали камати имаат ама пак банкомати немаш на секој чекор..
Од друга страна пак Стопанска ти даваат две можно ама огин се.. Немаш ништо добро по банкиве друже..

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
2.386
Уни имаат супер пакет за 99 денари месечно. Со вкулени сите плаања, + МИПС, плус со картичките од таму можеш да вадиш од сите банкомати без провизија. И бар засега за што и да се имам јавено, а ми треба некој извештај, ептен ми било брзо одговорено.

Член од
25 октомври 2012
Мислења
5
Поени од реакции
1
Uni banka se katastrofa edina banka za predvremeno zatvaranje so sopstveni pari sto sakaa da naplatat 3 % , a posle kako na pazar naplatija 2 % ...
Автоматски споено мислење:

Уни имаат супер пакет за 99 денари месечно. Со вкулени сите плаања, + МИПС, плус со картичките од таму можеш да вадиш од сите банкомати без провизија. И бар засега за што и да се имам јавено, а ми треба некој извештај, ептен ми било брзо одговорено.
Tsunami se

Член од
29 август 2008
Мислења
5.944
Поени од реакции
4.444
Uni banka se katastrofa edina banka za predvremeno zatvaranje so sopstveni pari sto sakaa da naplatat 3 % , a posle kako na pazar naplatija 2 % ...
Автоматски споено мислење:

Tsunami se
Uni banka e tijna najgolema(i da nemas priliv/odliv zemaat 70mkd), za zatvorajne na transakciska zemaat 450mkd,za plasticnata karticka +270za na salter transakciskata+100za nesto,drugo i kapak na se uste 400,da ti dadat potvrda deka nemas dolg kon bankata, vo Stopanska ako nemas priliv/odliv na smetkata nisto ne ti se naplajka po 2 god, ke ti ja izbrisat transakciskata i tolku....najgolem uzas do sega so uni najmalce problemi so stb i halk

Член од
24 септември 2016
Мислења
566
Поени од реакции
748
Kolku sto znam i KB ne ti zema odrzuvanje na smetka ako nemas priliv odliv vo tekot na mesecot.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.944
Поени од реакции
4.444
Kolku sto znam i KB ne ti zema odrzuvanje na smetka ako nemas priliv odliv vo tekot na mesecot.
Mozi i kb, ama ovie uni vrv za grabalizam na kolega posle prefrlajne vo dr, banka po 12m izvrsitel muja blokira novata smetka so +100ka.vo uni, ama 12meseci po 70mkd, mesecno za 840mkd plati nad 12k.

Член од
29 јануари 2006
Мислења
35
Поени од реакции
55
Добро, како го прават ова бе? Мене од јајце влакно ми бараат при АПЛИЦИРАЊЕ за кредит, за добивање па да не правам муабет - изводи, жиранти, кокредитобарали, кур у гз, душа у рај итн.

На кој принцип може ова да пројде? Не ме изненадува у земјава, ама ЊТФ бе ..

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Добро, како го прават ова бе? Мене од јајце влакно ми бараат при АПЛИЦИРАЊЕ за кредит, за добивање па да не правам муабет - изводи, жиранти, кокредитобарали, кур у гз, душа у рај итн.

На кој принцип може ова да пројде? Не ме изненадува у земјава, ама ЊТФ бе ..
Па ете си пишува: „приложила лажна потврда за вработување и лични примања“. Малку фотошоп, и имаш каков сакаш документ. Ама проверката покасно ја направиле.

Член од
29 јануари 2006
Мислења
35
Поени од реакции
55
Па ете си пишува: „приложила лажна потврда за вработување и лични примања“. Малку фотошоп, и имаш каков сакаш документ. Ама проверката покасно ја направиле.
Па тоа не ми е јасно, не е дека *касно* проверуваат. На самиот матичен одма од МКБ ти вади информации што како/зашто.

Значи не се само *фотошопирани* документи, него е веројатно некоја шема уиграна м?

Kajgana Shop

На врв Bottom