Навреда? Ако ендонимот е Шќиптар и ако луѓето државата во која живеат си ја нарекуваат Шќиперија додека самите себе си се насловуваат со Шќиптари.. Епа тогаш кажи ми ти мене - дали името Шќиптар е навреда, или само си наоѓате влакна таму каде ги нема?
Навреда? Ако ендонимот е Шќиптар и ако луѓето државата во која живеат си ја нарекуваат Шќиперија додека самите себе си се насловуваат со Шќиптари.. Епа тогаш кажи ми ти мене - дали името Шќиптар е навреда, или само си наоѓате влакна таму каде ги нема?
Правилниот термин за нивната држава е Arbëria, за народот Arbëreshë, а за јазикот - Arbëresh
Доказ за горенаведеното е тоа што Албанците во Италија, зборувам за тие што се населиле таму после Скендербег ден денешен се нарекуваат така.
Ова Шќиперија и Ш(ќ)иптари им е релативно ново.
Правилниот термин за нивната држава е Arbëria, за народот Arbëreshë, а за јазикот - Arbëresh
Доказ за горенаведеното е тоа што Албанците во Италија, зборувам за тие што се населиле таму после Скендербег ден денешен се нарекуваат така.
Ова Шќиперија и Ш(ќ)иптари им е релативно ново.
Они те мразат заради твојата вера, најпрвин , а потоа заради твојата националност. (да беше Торбеш немаше да те мразат)
Сите они те мразат. Комплетно. Без исклучок.
И не само тебе, него и другите ко тебе (и мене).
Иначе, фино така што ти не ги мрзиш. Тоа е добро. (без сарказам)
Велика Британија ќе инвестира милиони фунти во Албанија со цел да се обиде да ги спречи дивјаците да доаѓаат кај нив. Патем добро е да се напомене дека тие од Албанија се господа за нашиве.
Што ние треба да направиме за да се вратат назад на Косово и Кавказ?
Posto Albancite kako i crncite se posebna sorta lugje koi treba da se zastitat, imaat posebni prava. Ne e problem sto megjusebe ke se narecat shqip ama problem e koga nekoj "slloven" go pravi toa. Slicno kako crncite kade megjusebe seko vtor zbor im e nigger a kako belec samo ka izustis "n" ke krenat skandal.
Kaj црнците нигер е сленг, а кај Шќиптарите „Шќиптар/Шќиперија“ не се сленг туку официјално име на народот и државата. Името самите го употребуваат официјално, неофицијално, секако. Не е навреда. Навреда не може да биде во ниедно толкување.
Се работи за покажување сила и за наметнување правила на игра.
Kaj црнците нигер е сленг, а кај Шќиптарите „Шќиптар/Шќиперија“ не се сленг туку официјално име на народот и државата. Името самите го употребуваат официјално, неофицијално, секако. Не е навреда. Навреда не може да биде во ниедно толкување.
Како што ми има кажано една шипурка,шипттар е различно од шќиптар и дека начинот на кој се изговарало тоа Шипттар било со цел да ги навредиме.Види,тотално небитно е вреѓале или не,се дур не се најде начин да се искорени тоа племе мака ке имаме.Нема теорија за соживот
Велика Британија ќе инвестира милиони фунти во Албанија со цел да се обиде да ги спречи дивјаците да доаѓаат кај нив. Патем добро е да се напомене дека тие од Албанија се господа за нашиве.
Што ние треба да направиме за да се вратат назад на Косово и Кавказ?
Како што ми има кажано една шипурка,шипттар е различно од шќиптар и дека начинот на кој се изговарало тоа Шипттар било со цел да ги навредиме.Види,тотално небитно е вреѓале или не,се дур не се најде начин да се искорени тоа племе мака ке имаме.Нема теорија за соживот
Ја ви објаснив неколку пати ама дрвото не разбира, треба 3д приказ а и после тоа тешко ќе разбере.
Шиптарр е именување на србите на албанците надвор од Албанија, ново именување, некаде после всв.
Пред тоа арбанаси ги викаа албанците.
Тоа беше нивен обид да се делат етнолошки овдешните албанци со тамошните, креирање нова нација, тоа изгледа им е пракса.
А ако имате мака со племето соберите партали и гитла од каде дојдовте да не дојдете, или како беше песната. Барем сега полесно ќе преминете Дунав.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.