Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Класични дезинформации. И Украинците, редовно ги прават на неколку дена, па ништо не објавувам од тоа.

Еве една Украинска од денеска и е типична глупост. Русите немале нафта, па војниците морале сами да си купуваат.
Колку сакаш има вакви дезинформации. Но, си имаат публика и намена.

Абе @jamajka овој тенеќе има криза на вера и на идентитет. Не верува дека Русија нема доволно нафта и војниците за тенковите дека мора сами да купуваат дизел од (Шел) бензиски. Дај видете таму опрајте го човеков.

Лапин го држи тој фронт кај Луганск, едини генерал што е нон стоп меѓу војската, иако му јадат бурек нон стоп.

Класични дезинформации. И Украинците, редовно ги прават на неколку дена, па ништо не објавувам од тоа.

Еве една Украинска од денеска и е типична глупост. Русите немале нафта, па војниците морале сами да си купуваат.
Колку сакаш има вакви дезинформации. Но, си имаат публика и намена.

Затоа ти си ми филтер на вистината.

И мене некако ми стои поверојатен напад горе кај Сватово и Кремина. Не ради временски околности, туку поради тоа што Русите имаат сериозни проблеми таму да формираат одбранбена линија.
Пољаците и Румуците не се согласуваат. Попрво убиваат нацисти од Десен Сектор, отколку да ја напаѓаат руската дефанзивна линија. Повеќе шанси за преживување имало така.

Лапин го држи тој фронт кај Луганск, едини генерал што е нон стоп меѓу војската, иако му јадат бурек нон стоп.

Да. Липин не е полош од другите генерали.

Инаку заборавив, Украинците се успорени и затоа што најверојатно Русија со Белорусија ќе нападнат на Запад. Па, Украинците префрлија оружје таму.

Изгледа неверојатно, но има се поголеми шанси да се случи.

Не знам зошто постојано верглаш дали името ме ранело или не. Јас никаде немам речено таква работа, од кај го влечиш тоа не знам, но пеки, веројатно си се збунил за некој друг.

Јас фала Богу имам заби, така да и тука си во длабок офсајд. Што се случува со тебе јамајканац со овие досетки? Мислам дека си попаметен и веќе кога си решил да 'пецкаш' на некој си само тебе јасен начин, барем направи го тоа со стил, а не вакви очобол глупи цинизми. Знам дека можеш повеќе. ;)
Знаев дека си шпиун. Ти чим си бил на куртонскиот сендвич протест на грулевите небањати против промена на името, што може да се очекува од тебе. Не ми се прај сега многу пронато, се виде дека си бил рамо до рамо со Бачев на тој протест.
Автоматски споено мислење:

тенеке, што спремате? ослободување на крим за скоро?
за 12 дена се спрема паѓање на Крим. Вие куртоните проруски тек ќе плачете.

Инаку заборавив, Украинците се успорени и затоа што најверојатно Русија со Белорусија ќе нападнат на Запад. Па, Украинците префрлија оружје таму.
Значи лажњак е, или не е лажњак?

На север има „врзани“ украински воени ресурси заради можен напад и Украинците мораат да донесат војска и техника.
Ако не нападнат, лажњак е?
Ако нападнат (на пример дојдат до Киев и се повлечат), лажњак е?

Абе @jamajka овој тенеќе има криза на вера и на идентитет. Не верува дека Русија нема доволно нафта и војниците за тенковите дека мора сами да купуваат дизел од (Шел) бензиски. Дај видете таму опрајте го човеков.
Моментално како што стојат работите, јас ќе му верувам на тенеке. Колку и да е тешка вистината секогаш сме на страната на вистината.

Моментално како што стојат работите, јас ќе му верувам на тенеке. Колку и да е тешка вистината секогаш сме на страната на вистината.
Со тебе големо појачање добиваат во тимот. Мислам дека некои веќе и те гледаат како закана за лидерската позиција.

Да. Липин не е полош од другите генерали.

Изгледа неверојатно, но има се поголеми шанси да се случи.

Успорени се зашто на свеќи ги оставија последниов месец дена.

Значи лажњак е, или не е лажњак?

На север има „врзани“ украински воени ресурси заради можен напад и Украинците мораат да донесат војска и техника.
Ако не нападнат, лажњак е?
Ако нападнат (на пример дојдат до Киев и се повлечат), лажњак е?

Па, очајни се русите, така да може да нападнат.

Мислам ако го направат русите тоа, тогаш има големи шанси да ја изгубат последната земја што им остана т.е. Белорусија. Но, во очајна ситуација, се влечат очајни потези.

Нема шанси. Тенеке тука напиша дека веќе ги наполниле со дизел генератори и имат струја.

Нема шанси. Тенеке тука напиша дека веќе ги наполниле со дизел генератори и имат струја.

Не ја успорија војската оти користат дизел локомотиви. Ене го Рибар квичи Русија да ги гаѓала дизел локомотивите :pos:

Врска немаш!! Успорија дека Керсон им е трн у око на Русите и избегаваат да го завземат што е можно повеќе, затоа што многу штета им носи на Русите. Е сега за жал ќе мора да го завземат за 12 дена, кога ќе го завземаат Крим, пошто нема како инаку. А мислам дека одкако ќе го завземат Крим, пак ќе им го вратат на Русите, за да им штети.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom